1.kolo Fatranská mikroliga v Považskej Bystrici

22.12.2015 02:09

V predvianočnú sobotu cestovali dievčatá z našich prípravok doplnené o mladšie minižiačky roč. 2006 do Považskej Bystrice, kde odohrali zápasy prvého kola Fatranskej mikroligy.

Rozkvet Považská Bystrica - BKM Žilina 48:8 (20:0, 6:0, 12:0, 10:8)
Dubielová 6, Maliarová 2, Brunová, Bytčánek, Gregušová, Hlávková, Chytilová, Mičiaňová, Molčíková, Pecková, Šlosárová
TH: 0/2

ZŠ Martinská - BKM Žilina 17:9 (10:4)
Chytilová 4, Pecková 4, Dubielová 1, Brunová, Bytčánek, Gregušová, Hlávková, Maliarová, Mičiaňová, Molčíková, Šlosárová
TH: 1/4

Hodnotenie trénerky:
Do Považskej Bystrice sme cestovali s 11 hráčkami, pričom 8 z nich boli z prípravok, ktoré máme na ZŠ Hájik a ZŠ Lichardovej. Doplnené boli o skúsenejšie posily z družstva mladších minižiačok Julku, Sarah a Agátku. Pre dievčatá z prípravok to boli ich vôbec prvé zápasy, napriek tomu sa na ihrisku nestratili.
Na úvod sme nastúpili proti súperovi z Považskej Bystrice. Spočiatku na dievčatách bolo badať, že ide o ich prvé zápasové minúty. Postupom času si však začali zvykať na rôzne, pre ne nové situácie a čoraz viac sa darilo viacerým zapájať do hry. Hoci po troch štvrtinách stále svietila na našom konte nula, dievčatám sa podarilo vypracovať si viacero streleckých príležitostí. Problémy mali s veľkosťou lopty, čo sa najviac odrážalo práve pri streľbe. Na konci stretnutia sa nám konečne trošku rozstrieľala Sarah a spolu s Agátkou sa im aspoň mierne podarilo upraviť konečné skóre.
Zatiaľ čo v prvom stretnutí som sa snažila dievčatá stavať tak, aby bola na ihrisku vždy niektorá z našich troch skúsenejších hráčok, v druhom som sa rozhodla to zmeniť. Viaceré dievčatá z prípravok sa ukazovali v dobrom svetle, tak som im chcela dať príležitosť sa viac prejaviť. Zároveň som chcela vidieť, ako budú schopné spolupracovať Agátka, Sarah a Julka. Za úlohu mali využívať prihrávky a nie len sa vždy bezhlavo rozbehnúť dopredu. Hoci sa im párkrát podarilo splniť pokyny, veľakrát na to aj zabúdali. Bolo vidieť, že sa samé chcú presadiť a ukázať, čo vedia. Basketbal je však tímová hra a práve spolupráca a prihrávky by aj v tomto prípade viedli k lepším šanciam a predišli by zbytočným stratám lopty po dlhom driblingu. Dievčatá z prípravky mali podobné pokyny a bola som prekvapená, že sa im niekoľkokrát podarilo zahrať pekné kombinácie. Potešil ma aj fakt, že hoci sme mali celú jednu päťku zloženú z nových dievčat, v každej štvrtine druhého zápasu sa nám podarilo skórovať.
Za výkony v zápasoch si zaslúžia pochvalu všetky dievčatá. Sarah, Julka a Agátka boli určite najvýraznejšími hráčkami na ihrisku, čo si však všímali aj súperi a preto boli aj najviac bránené. Nemali to vôbec ľahké, ale bolo vidieť, že chcú a neboja sa zobrať zodpovednosť do svojich rúk. Všetky tri sa zapísali do streleckých štatistík. Najväčšie množstvo roboty odviedli samozrejme aj v obrane. Vo veľmi dobrom svetle sa ukazovala Kika, ktorá nemala z chlapcov žiaden rešpekt, nebála sa driblovať a vytvorila si viacero streleckých príležitostí, pričom dve dokázala aj využiť. V druhom zápase sa snažila aj prihrávať a spolu s Emkou a Veronikou sa im podarila niekoľkokrát pekná akcia. Emka s Veronikou tiež ukazovali svoj potenciál, obe sa nebáli driblovať, strieľať a vďaka svojej výške sa niekoľkokrát presadili aj pri doskoku. Vanesku som obsadila do pozície hráča, ktorý vyhadzuje loptu z autu a celkom sa jej darilo. V obrane si pripísala niekoľko získaných lôpt. Nestratili sa ani Tánička s Karolínkou. Obe najmä v druhom zápase ukázali zlepšený prehľad v útoku i obrane, nebáli sa driblovať, keď sa dostali k lopte a svojou aktivitou sťažovali hru chlapcom, ktorých mali brániť. Veľmi dobre v druhom zápase ožili aj naše najmenšie šidlá Lenka so Stelkou a ukazovali súperom svoju rýchlosť. V obrane ponaháňali chlapcov a tiež prispeli k niekoľkým ziskom.
Dievčatá vyzerali byť spokojné so svojimi prvými zápasovými skúsenosťami a verím, že ich to ešte viac nabudí k trénovaniu. Dúfam, že čoskoro sa viaceré pridajú k nášmu hlavnému družstvu, ktoré trénuje na ZŠ v Závodí, pretože naozaj ukázali potenciál sa do tímu rýchlo zaradiť a byť našimi novými posilami.

(ICO)

Späť