U10: Druhé miesto na 5.turnaji mikroligy

11.04.2024 14:49

Mikrožiačky vycestovali do Lúky, kde zohrali ďalší turnaj so súperkami z Myjavy, Lúky a Piešťan. Nesklamali, s dvomi víťazstvami a jednou prehrou obsadili pekné 2.miesto za Lúkou.

BKM Žilina – BA Spartak Myjava 51:44

BKM Žilina – Luko Včielky 25:47

BKM Žilina – Piešťanské Čajočky 45:22

Hodnotenie trénera:

V prvom rade chcem pochváliť dievčatá za veľké bojovné srdce. Dali do toho všetko. Viaceré aj keď boli ubolené a slzičky mali na krajíčku, stále chceli hrať a pomôcť družstvu.
Teší ma, že sme hneď v prvom zápase na turnaji na 5.pokus konečne 1-krát porazili Myjavu. Výborne nám zahrali opory a ostatné sa predháňali v bojovnosti a snahe. Na druhý zápas s domácou Lúkou sme nastúpili bez prestávky hneď po zápase s Myjavou, nevládali sme a jasne prehrali. Káder je veľmi nevyrovnaný, keď nevládzu 2 kľúčové hráčky nemá kto potiahnuť. Pred tretím zápasom sme už oddych mali a bolo to aj vidieť, súperky sme s prehľadom porazili.
Máme samozrejme množstvo nedostatkov. Hlavne nám zatiaľ chýba dostatok dievčat narodených 2014, takže polovicu družstva tvoria o rok resp. o dva roky mladšie dievčatá. V tomto veku je to obrovský fyzický aj mentálny hendikep. Ťažko im niečo vyčítať, robia maximum, čo je v ich silách.
Na druhej strany o nič nejde. Podstatné je, že to dievčatá baví, tešia sa na zápasy a stále nám pribúdajú nové a nové dievčatá. Víťazstvá síce vždy potešia, majú motivačný charakter, ale nie je to v tomto veku rozhodujúce. Celá mikroliga je vlastne len prípravou na skutočné súťaže o medaily, ktoré pre ročník 2014 začnú v sezóne 2024/25, pre mladšie dievčatá ešte o rok resp. o dva neskôr.

(PGE)

Späť