U14: Žiačky s jednou prehrou

19.03.2024 03:35
Mladšie žiačky po mesačnej pauze vycestovali na súťažný turnaj do Popradu. V prvom zápase zdolali družstvo z Lendaku a v druhom zápase nestačili na dobre hrajúce domáce dievčatá.

BK ZŠ Lendak - BKM Žilina 31:76 (08:22,02:24,07:06,14:24)
Adamíková 16, Kubelová 14, Rybárska 12, Benková, Harantová, Matejčíková a Rumanová po 6, Syneková 4, Jaroščiaková, Klimková a Kubošová po 2, Matušíková, Vavreková
Fauly: 4 - 2   TH: LE 50% (1/2) - ZA 0% (0/4)
VIDEOZÁZNAM
 
BAM Poprad - BKM Žilina 69:45 (15:19,12:02,20:10,22:14)
Harantová 17, Benková a Rybárska po 6, Rumanová 5, Jaroščiaková, Klimková a Matejčíková po 3, Adamíková 2, Kubelová, Kubošová
Fauly: 27 - 8   TH: PP 18% (2/11) - ZA 38% (15/39)
VIDEOZÁZNAM
 

Hodnotenie trénera:

Do Popradu sme vycestovali s cieľom pobiť sa o druhé miesto v základnej časti súťaže. S družstvom z Lendaku sme sa v úvode ťažšie rozbiehali, ale do polčasu sme si vytvorili náskok, vďaka ktorému sme mohli do ďalšieho priebehu zápasu zapájať celú lavičku. Už tento zápas nám naznačoval, že nie sme úplne v pohode, tretina dievčat mala po tréningových výpadkoch problém s kondičkou.
Ani úvod zápasu s domácim tímom nám nevyšiel podľa predstáv a súperovi sme dovolili vypracovať si mierny náskok. Až zlepšeným napádaním súperiek sme získavali lopty a lacnými košmi sme prvú časť ukončili vedením. V tomto trende sme pokračovali aj v druhej štvrtine až do momentu, kedy sme museli niektoré hráčky prestriedať. Poprad ožil, bol viac agresívnejší a živší a začal nás trestať za každú našu chybu v obrane. Svoju dnešnú dominanciu potvrdil aj v druhom polčase, kde nám výraznejšie ušiel a zápas rozhodol. Tretinu košov nám domáce dievčatá dali z protiútokov, nakoľko sme až moc často zabúdali na zadné vrátka a prechod do obrany bol tragický.
Aj napriek tomu, že nám v zápasoch chýbali dve skúsenejšie hráčky, mohli sme zahrať zápas lepšie. Za Popradom sme zaostávali najmä v reakcii po strate lopty, v rýchlosti a predovšetkým v nedôslednej obrane. Dnes družstvo výrazne potiahla len jedna hráčka - Lea, čo je na takýto zápas málo. Obdiv patrí Dade, ktorá odohrala zápas s domácimi aj napriek zlomenými prstom po zápase s Lendakom.
Najbližšie družstvo vycestuje na medzinárodný veľkonočný turnaj do Klatov a po ňom nás čaká dôležitý zápas v BB.

(LKO)

Späť