Staršie žiačky doma zdolali Mohelnice

18.09.2016 23:15

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili v prvom domácom zápase novej sezóny v nadregionálnej moravskej súťaži kategórie U15 na  domácej palubovke proti súperkám z tímu MEZ Mohelnice. Po vyrovnanom priebehu súpera zlomili až v poslednej štvrtine a nakoniec jasne zvíťazili.

BKM Žilina – MEZ Mohelnice  66:52 (14:15,18:10,16:14,18:13)
Rajčanová-20, Soliarová-14, Káčerová-7, Gašpieriková-6, Ďuranová-6, Váňová-4, Gažiová-3, Chovancová-2, Tadesse-2, Vavrová, Tomiczková, Pekárová
Fauly: 17/7   TH: ZA 8/2 (25%)  –  Moh 9/5 (56%)

Hodnotenie trénera:
„ S týmto súperom sme sa stretli 1-krát, takže sme nevedeli, čo môžeme od neho čakať, ale očakávali sme vyrovnaný zápas a to sa nakoniec aj potvrdilo. Konečný výsledok je trochu zavádzajúci, 5 minút pred koncom súper znížil na 4 body a črtal sa dramaticky záver. Našťastie mu v závere došli sily, naše dievčatá ovládli posledné minúty zápasu a rozhodli o jasnom triumfe. Súper nás však poriadne preveril, napriek tomu, že hral len so 6 hráčkami, proti našim 12. Pomáhal si zónovou obranou, poctivo sa vracal, stále sme hrali do plných a len veľmi ťažko sme sa presadzovali.
Nebol to náš najlepší výkon. Nemôžem hráčkam uprieť snahu a bojovnosť, ale vôbec sa nám nedarila streľba (trojky – 13%, dvojky – 26%, TH – 25%) a to ani z vyložených podkošových pozícii. Nakoniec nám najviac pomohla naša osvedčená zbraň - doskakovanie, využili sme výškovú prevahu, mali sme až 47 útočných doskokov. V poli sme získali 36 lôpt, čo je proti skúseným a technicky vyspelým súperkám slušné číslo. Súper mal len 7 faulov (my 17), ale nebolo to zlým výkonom rozhodcov, jednoducho bránil veľmi čisto a bolo vidno, že má skúsené a vyhraté hráčky. Celkovo si myslím, že je to cenné ťažko vybojované víťazstvo so silným súperom. Teší ma, že sa nestratili ani naše 2003-ky.
Pozitívom tohto zápasu je, že sme si mohli vyskúšať útok do zóny. Doteraz sme sa s takouto obranou prakticky nestreli, ale v tejto kategórii je už v slovenskej súťaži tiež povolená, takže sa nám to môže veľmi dobre hodiť v slovenskej lige. Ukázalo sa, že máme ešte veľa nedostatkov, na ktorých musíme v tréningu popracovať. Nevýhodou zase bolo, že sme nemohli využiť viaceré nacvičené veci pre útok do osobnej obrany, ktoré často a úspešne používame. Do prečíslenia sme sa dostali len veľmi zriedka. Súper sa veľmi rýchlo a zodpovedne vracal.“

Jednotlivci:

Adel – výborný obranný doskok, rastúce strelecké  sebavedomie, Evka – tradične výborný výkon v poli, blysla sa aj trojkou, Natal – najlepšia strelkyňa, 1.miesto v MVP, najviac asistencií, Ema V – solídny doskok v obrane, ale celkovo to nebol jej deň, Vanes G – veľmi dobrý komplexný výkon, výborný útočný doskok, Táňa – solídny výkon, ale tiež to nebol jej deň, nedarila sa hlavne streľba spod koša, Alexveľká snaha, v útoku dobre, stále chýba väčšia agresivita v obrane, Vanes T –úplne chýba doskok, veľká snaha a strelecká aktivita, ale chýba prehľad a sústredenie v obrane, nevydarený zápas, Betka – stále ma kondičné problémy, ale kým vládala, predviedla niekoľko výborných zákrokov v obrane, hodila svoju prvú kariérnu trojku, ukázala potenciál na rozohrávačku, Soňa – dlhšie sa rozbiehala, ale nakoniec to bol solídny výkon, tradične výborný útočný doskok, potiahla aj strelecky, Ema P – ukázala, že s ňou treba počítať, nezľakla sa príležitosti, budeme ju pozývať stále viac, Lucia  - začína sa v tíme udomácňovať, pod košom odviedla kus dobrej roboty, veľmi dobrý výkon.

(PGE)

Späť