Prvé víťazstvá prípravky vo Zvolene 27.04.2013

29.04.2013 01:25

V sobotu 27.04.2013 cestovali naše baby z prípravky na priateľské zápasy za súperom do Zvolena. Dievčatá sa na zápasy veľmi tešili a najmä túžili konečne zažiť pocit víťazstva.

Druhýkrát v sezóne boli našimi súperkami dievčatá a druhýkrat sme hrali s loptou veľkosti č.5. Lopta nám zo začiatku robila problémy pri driblingu, neskôr sme sa s ňou lepšie skamarátili. Oba zápasy boli vyrovnané a veľmi dramatické až do posledných sekúnd, ale zápas mohol vyhrať iba jeden tím. Naše dievčatá oba zápasy zvládli a zaslúžene sa mohli tešiť z prvých víťazstiev v sezóne.

BK ZŠ Zvolen : BKM Žilina Závodie  38 : 44 (08:12,06:11,16:04,06:17)

Strelkyne:  Chovancová -12, Gavláková -10, Horváthová -10, Ďuranová -7, Vojtušová -5, Gabrišová, Káčerová, Kocúrková, Košťálová, Kubíková, Sedláčková, Strážovcová, Váňová, Vrždáková

BK ZŠ Zvolen : BKM Žilina Závodie  28 : 32 (08:06,02:10,10:10,08:06)

Strelkyne:  Gavláková -16, Chovancová -6, Vojtušová -4, Ďuranová, Gabrišová, Horváthová po -2, Káčerová, Kocúrková, Košťálová, Kubíková, Sedláčková, Strážovcová, Váňová, Vrždáková

"Bojovné vyrovnané zápasy s ohromným nasadením oboch družstiev! Asi tak by som v stručnosti charakterizoval oba zápasy vo Zvolene. 

Aj keď to boli len priateľáky, zápasy mali svôj špecifický náboj. Veľmi sme túžili prvýkrát vyhrať. Súper bol kvalitný a zaskočil nás svojími vysokými hráčkami. Ako trénera ma teší, že oba zápasy boli viac ako vyrovnané a až do poslednej sekundy dramatické. V prvom zápase sme si od začiatku vypracovali náskok a do polčasu vyhrávali o 9 bodov. V druhom polčase to už bolo dramatickejšie. Vstup do 3. štvrtiny nám nevyšiel a súperovi sme dovolili 14 bodovou šnúrou zápas otočiť vo svôj prospech. Stratili sme sľubný 9 bodový náskok po prvom polčase a na začiatku poslednej časti hry sme už prehrávali o 7 bodov. Dievčatá sa však nevzdali a až do konca zápasu so súperom bojovali. Skóre sa menilo ako na hojdačke. Raz sme vyhrávali, raz prehrávali. V závere zápasu nám pomohli aj fauly súpera a naše premenené trestné hody, po ktorých sme sa dostali opäť do vedenia a zápas nakoniec vyhrali. Najviac ma teší, že sme to zvládli po psychickej stránke a fantastická, takmer 60% úspešnosť streľby !!! 

Druhý zápas bol rovnako vyrovnaný ako ten prvý. V druhej štvrtine sa nám podarilo od súpera odskočiť, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Zvolen si počas zápasu vypracoval viac príležitostí na skórovanie ako naše družstvo, ale naše dievčatá mali opäť výbornú úspešnosť streľby a často sme súpera zaskočili rýchlymi protiútokmi, ktoré sme premieňali. Prekvapením bola aj naša dominancia pod košmi pri doskoku, nakoľko súper mal značnú výškovú prevahu.

Celé družstvo si zaslúži za predvedený výkon a bojovnosť obrovskú POCHVALU ! Z pohľadu družstva to boli naše najkvalitnejšie zápasy. Vyzdvihnúť musím "naše malé" - Ninku a Emmku, ako aj Sašku, ktoré nemali pred vysokým súperom žiadny rešpekt a na ihrisku podali maximálne výkony. Tieto zápasy nám tiež ukázali, že o víťazstvo sa treba pobiť a bojovať až dokonca! Víťazstvá určite do budúcnosti pomôžu družstvu najmä po psychickej stránke. Bodaj by takýchto vyrovnaných a dramatických zápasov bolo čo najviac...

ĎAKUJEM všetkým rodičom, ktorí ochotne pomohli a zabezpečili bezpečnú dopravu pre dievčatá a zároveň nám svojím povzbudzovaním pomohli k víťazstvám."

Tréner (LKO)

Úspešnosť streľby: 1.z.- 59% (20/34), 2.z.- 41% (14/34), priemer za oba zápasy 50%

Úspešnosť trestné hody: 44% (04/09)
 

Fotogaléria TU:

Späť