Domáce víťazstvá žiačok s Frýdkom-Místkom

12.01.2014 18:15
Naše žiačky odštartovali odvetnú časť regionálnej severomoravskej súťaže úspešne. Súperkám z Frýdku Místku vrátili prehry z úvodneho dvojkola súťaže. Po posledných štyroch porážkach s tímami z čela tabuľky si napravili chuť a suseda v tabuľke na svojej palubovke jasne zdolali.
V neúplnej tabuľke súťaže sa zatiaľ posunuli na 2.miesto v 9-člennom peletóne. O 2 týždne nás čaká veľmi ťažký dvojzápas s 1.tímom tabuľky Ostrava B na jeho palubovke. Dúfame, že keď budeme v plnej sile, dokážeme ich potrápiť viac ako doma, kde sme 2x hladko prehrali.
 
BKM Žilina – BK Frýdek Místek  55:36 (21:3, 14:9, 4:14, 16:10)
Jamborová –23, Michalcová – 12, Skaličanová – 6, Fatrsíková – 6, Belčíková – 4, Muráňová – 4, Kothajová
 
BKM Žilina-Závodie – BK Frýdek Místek 69:40 (17:18, 18:5, 18:8, 16:9)
Belčíková – 16, Jamborová –16, Michalcová – 13, Škorvánková – 8, Skaličanová - 6, Fatrsíková - 4, Ďurneková - 4, Kothajová - 2
 
Hodnotenie trénera: 
„V prvom zápase sme nastúpili z rôznych dôvodov len so siedmimi hráčkami. Navyše s dvomi novými hráčkami, ktoré hrajú len pol roka basketbal. Po prehrách na ihrisku súpera z úvodu súťaže, som mal obavy ako to zvládneme, ale ukázalo sa, že máme vyrovnaný tím, kde dokážu pri výpadkoch opôr zaskočiť aj ďalšie hráčky. Do polčasu pokiaľ nám stačili sily, sme mali jasne navrch a získali sme 23 bodový náskok. V druhom polčase súper začal veľkým náporom a nebezpečne doťahoval, ale nakoniec sme tento nápor odrazili a zápas bezpečne dotiahli do víťazného konca. 
V tejto zostave a so siedmimi hráčkami som neveril, že vydržíme so silami aj 2.zápas s rýchlymi a behavými súperkami, ale pred zápasom nás našťastie posilnili Paťa Škorvánková a Sima Ďurneková, takže sme mohli sily lepšie rozložiť. Tentoraz si súper dal pozor na úvod, naše dievčatá sa pomalšie rozbiehali, ale postupne náš náskok narastal a nebezpečného súpera sme napokon jednoznačne zdolali. 
Potešiteľné je, že s týmto súperom sme ešte pred 4 mesiacmi prehrali vonku o 25 bodov a teraz sme ho doma 2x jasne zdolali aj bez svojej najväčšej opory Barči Gondovej. Kvôli objektivite treba povedať, že súper má na rozdiel od nás len hráčky narodené v roku 2001, my máme väčšinou 2000-ky
Bol to kolektívny výkon, bolo by nefér vyzdvihnúť nejakého jednotlivca. Potešilo ma, že sme dokázali rozumne využívať výškovú prevahu a naše podkošové hráčky dostávali dobré lopty, z ktorých spoľahlivo zakončovali. Z nových hráčok si už Terka Michalcová počínala ako ostrieľaná hráčka a Laura Kothajová oslávila malé jubileum, keď strelila v posledných sekundách svoj prvý súťažný kôš. Bravo, Laura, len tak ďalej. Spomenul by som ešte Ninku Muráňovú, ktorá nenechala tím v štichu a hrala aj s boľavou rukou. Pochváliť by som chcel aj Simu a Paťu, že nám prišli pomôcť, aj keď už v ten deň mali 2 zápasy v nohách. 
Už typickým negatívom bolo, že sme opäť ako už tradične dominovali vo fauloch. Pomer faulov za obidva zápasy spolu bol 45:25. Sčasti to bolo spôsobené ubúdajúcimi silami, sčasti  nedostatkom skúseností a s rýchlymi, pohyblivými a technicky dobre vybavenými súperkami.
Bohužiaľ nemáme k dispozícii technický zápis, takže nemôžeme urobiť vyhodnotenie MVP ako bývalo dobrým zvykom a tým objektivizovať posúdenie výkonov jednotlivcov v zápase. 
Najbližšie budeme hrať doma 1.2. s Banskou Bystricou.“
 
(PGE)
Späť