Domáce priateľské zápasy mladších žiačok s Trnavou

01.07.2021 01:58

Mladšie žiačky (roč.2008) z Basketbalového klubu mládeže na záver sezóny zohrali doma 2 priateľské zápasy s rovesníčkami z Trnavy. V prvom naše dievčatá dominovali, ale v druhom súperkam po veľkom boji tesne podľahli. 

BKM Žilina - AŠK Slávia Trnava  36:07 (14:00,09:00,03:05,10:02)
Fauly:  15 - 23   TH: ZA 37% (8/23) - TT 13%
Šlosárová 11b, Macúchová 8b, Koristová, Kubicová a Šmihovská po 3b, Korenková, Ochodničanová, Ondrašinová a Rzeszotová po 2b, Molčíková, Remencová, Vecchio

BKM Žilina - AŠK Slávia Trnava  31:32 (11:06,04:10,10:10,06:06)
Fauly: 18 - 26    TH: ZA 26% (9/35) - TT 20%
Šmihovská 14b, Šlosárová 5b, Korenková, Koristová a Rzeszotová po 4b, Macúchová 2b Ochodničanová 1b, Molčíková

Hodnotenie trénera:
"So súperkami sme sa stretli pred 7 týždňami v Trnave a zohrali 2 vyrovnané zápasy. Aj vtedy sme prvý zápas vyhrali a druhý prehrali, ale obidva zápasy boli tesné a veľmi bojovné. Tentoraz mali zápasy iný priebeh. 
V prvom zápase sme súpera zaskočili výbornou obranou, s ktorou si súperky vôbec nevedeli rady a za celý 1.polčas sa im nepodarilo streliť ani bod. To sa v tejto kategórii u vyrovnaných družstiev stáva len veľmi zriedkavo, úprimne povedané ani si taký zápas za celú svoju vyše 30-ročnú trénerskú kariéru nepamätám. Z našej strany to bol veľmi dobrý kolektívny výkon a za veľké nasadenie si pochvalu zaslúži každá hráčka.
Do druhého zápasu sme už nastúpili bez Sofie V. a Lucie O., ktoré sa v prvom zápase zranili. Súperky pridali na tvrdosti, zasypali nás množstvom faulov, ktoré sme bohužiaľ z TH nedokázali dostatočne potrestať. Niektoré naše hráčky sa aj zľakli tvrdých zákrokov súperiek. Dochádzali nám aj sily, preto sme už nedokázali udržať vysoké tempo v obrane a aj naša streľba bola menej presná ako v 1.zápase, takže zápas bol už veľmi vyrovnaný so šťastným koncom pre súperky. Problém nám robilo aj to, že sa súperky stiahli, nebránili aktívne po celom ihrisku, čiže sme útočili zväčša "do plných", a to ešte nemáme dostatočne nacvičené, musíme na tom výrazne popracovať.
V oboch zápasoch sme si museli siahnuť až na dno fyzických síl, súper mal 15 vyrovnaných hráčok a bol fyzicky dobre pripravený. Naša úspešnosť streľby z hry bola len 18%, čo nie je veľa, ale treba si uvedomiť, že to je už väčšinou streľba zo stredných vzdialeností a menej spod koša ako v mini-kategórii a navyše sme len nedávno prešli na 6-ku loptu, takže dievčatá ešte nemajú taký cit v ruke, a niektoré ani poriadne nedohodia TH. Vzhľadom k tomu, že už hádžeme z rovnakej vzdialenosti ako ženy aj s rovnakou loptou, 29%-ná úspešnosť TH je solídne číslo (súperky len 17%). Výrazne sme sa opäť presadili na útočnom doskoku - za 2 zápasy 37, ale stále tu máme veľké rezervy, naše vysoké hráčky stále málo skáču. V obrane nám zase výrazne chýba odstavovanie, súperky mali až príliš veľa doskokov pod naším košom. Naša dobrá obrana sa prejavila hlavne v poli, pomer získaných a stratených lôpt bol 83/63 (2 zápasy).
Celkovo to bol už náš 7.a 8.zápas po coronovej prestávke. Výkonnosť ide hore, ale po 7-mesačnom výpadku to chce veľa trpezlivosti. Myslím si, že ešte stále nedosahujeme "predcoronovú" výkonnosť."

(PGE) 

Späť