Prvé prípravné zápasy našich mladších mini

18.10.2021 21:27

V nedeľu 17.10.2021 sa konečne aj naše mladšie minižiačky dočkali svojich prvých zápasov pred štartom do súťaže. V rámci prípravy dievčatá vycestovali do Popradu, kde odohrali so súperkami dva zápasy, ktoré jednoznačne vyhrali.

BAM Poprad – BKM Žilina 04:84 (02:12,00:30,00:14,02:28)
Fauly: 0 - 0                TH: PP - / ZA -
Adamíková 30, Tolnayová Vivien 16, Koscelníková 14, Macúchová 12, Matejčíková 8, Skubinčanová a Jakubičková po 2, Čanigová, Dubeňová, Jankechová, Andelová, Tolnayová Viki, Kubelová, Rovderová

BAM Poprad – BKM Žilina 02:97 (02:12,00:34,00:29,00:22)
Fauly: 10 – 1             TH: PP - / ZA 27% (4/11)
Tolnayová Vivien 24, Koscelníková 24, Adamíková 20, Macúchová 10, Matejčíková 8, Jankechová 5, Čanigová 2, Dubeňová, Jakubičková, Skubinčanová, Andelová, Tolnayová Viki, Kubelová, Rovderová

ZOSTRIH ZO ZAPASOV

Hodnotenie asistentky:

Naše družstvo bolo zostavené predovšetkým z dievčat ročník 2011, ktoré boli doplnené aj mladšími hráčkami 2012 a aj 2013. Niektoré staršie hráčky už mali za sebou niekoľko odohratých zápasov, pre tie mladšie a menej skúsené to boli ich prvé zápasy. Do zápasov nastúpili všetky nominované dievčatá, ktoré sa nezľakli, nabrali v sebe odvahu a chceli si zahrať.
Aj keď výkonnostne sme oproti dievčatám z Popradu mali na vrch, verím, že ich tieto prehry posunú vpred, zoberú to ako motiváciu sa zlepšovať a opäť sa stretneme v ďalších zápasoch. Statočne bojovali a v plnom nasadení odohrali zápasy až do konca.
Za seba môžem povedať, že veľa našich mladších dievčat ma milo prekvapilo, aký dobrý výkon predviedli na ihrisku, na to, že to boli ich prvé zápasy. Zrazu na palubovke stáli rýchle, obratné a bojovné dievčatá, ktoré som doteraz na zastupujúcich tréningoch takto nevidela. Samozrejme veľmi sa tomu teším. Tým, že sa nebáli, tak si svoje prvé koše dali Sára J., Vaneska S., Emka A. a Meli J.. Dokonca Sára J. si hodila svoju prvú trojku. Dievčatám GRATULUJEM!
Aj keď sme oba zápasy vyhrali, videli sme, že máme ešte rezervy pri doskakovaní lôpt pod našim či súperovým košom, kedy dievčatá nedvíhali ruky hore a čakali, že im lopta sama padne rovno do rúk. Tiež sme sa dlho motali na našej strane, kým sme vyniesli loptu na súperovú polovicu. Pri vyhadzovaní z autu nám chýbala väčšia pohyblivosť a rýchlosť tak, aby sme nestáli za súperkami a mohli sme sa uvoľniť.
Obe víťazstva nás veľmi potešili a tak si mohli Žilinčanky na záver zaskandovať svoj víťazný pokrik, do ktorého zapojili aj mladé a šikovné Popradčanky. Verím, že aj naďalej budú dievčatá na sebe pracovať, zlepšovať sa a podarí sa im zdolať súperov aj v súťaži. Dievčatám k prvým víťazstvám GRATULUJEME a tešíme sa s nimi!

(ZKU)

 

 

Späť