Víťazná séria starších minižiačok pokračuje

10.11.2013 17:08

V neďeľu 10.11.2013 hostili staršie minižiačky na domácej palubovke v 4. dvojkole zdatného súpera z Frýdku-Místku. Naše dievčatá si v dvoch vyrovnaných a dramatických zápasoch so súperom poradili a tak ostali aj po týchto zápasoch v severo-moravskej súťaži stále neporazené. Sériu víťazných zápasov v rade v tejto sezóne tak natiahli na 10.

BKM Žilina - BK Frýdek-Místek  63 : 57 (14:15,20:11,08:19,21:12)
Gažiová 26b, Rajčanová 10b, Gašpieriková 8b, Gavláková 7b, Búryová 6b, Ďuranová, Chovancová a Vojtušová 2b, Buchelová, Derkitsová, Tomiczková
BKM Žilina - BK Frýdek-Místek  65 : 48 (05:16,22:07,18:13,20:12)
Gažiová 28b, Gavláková 11b, Búryová 8b, Gašpieriková 7b, Chovancová 6b, Ďuranová 4b, Rajčanová 1b, Buchelová, Derkitsová

Hodnotenie trénera:
„Prvý zápas bol ako na hojdačke so šťastným koncom pre nás. Mali sme personálne problémy, pretože nám z rôznych dôvodov chýbali Saška Šobichová, Zuzka, Evka a počas zápasu sa zranila aj Adelka, ktorej týmto zároveň prajem skoré uzdravenie. V priebehu zápasu sa navyše vyfaulovala naša kľúčová rozohrávačka Natálka ako aj podkošová opora Vanesska. V závere sme to však predsa s vypätím síl ubojovali.
V druhom zápase mal súper po 1.štvrtine 11 bodový náskok a opäť sa nám rýchlo vyfaulovala Natálka. Zdalo sa, že to už nedotiahneme. Ukázalo sa však, že máme dostatočne široký a vyrovnaný káder. Dievčatá ukázali nezlomnú vieru vo víťazstvo. Nakoniec to súper nevydržal kondične a my sme nepriaznivý vývoj otočili.
Z jednotlivcov najviac prekvapila Sima Derkitsová. Napriek malým zápasovým skúsenostiam ukázala bojovné srdce a úlohy si plnila veľmi dobre. Zlepšenie v obrane naznačila aj Saška Chovancová. Betka si zaslúži pochvalu za to, že začína chápať, že basketbal je kolektívna hra a začína sa uplatňovať nielen ako strelec, ale aj ako nahrávač.
V oboch zápasoch sme už tradične ukázali veľkú ofenzívnu silu a zároveň hrubé chyby v obrane. Často nedokážeme včas zareagovať na rýchle akcie súpera a dostávame veľmi lacné koše.
Veľmi radostný je pohľad na tabuľku v severomoravskej regionálnej súťaži."

(PGE)

Späť