6.kolo Fatranskej mikroligy v Považskej Bystrici 11.05.2013

11.05.2013 19:39

Naše najmladšie dievčatá zakončili bohatý basketbalový týždeň dvoma zápasmi posledného kola fatranskej mikroligy, ktoré sa odohrali v Považskej Bystrici. 

Našim cieľom bolo podať čo najlepšie individuálne výkony a čo najviac potrápiť chlapcov zo žilinskej ZŠ Zaymusa, s ktorými sme už nedávno odohrali prijateľné výsledky. Všetky naše tromfy sme vsádzali na našu výškovú prevahu, ktorú sme v zápase konečne dokázali využiť.

Vstup do prvého zápasu proti ZŠ Zaymusa sa nám vydaril a chlapcov sme v prvej štvrtine zaskočili rýchlymi protiútokmi a najmä útočným doskakovaním, z čoho sme sa najviac presadili. Baby zahrali túto štvrtinu famózne a každá šlapala na maximum. Druhá štvrtina nám bohužiaľ nevyšla tak, ako som si to predstavoval. Niektoré naše hráčky pristúpili k zápasu veľmi lacno, nechcelo sa im behať za rýchlymi chlapcami a tým sme si zápas prehrali. Súper zápas výrazne otočil a to sa ukázalo ako rozhodujúce z hľadiska ďaľšieho priebehu zápasu. V druhom polčase sme opäť zabrali ako jeden tím, vyhrali sme tretiu časť hry a maximálnym úsilým celého družstva sme dokázali manko súpera znížiť na prijateľné skóre. Veľa nechýbalo a mohli sme sa prvýkrát tešiť z víťazstva nad chlapcami. 

V druhom zápase sme mali jasný cieľ, nezopakovať výkon z domácich zápasov proti ZŠ Rozkvet a nedostať viac ako 70bodov. Vedeli sme, že družstvo z PB je nad naše sily, ale opäť sme bojovali. Súper síce métu 70bodov prekonal, ale z môjho pohľadu baby cieľ naplnili. Bez ohľadu na výsledok zápasu si z chuti zahrali všetky dievčatá a môžem povedať, že každá sa snažila v tomto zápase zahrať čo najlepšie. 

Som veľmi potešený z individuálnych výkonov dievčat. Až na tú nešťastnú druhú štvrtinu proti Zaymuske, každá hráčka šlapala na maximum. Svojim prístupom a nasadenosťou ma prekvapila väčšina dievčat a u mnohých bolo badať individuálne zlepšenie. Na zápasy sa dalo konečne pozerať a aj diváci z početného radu našich rodičov si museli prísť na svoje najmä v dramatickom zápase proti Zaymuske. Pochvalu si teda zaslúžia všetky dievčatá!

Ďakujem aj rodičom za zabezpečenie bezpečnej dopravy a za povzbudzovanie našich báb.

 

ZŠ Zaymusa Žilina : BKM Žilina Závodie  48 : 39 (10:14,18:02,10:17,10:06)

Strelkyne:  Ďuranová -17, Gavláková -6, Horváthová a Košťálová -4, Bergerová, Derkitsová, Chovancová a Vojtušová -2, Buchelová, Gabrišová, Káčerová, Kubíková, Sedláčková, Váňová

ZŠ Rozkvet Považská Bystrica : BKM Žilina Závodie  72 : 15

Strelkyne:  Chovancová -5, Ďuranová -4, Bergerová, Gavláková a Košťálová -2, Buchelová, Derkitsová, Gabrišová, Horváthová, Káčerová, Kubíková, Sedláčková, Váňová, Vojtušová

(LKO)

 

Späť