Domáci víkend plný slniečka, len bez víťazstva

10.11.2017 11:23

BKM Žilina - ŠKP Banská Bystrica 24:111 (08:27,04:30,06:28,06:26)
Rajčanová 7, Gažiová a Váňová 4, Káčerová 3, Tarabíková, Chovancová a Frolová po 2, Sedláčková, Boženíková,Halamová, Pekárová, Horváthová
Fauly: 13 – 5, TH: 8/4 – 15/6

V sobotu slnko nevyčarilo úsmev na tvárach našich dievčat. Nastúpili sme proti najlepšiemu tímu súťaže, v oklieštenej zostave a ešte aj tie dievčatá, čo hrali, neboli úplne fit. Banská Bystrica má vo svojich radoch najviac reprezentantiek zo všetkých klubov na Slovensku, bolo to poznať aj na ich hre.
Súperky z Bystrice mali výškovú, váhovú a najmä hernú prevahu. Náskok zvyšovali postupne každou minútou. Bohužiaľ je to krutý výsledok, ale pravdivo nám ukázal všetky naše nedostatky. Je vidieť, že najmä mladšie dievčatá nie sú vyhraté a proti tak silnému družstvu väčšina z nich nikdy nehrala. Veľké pozitívum bolo, že dievčatá sa snažili počas celého zápasu a nepodľahli tlaku rozdielu. Podarilo sa nám mať lepšie trestné hody ako súper, aj keď sme ich hádzali menej.

BKM Žilina - BK ZŠ Zvolen 39:89 (13:21,14:29,08:24,04:15)
Vavrová 10, Horváthová, Boženíková, Tomiczková a Rajčanová po 4, Frolová 3, Halamová, Váňová, Gažiová, Pekárová, Káčerová a Soliarová po 2
Fauly: 29 – 14, TH: 10/3 – 31/18

V nedeľu sme nastúpili proti veľkej neznámej, družstvu zo Zvolena. Vstup do zápasu nám vyšiel, ale s pribúdajúcimi minútami sa prejavoval výškový hendikep nášho družstva. Dievčatá nedokázali počas celého zápasu ubrániť najvyššiu hráčku súperiek, ktorá je zároveň najlepšia strelkyňa ligy. Stále viac a viac naše dievčatá kopili chybu za chybou, najmä pri rozohrávaní a jednoduchých prihrávkach. Tak isto sa dnes nevedeli vysporiadať s celoplošnou nátlakovou hrou Zvolenčaniek.
Bohužiaľ, v dnešnom zápase bolo len minimum svetlých momentov a ako celok sme hrali veľmi zle. Zvolen nám ukázal, ako sa hrá moderný basketbal. Opäť sa prejavil vekový rozdiel a nevyhratosť našich dievčat. Bohužiaľ, musíme viac zabrať aj na tréningoch. Tak isto si musíme zakoreniť herný systém, ktorý nás trápi v poslednom období v každom súťažnom zápase.

(TZA)

Späť