Staršie žiačky si proti Atómke Trnava siahli až na dno síl

24.01.2017 15:03

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali v ďalšom zápase slovenskej ligy starších žiačok (U15) na svojej palubovke dievčatá zo ZŠ Atómová Trnava. Domáce dievčatá napriek oslabenej zostave súperky po tuhom boji zdolali. Týmto víťazstvom si prakticky zabezpečili postup do nadstavbovej časti súťaže, ktorej sa zúčastní už len šesť najlepších tímov na Slovensku.

BKM Žilina – ZŠ Atómová Trnava  74:69 (20:15,22:24,18:12,14:18)
Rajčanová-18, Soliarová-16, Gažiová-13, Váňová-10, Tarabiková-9, Tadesse-3, Tomiczková-3, Káčerová-2, Ďuranová
Fauly: 28/13   TH: ZA 14/8 (57%),  TT 37/16 (43%)

Hodnotenie trénera:
„Vonku sme síce vyhrali o 4 body, ale vedeli sme, že nás čaká veľmi ťažký zápas. Obidve družstvá totiž bojujú o postup do prvej šestky. Rozdiel vo výkonnosti je minimálny. Situácia v tabuľke je veľmi tesná. Po včerajšom víťazstve s druhým trnavským tímom, sme už vedeli, že víťazstvo by nám už 2 kolá pred koncom zabezpečilo prvú šestku. Mali sme k dispozícii len 9 hráčok, z toho dve 2003-ky, navyše viaceré naše hráčky neboli zdravotne celkom fit. Nakoniec rozhodol tímový výkon, keď všetky hráčky si siahli až na dno síl. Až 7 hráčok z 9 dosiahlo výkon medzi 41 až 67 bodov v MVP, čo sa stáva ozaj zriedkavo. Súper síce úporne bojoval, ale v celom zápase sme mali mierne navrch. Nepustili sme ho ani raz do vedenia, i keď sa v poslednej štvrtine dotiahol až na rozdiel 2 bodov, víťazstvo sme obetavým výkonom už z rúk nepustili. Dôležité bolo aj to, že sa nám darilo strelecky (3B-33%, 2B-33%, TH-57%). Súper síce hádzal až 37 TH, ale v úspešnosti za nami našťastie výrazne zaostal. Som veľmi hrdý na toto družstvo. Napriek rôznym zdravotným problémom sa dokázalo zomknúť a prebojovať do prvej šestky na Slovensku. Všetky dievčatá si zaslúžia veľkú pochvalu. Nevyhrali sme len bojovnosťou a nasadením, to je už v tejto kategórii samozrejmé, ale ukázali sme aj niekoľko pekných rýchlych akcií, individuálne majstrovstvo hráčok, dobre zrealizované signály a kolektívnu hru v obrane i v útoku (14 asistencií). Samozrejme, že tu bolo aj mnoho nedostatkov, napr. 28 faulov, často hlúpych a zbytočných, ale pozitíva boli väčšie. Súper podal tiež dobrý výkon a bol to aj veľmi dobrý, divácky atraktívny zápas. Rýchla hra, veľa bodov, dramatická zápletka.“

Jednotlivci:

Nata – solídny komplexný výkon, opäť strelila trojku, nebola celkom fit, v obrane nevládala ako zvyčajne, ale veľa pomohla hlavne v organizácií hry, v dramatickom závere sa nebála vziať na seba zodpovednosť a po individuálnych akciách strelila veľmi dôležité body, Soňa – potiahla strelecky, najviac doskokov, chýbajú získané lopty, prijaté fauly (viac sebavedomia pri vnikaní, výbušnosť), Betka – výborný výkon, strelila aj trojku, len škoda, že nestihla odohrať ani jednu celú štvrtinu, vyfaulovala sa, nastrieľať takémuto súperovi za 9 minút 13 bodov, k tomu pridať 5 doskokov je úžasný výkon, keď zlepší kondičku, môže to dotiahnuť ďaleko, Lucia – výborný výkon, asi najlepší v tomto tíme, chýbajú len získané lopty, Peťa T – najlepší kariérny výkon pod mojím vedením, najviac blokov, významne tímu pomohla, Vanes T – zlepšený výkon, pomohla na obrannom doskoku, najviac asistencií, stále chýba útočný doskok, zbytočné fauly, Adel – výborne v poli aj na doskoku, chýba väčší prehľad v hre, nedarila sa streľba, Evka – výborný výkon v poli (6/0), zaslúži si veľké uznanie, koľko toho napriek zdravotným problémom nabehala, Táňa – nedarilo sa v útoku, ale v obrane to bola naša kľúčová hráčka, najviac doskokov v útoku, výborne v poli, potrebuje doliečiť členok a prídu aj body.

(PGE)

Späť