Tesná prehra dievčat v žilinskom derby

17.03.2013 01:22

V sobotu 16.03.2013 sa v zápasoch predstavili všetky naše dievčatá z klubu.

Staršie minižiačky sa s oslabeným družstvom stretli v Budatíne v "žilinskom derby" 8.kola , kde chceli súpera opäť svojou hrou prekvapiť a uštedriť mu ďalšiu prehru v súťaži. Značne oslabeným našim babám chýbalo len málo, aby sa im tento plán podaril. V prvom zápase podľahli po dramatickom priebehu až po predĺžení v pomere 35 : 40. V druhom zápase dievčatá podľahli po jednoznačnom priebehu v pomere 26 : 46.

ŠŠK Žilina Budatín - BKM Žilina  40:35pp  (00:00,00:00,00:00,00:00,00:00)

Strelkyne:  Belčíková – 15, Gondová – 8, Muráňová – 4, Fatrsíková, Gavláková S., Skaličanová a Švecová – 2, Buryová, Rajčanová, Kyselová, Tomiczková, Lazarová

ŠŠK Žilina Budatín - BKM Žilina  46:26  (00:00,00:00,00:00,00:00)

Strelkyne:  Gondová – 7, Belčíková – 4, Lazarová – 4, Fatrsíková, Muráňová, Skaličanová, Švecová a Tomiczková – 2, Gavláková S. – 1, Buryová, Rajčanová

Hodnotenie trénera P.Geráta : „ Boli to pre nás veľmi ťažké zápasy, čakalo nás jedno z najlepších družstiev v súťaži a my sme kvôli chrípkovej epidémii do poslednej chvíle nevedeli v akej zostave nastúpime a či nás vôbec bude dosť. Samozrejme, že to negatívne ovplyvnilo našu prípravu na zápas. Navyše sa nám tesne pred zápasom zranila jedna z kľúčových hráčok Lucia Dúcka. Chýbali nám aj niektoré ďalšie dôležité hráčky ako napr. Betka Gažiová a Vanessa Gašpieriková.  Viaceré ďalšie nastúpili po chorobe alebo nie celkom zdravé a patrí im moje veľké uznanie za to, že vôbec prišli a nastúpili. Veľkým hendikepom bola pre nás aj orientácia vo veľkej telocvični. Vo vyrovnaných zápasoch, ako bol ten prvý, rozhodujú maličkosti. Myslím, že tu rozhodlo práve domáce prostredie. V poslednej štvrtine sme nepremenili ani jeden zo siedmich trestných hodov a to vlastne rozhodlo. Súper hral veľmi nečisto, ale my sme to bohužiaľ nedokázali potrestať. Napriek tomu však musím dievčatá pochváliť, pretože napriek tomu, že sme po polčase prehrávali o 14 bodov a zdalo sa byť rozhodnuté, dievčatá to nevzdali, dokázali v druhom polčase vyrovnať a prehrali až v predĺžení. Favorizovaný súper si veľmi vydýchol.

Druhý zápas sme už jasne prehrali, prejavila sa tu hlavne slabšia kondícia podmienená maródkou viacerých hráčok v poslednom období ako aj fyzickou prevahou súpera podmienenou vekom.

Najviac ma asi prekvapilo, že súper podstatne viac fauloval ako my. Väčšinou to býva naopak. Naše hráčky z neskúsenosti faulujú viac.  Svedčí to o veľkom nasadení a túžbe súpera vyhrať. Škoda len, že sme tieto fauly nedokázali trestať z trestných hodov. Do istej miery to súvisí aj s tým, že sa trestné hody hádzali z väčšej vzdialenosti, ako to býva v iných zápasoch, na čo samozrejme nie sme zvyknutí.

Pozitívnym poznatkom pre mňa je počet hráčok, ktoré dokázali v takomto ťažkom zápase skórovať. Vidno z toho kolektívny výkon a teamového ducha. Nezľakli sa výraznej výškovej prevahy súpera a statočne bojovali, napriek tomu, že až 4 naše hráčky boli od najstaršej hráčky súpera o 3 roky mladšie. Určite máme do budúcnosti na čom stavať."

Tréner (PGE)

Fotogaléria TU:

Späť