U11: Strieborné mladšie minižiačky na prvom turnaji

30.12.2022 23:39

Veľmi nás teší, že sme sa cez toto vianočné obdobie mohli zúčastniť u našich susedov v Českej republike na turnaji TŘINEC CUP 2022. Nielen že sme vypotili niekoľko vianočných koláčikov, ale podarilo sa nám získať naše prvé medaile. Zmerali sme si sily s rovesníčkami z Třinca i Ostravy a umiestnili sme sa na krásnom druhom mieste. Dievčatám gratulujeme a tešíme sa s nimi!

SBŠ Třinec - BKM Žilina 10:52 (02:11,00:12,04:16,04:13)
Brádlerová 13, Andelová 12, Hudecová 10, Tolnayová 8, Paráčová 5, Buková a Kubáňová po 2, Gambošová, Kubelová, Lukáčová, Lehotská, Šefferová
Fauly: 1 – 6   TH: Třinec 0% (0/0) - TH: ZA 33 % (2/6)

BKM Žilina - SBŠ Ostrava 32:45 (13:10,02:13,09:14,08:08)
Brádlerová 9, Šefferová 6, Andelová 5, Lehotská a Paráčová po 4, Buková a Hudecová po 2, Gambošová, Kubáňová, Kubelová, Lukáčová, Tolnayová
Fauly: 10 – 9   TH: ZA 33 % (4/12) - TH: Ostrava 0% (0/0)

FOTO Z TURNAJA

Hodnotenie trénerky:
Som veľmi rada, že sme sa mohli zúčastniť vianočného turnaja v Třinci, a tak si toto vianočné obdobie trochu spestriť a aj zašportovať. Zo súperkami z Třinca a Ostravy sme sa stretli po prvýkrát. Na zápasy sme sa tešili a vyrazili sme v dobrej nálade. Je pravda, že sme nemali káder v plnej zostave a sile, ale aj tak sa dievčatá snažili hrať najlepšie, ako vedeli.
V prvom zápase sme sa stretli s domácimi dievčatami z SBŠ Třinec. Súperky nám nestačili a svoj náskok sme zvyšovali až do konca. Avšak musím uznať, že nám veľakrát sťažovali situáciu a veľmi snaživo nám šli po lopte. Aj keď som s výkonom dievčat spokojná, predsa len sa tam našli chybičky, na ktorých treba aj naďalej pracovať a odstraňovať. Ešte stále je to viac o ťahúňoch, ktoré odvádzajú výbornú prácu, ale v hre je potrebné, aby sa zapojilo všetkých päť hráčok, ktoré sú v danom momente na ihrisku a navzájom si pomáhali a spolupracovali. Teším sa, že hernou praxou sa pomaly aj naši nováčikovia posúvajú vpred a ukazujú na palubovke viac odvahy a bojovnosti.
Už vieme, že podceňovať súpera, alebo uspokojiť sa hneď s prvou výhrou sa nevypláca. Preto sme do druhého zápasu vstúpili s rešpektom k súperkám z Ostravy. Tu sme im žiaľ stíhali len v prvej štvrtine, ktorú sme vyhrali a ešte s nimi držali krok v poslednej štvrtine, čo však k víťazstvu nestačilo. Vo zvyšných dvoch štvrtinách nám šikovné Ostravčanky ušli a zaslúžene vyhrali. Videli sme, že sa dá hrať aj rýchlejší basketbal, že sa neoplatí zaspať v obrane, že je dôležité hrať rýchlo dopredu, pri doskakovaní vyskočiť a hlavne sa nebáť ísť na kôš. Verím, že tieto cenné skúsenosti zužitkujeme a posunú nás zas o krôčik dopredu.
Na turnaji sa okrem odovzdávania cenných kovov vyhlasovali aj najlepšie hráčky v každom družstve. Najlepšou ocenenou hráčkou nášho družstva sa stala Eliz, gratulujeme! Verím, že to nabudilo a namotivovalo aj ostatné naše dievčatá a pri ďalšej príležitosti to bude práve jedna z nich.
Jednodňovým medzinárodným turnajom v Třinci sme ukončili svoju basketbalovú činnosť v tomto kalendárnom roku. Teraz nás čaká pár dní oddychu a po novom roku opäť rozbehneme tréningy. Najbližšie nás čakajú prípravné zápasy s kamoškami zo Spartak Myjava, na ktoré sa tešíme.

(ZKU)

 

 

Späť