Mladšie minižiačky podľahli Banskej Bystrici

30.01.2017 21:24

V sobotu 21.1.2017 odohralo najmladšie družstvo BKM Žilina zápas proti Banskej Bystrici.

BKM Žilina - BK ŠKP 08 Banská Bystrica  29:53 (14:13,03:14,08:15,04:11)
Mühlbergerová 8, Stroková 8, Dubielová 6, Maliarová  2, Šelingová  2, Hulmanová 2, Šlosárová 1, Michaličková, Flimmelová, Futová, Chytilová, Jamborová, Verešová, Šarayová, Tereňová

Zápas 3:3
BKM Žilina - BK ŠKP 08 Banská Bystrica - 11:09

Hodnotenie trénera:
Pred zápasom boli dievčatá dobre namotivované, chceli odčiniť tesnú prehru z nášho prvého zápasu s týmto súperom, kde sme prehrali len o 7 bodov.
V prvej štvrtine sme hrali dobre, dokonca táto dobrá hra sa prejavila aj úspešnou streľbou, kde sme dokázali dať až 14 bodov. No súper v druhej štvrtine pritlačil v obrane. Mali sme veľký problém rozohrať si loptu, súper nám v úvodných 5 minutách skoro vždy zobral pri vyhadzovaní loptu, z čoho pramenilo veľa inkasovaných košov a my sme mali veľmi málo možností na skórovanie. V druhom polčase sme pokračovali v tomto trende, znova sme ohrozili kôš súpera len málokrát a súper svoj náskok ešte zvýraznil, k čomu mu určite dopomohli dve, tri hráčky, ktoré vyčnievali nad všetkým babami na ihrisku.
Tu by som chcel dodať, že dievčatá, aj keď prehrávali, príkladne bojovali a do konca zápasu sa snažili hrať čo najlepšie a čo je dôležité, začínajú postupne zapájať veci, ktoré sa učia na tréningu.
Ako príklad uvediem, že začali rozohrávačky využívať veľa prihrávok v rýchlom protiútoku smerom dopredu, aj keď sú niekedy nepresné alebo ich hráčka ešte nechytí, čo v tomto momente možno ukracuje družstvo o nejaké body, ale do budúcna to je veľmi dôležitá vec, aby sme hrali čo najrýchlejšie, t.j. využívali rýchly protiútok (súčasný trend moderného basketbalu) a náš basketbal bol o spolupráci celého družstva. Taktiež by som chcel poukázať na spoluprácu hoď a bež, ktorú dievčatá postupne zapájajú do hry, najmä v zápasoch 3:3. Viem, že nás čaká ešte dlhá cesta, aby uvedené vedeli viac premietnuť aj do hry 5:5, ale verím, že každým tréningom sa budeme k tomu postupnými krokmi približovať.
V nasledujúcich minizápasoch 3 na 3 sme vrátili prehru z prvého zápasu  banskobystrickému družstvu, hrali sme uvoľnenejšie, predvádzali sme pekné akcie a bolo vidieť, že dievčatá začínajú už aj úspešne medzi sebou kombinovať.

(RMU)

Späť