Striebro pre staršie minižiačky na Novomestkom turnaji

15.09.2014 17:45

Družstvo starších minižiačok vstúpilo úspešne do novej hracej sezóny účasťou na prípravnom turnaji v Novom Meste nad Váhom, kde sa stretlo s dobre známymi súpermi: AŠK Sláviou Trnavou, z Majstrovstiev Slovenska bronzovým CBK Jugo Košice a s domácimi dievčatami - majsterkami Slovenska. Aj napriek tomu, že turnaj mal prípravný charakter, bol zorganizovaný na vysokej úrovni a veľmi kvalitne. Počas dvoch dní naše slečny odohrali 4 náročné zápasy a v nedeľu sa tešili z pekného druhého miesta. Dievčatám k zisku striebra gratulujeme!

BK Panteri Nové Mesto nad Váhom - BKM Žilina   67:13 (17:04,12:02,20:02,18:05)
Gavláková 4b, Tarabíková 3b, Bergerová a Sedláčková 2b, Frolová a Strážovcová 1b, Halamová, Horváthová, Košťálová, Kubíková, MIchnáčová, Pekárová, Tlacháčová, Váňová

Fauly: 19/13   TH: NM 3/16 (19%)  -  ZA 5/18 (28%) 

CBK Jugo Košice - BKM Žilina  43:68 (18:21,08:20,08:05,09:22)
Tarabíková 14b, Gavláková 12b, Tlacháčová 10b, Strážovcová 6b, Bergerová 5b, Frolová, Halamová, Košťálová a Sedláčková po 4b, Horváthová 3b, Váňová 2b, Kubíková, Michnáčová, Pekárová
Fauly: 20/13   TH: KE 9/20 (45%)  -  ZA 10/22 (45%) 

AŠK Slávia Trnava - BKM Žilina  27:43  (07:07,03:15,15:06,02:15)
Gavláková 15b,Tarabíková 9b, Košťálová 7b,Tlacháčová 4b, Frolová, Michnáčová a Strážovcová po 2b, Bergerová a Horváthová po 1b, Kubíková, Pekárová, Sedláčková, Váňová
Fauly: 27/17   TH: TT 6/18 (33%)  -  ZA 8/35 (23%)

Finále:
BK Panteri Nové Mesto nad Váhom - BKM Žilina  91:18 (20:06,26:05,19:05,27:02)

Tarabíková 6b, Tlacháčová 5b, Gavláková 3b, Frolová a Košťálová po 2b, Horváthová, Kubíková, Michnáčová, Pekárová, Sedláčková, Strážovcová, Váňová
Fauly: 19/18   TH: NM 3/19 (16%)  -  ZA 4/18 (22%)

Body celkom:
Gavláková 34b, Tarabíková 32b, Tlacháčová 19b, Košťálová 13b, Frolová a Strážovcová po 9b, Bergerová 8b, Sedláčková 6b, Halamová a Horváthová po 4b, Michnáčová a Váňová po 2b

