U11: Mladšie mini s jedným víťazstvom

01.11.2022 21:03

Mladšie mini odohrali posledné prípravné zápasy pred začiatkom sezóny. V odvetných zápasoch privítali v domácom prostredí Myjavčanky. Obe družstvá si víťazstvá spravodlivo podelili.

BKM Žilina – BA Spartak Myjava 21:18 (04:10,07:00,00:06,10:02)
Bajtošová 10, Hudecová 8, Brádlerová 2, Tolnayová 1, Andelová, Buková, Dobiasová, Ďurajková, Halamová, Koberová, Kubáňová, Kubelová, Mačeková, Paráčová, Rovderová, Šefferová, Vorčáková
Fauly: 1 – 7   TH: ZA 13% (1/8) – MY 0% (0/0)
VIDEOZÁZNAM

BKM Žilina – BA Spartak Myjava 22:26 (03:06,04:07,08:03,07:10)
Bajtošová 6, Šefferová 4, Andelová a Tolnayová po 3, Brádlerová, Hudecová a Kubelová po 2, Buková, Dobiasová, Ďurajková, Halamová, Koberová, Kubáňová, Mačeková, Rovderová, Vorčáková
Fauly: 4 – 15   TH: ZA 28% (5/18) – MY 13% (1/8)

Hodnotenie trénera:
Očakávali sa vyrovnané a bojovné zápasy z oboch strán, podobne ako pred tromi týždňami v Myjave. A tak aj bolo, oba zápasy boli vyrovnané a do konca dramatické.
V prvom zápase sme začali smelo, ale mali sme problém úspešne zakončovať. V prvej a tretej časti hry nám robilo problém ubrániť súperovu rozdielovú hráčku, ktorá tím z Myjavy ťahala. My sme jej dávali veľa priestoru na zakončenie a nestíhali sme sa vracať do obrany. V tých ostatných častiach hry sme zas boli lepším tímom my a podarilo sa nám zápas otočiť v samom závere a tak sa dievčatá mohli právom tešiť z víťazstva.
V druhom zápase som podľa dohody s pani trénerkou, ktorá sa nemohla na zápasoch zúčastniť, zamenil hráčky do štvrtín inak, aby sme sa pokúsili čo najviac ubrániť súperovu líderku a aby nám Myjava výsledkovo neušla. Všetko šlo podľa plánu, dievčatá viac naháňali súperky, avšak opäť sme veľa šancí nedokázali zúročiť a tak sa rozhodovalo zas v samom závere. Ešte minútu pred koncom bol nerozhodný stav 22:22. Viac šťastia mali tentokrát súperky a zaslúžene sa mohli tešiť z výhry aj ony.
Zahrali si všetky dievčatá a každá sa snažila, ako vedela, za čo ich chválim. Taktiež ma potešilo, že sa dievčatá nevzdávali a zabojovali.
Musíme však na tréningoch zlepšiť obrannú činnosť. Často sme stáli v obrane zle a nezdvíhali ruky, resp. sme sa len pomaličky vracali do obrany a za súperkami už len dobiehali. Svedčí o tom aj nízky počet našich faulov. Taktiež sa musíme na ihrisku viac hýbať, nestáť na mieste a nebáť sa driblovať do koša. Veď to vieme.
Verím, že práve takéto vyrovnané zápasy dievčatá posunú dopredu, začnú si viac veriť a nakopli ich do začínajúcej sa sezóny, ktorá štartuje najbližšiu sobotu doma s Popradom.

(LKO)

 

Späť