U17_ Kadetky vystrašili súpera

15.01.2024 17:50

Kadetky privítali na domácej palubovke dievčatá z Ivanky pri Dunaji, s ktorými v Ivanke zahanbujúco vysoko prehrali. Tentoraz to však bol iný príbeh. 1.štvrtinu sme jasne vyhrali, keď nám súperky strelili len 5 bodov, a potom sa takmer celý zápas báli o výsledok, veď im išlo o postup do 1.štvorky.

BKM Žilina – BK Klokani Ivanka pri Dunaji  44:64 (14:05,06:23,15:22,09:14)
Rzeszotová 10, Sviteková a Šmihovská po 9, Dupkalová 6, Macúchová 4, Čačková, Remencová a Sobolová Vik. po 2, Ševčíková
Fauly: 12/14   TH: ZA 23% (3/13) – IpD 74% (5/7)

Hodnotenie trénera:   

Zápas v Ivanke skončil (118:19), zmena je teda evidentná. Navyše sme mali v nohách ťažký včerajší v zápas so Slovanom, čo sa prejavilo hlavne na nízkej úspešnosti streľby (z hry 24%, z TH 23%). Keby nám padalo ako deň predtým, zápas by sme pohodlne vyhrali, ale samozrejme na keby sa nehrá. Dôležité je, že sme dostali len 64 bodov, čo je v doterajších zápasoch zatiaľ najmenej. Veľmi ma teší aj 23 útočných doskokov, čo bolo v tejto sezóne najviac. 28 stratených lôpt je tiež minimum v tejto sezóne. Navyše z 9 hráčok, ktoré sme nasadili, dokázalo skórovať až 8 a to je skvelé. Teda zlepšujeme sa vo všetkých dôležitých parametroch.
Súperky sme riadne vystrašili, v druhom polčase dokonca prešli na zónovú obranu. Tá sa v tejto vekovej kategórii hrá ozaj len v núdzi, ale faktom je, že sa súperovi nedarilo zastaviť náš rýchly prechod do útoku, takže musel použiť všetky dostupné prostriedky. Výsledok mohol byť ešte lepší, ale postupne našim kľúčovým hráčkam dochádzali sily. Prejavil sa náš úzky káder. Nebol to náš najlepší výkon v tejto sezóne (ten bol deň predtým), ale bol to určite ďalší  krok vpred. Dievčatá ma výborným kolektívnym výkonom veľmi potešili.
Základná časť súťaže sa skončila, teraz budeme hrať v skupine o 9.-15. miesto. Súpermi nám budú : Šamorín, Trnava, Stará Turá-MS, Rožňava, Spišská Nová Ves a Poprad. S výnimkou St.Turej by to mali byť už pre nás prijateľnejší súperi ako v základnej skupine a verím, že prídu aj nejaké víťazstvá. St.Turá hrá mimo súťaž, lebo má staršie dievčatá. Vyhrala síce skupinu Západ, ale preradili ju do skupiny o 9.-15. miesto.
Najbližšie hráme vonku v sobotu 27.1.24 s najsilnejším tímom v našej skupine - Starou Turou a v nedeľu 28.1. sa s ňou stretneme zase doma.

(PGE)

Späť