Hodnotenie trénera:
"V prvom rade sa chcem poďakovať BK Novému Mestu nad Váhom za pozvanie a možnosť zúčastniť sa na Novomestkom turnaji, ktorý bol pre naše družstvo po letnej pauze výbornou prípravou pred začiatkom novej hracej sezóny, v ktorej budeme hrať s odlišnými pravidlami ako v sezóne predchádzajúcej. Prvýkrát sme mali možnosť zahrať si na vysoké koše a hrať zápasy v dĺžke 4x8min. Obsadenie na turnaji bolo kvalitné a kvalitu a silu všetkých družstiev sme poznali. Na turnaj sme cestovali so 14 dievčatami, pre chorobu nám chýbala Sandra a Sabína s Veronikou, ktoré sa s basketbalom rozlúčili.
Prvý zápas mal jasného favorita, domáce majsterky Slovenska, ktorým sme odolávali len prvé dve minúty. Naše dievčatá mali až moc veľký rešpekt pred súperom, ktorý nas pri rozohrávke agresívne napádal a výborne bránil, na čo nie sme v oblastnej súťaži zvyknutí. Domáce dievčatá chladnokrvne trestali naše chyby s vysokou úspešnosťou zakončenia. Naše družstvo sa aj napriek tomu veľmi snažilo, čo sa prejavilo v druhej časti hry väčším počtom pokusov o zakončenie a menším počtom stratených lôpt. Za nasadenie v zápase by som vyzdvihol najmä Peťku Tarabíkovú a Terku Frolovú.
V druhom zápase sme sa stretli so súperom z Košíc, ktorým sme na majstrovstvách Slovenska smolne podľahli o jeden bod. Treba však poznamenať, že Košice nastúpili bez chlapcov, ktorí na majstrovstvách zápasy výrazne ovplyvnili. Naše baby sa do Košíc pustili bez rešpektu a chceli sa revanšovať za majstrovstvá. Zápas sa hral vo vysokom tempe a s vysokou streleckou úspešnosťou na oboch stranách. V prvej časti hry sa obe družstvá striedali vo vedení, čím bol zápas zaujímavým aj pre divákov. V druhej časti hry sme súperkám odskočili a zápas až do konca s prehľadom kontrolovali. Pod košmi výborne doskakovali Peťka T., Baja, Maruška, Majka, Peťka H., Lucka, Terka a Deniska. Obidve Tamarky a Emmky, Simča a Ninka bez väčších problémov tvorili hru a ľahko sa dostávali na súperovú polovicu. Vychádzali nám nacvičené rozohrávky z outu pod košom súpera a taktiež výborná bola aj úspešnosť streľby z trestných hodov 45%. V trestných hodoch dominovala Ninka s úspešnosťou 50% (6 z 12). Bodovo sa presadilo 11 dievčat, s čím som spokojný. Zápas proti Košiciam považujem za veľmi vydarený a pochvalu si zaslúži celý tím.
V doobedňajších hodinách sme v nedeľu nastúpili na dôležitý zápas proti trnavčankám, ktoré čakali na prvé turnajové víťazstvo. So súperom sme odohrali doteraz 6 vyrovnaných zápasov s bilanciou 4 výhry a 2 prehry. Zápas sme začali smelo, ale veľmi nervózne. Bohužiaľ sa nám v začiatku zápasu zranila Tamarka B., ktorá už do ďalších zápasov nenastúpila. Po Peťke H., ktorá z rodinných dôvodov odišla po zápase s Košicami, to bolo veľké oslabenie pre náš tím. Zahadzovali sme vyložené šance, nepremieňali sme trestné hody a v začiatku druhej štvrtiny sme pustili Trnavu do krátkeho vedenia. Baby si však zachovali chladnú hlavu a do svojich rúk to zobrali Ninka, Majka a Peťka T., ktoré potiahli ostatné dievčatá, ktoré sa k ním úspešne pridali. Opäť sme sa dostávali do protiútokov po dlhých nahrávkach, vychádzala nám streľba po rozohrávke z outu a dôležitým bolo, že dievčatá makali a hrali na doraz bez možnosti striedania. Chválim ich za to, že sa včas stíhali vracať do obrany aj na úkor vyčerpanosti. Do zápasu dali všetko a oprávnene sa po ňom radovali z víťazstva a postupu do finále. Čerešničkou na torte bol prvý kôš novej hráčky Denisky v poslednej sekunde zápasu so záverečným klaksónom.
Po obede nás čakalo finále a repete s domácim Novým Mestom. Po skúsenosti z prvého zápasu sme vedeli, čo máme od domácich dievčat čakať a preto sme chceli druhý zápas odohrať lepšie, aj napriek úzkemu a oslabenému kádru. Opäť sme sa rýchlo ujali vedenia v zápase a držali s domácimi krok len 2 minúty. Potom sa vzhľadom na vysoké tempo zápasu začala prejavovať vyčerpanosť, drobné zranenia a dievčatá jedna po druhej fyzicky odpadávali. Baby sa snažili, prvý polčas bol určite herne lepším, ako v prvom meraní síl, ale nepadalo nám to. Aby sme mohli dohrať zápas so cťou, dohodli sme sa po polčase s trénermi domácich a rozhodcami na tom, že v druhej časti hry poruším pravidlo o striedaní hráčok a na väčšom počte oddychových časov. Trápenie sa našich hráčok narástlo vylúčením Majky za 5 faulov na začiatku druhého polčasu, ale zápas sme dohrali. Obrovský potlesk si zaslúžia baby, za to, že aj z posledných síl bojovali a až päť hráčok odohralo tri štvrtiny po sebe a viac ako 20 minút! Emmka H., Emka P., Peťa T., Ninka a Baja.
S turnajom sme spokojní, nič nám nechýbalo a pre naše družstvo bol prínosom, keďže sme získali nové skúsenosti. Každé družstvo sa na turnaji tešilo z víťazstva. Organizačne to bolo na vysokej úrovni, rozhodcovia Zuzka a Tomáš boli výborní a skúsení.
Všetky dievčatá si zaslúžia za bojovnosť a striebro pochvalu.Turnaj nám však ukázal aj to, na čom musíme stále popracovať. Opäť sme pod tlakom robili zbytočné chyby a kazili rozohrávku, driblovali s hlavou dole, zabúdanie sa v útoku pri obranných povinnostiach, nesústredenie sa na zápas, technické nedostatky ako kroky a prenášanie... Na turnaji  sme sa presvedčili, že každý zápas je po fyzickej stránke veľmi náročný a že s oslabeným a užším kádrom nedokážeme ešte zápas dohrať stopercentne až do konca.
Opäť za družstvo ďakujem aj skvelému a početnému fanklubu zo strany rodičov, ktorí nás v Novom Meste ukážkovo a slušne povzbudzovali a pomohli s presunmi a odvozom dievčat, ako aj Tomášovi za pomoc s dohľadom na dievčatá. " 

Hodnotenie asistenta trénera:
"Hráčky podali na turnaji celkom optimálny výkon. Očakával som od dievčat však trošku viac, nakoľko to nebol prvý zápas, ktorý som videl a viem, že ako družstvo máte naviac. Nie som od toho, aby som vyzdvihoval pozitíva alebo karhal za negatíva. Každá hráčka mala možnosť zamyslieť sa a ohodnotiť svoj výkon na turnaji a vie na čom má popracovať. Ďakujem rodičom za ochotu pri presunoch z haly na ubytovňu a reštauráciu.
Baby, klobúk dolu pred tým, ako sa viete zomknúť v jeden celok!
Som rád a ďakujem trénerovi družstva za to, že som bol pozvaný na kvalitný turnaj, kde som nadobudol nové skúsenosti.
Tomáš (PP)"

FOTOGALÉRIA Z TURNAJA (p.Bielik, BK Nové Mesto nad Váhom)
PREZENTÁCIA a VIDEÁ 

(LKO)

Späť