Ani zlepšený výkon mladších žiačok nestačil na Ružomberčanky

22.02.2016 06:16

Dievčatá roč.2003 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali v slovenskej regionálnej súťaži dievčatá z Ružomberka. Zohrali s nimi dva vyrovnané zápasy. Bohužiaľ obidva prehrali, ale ukázali zlepšený výkon a v druhom zápase neboli ďaleko od víťazstva.

BKM Žilina – MBK Ružomberok   33:43  (14:14,00:10,06:10,13:09)
Váňová- 12, Strážovcová- 8, Machárová- 6, Tarabíková-3, Bergerová- 2, Tomiczková- 2, Šubertová, Košťálová, Michnáčová, Horváthová
Fauly: 23 - 14      TH: ZA 15/1 – 7%,   RK  29/3 – 10%

BKM Žilina – MBK Ružomberok   43:44  (12:11,02:11,14:15,15:07)
Váňová- 15, Strážovcová- 14, Tomiczková- 6, Machárová- 4, Tarabíková-2, Michnáčová- 2, Bergerová, Šubertová, Košťálová, Horváthová
Fauly: 16 - 17      TH: ZA 19/5 – 26%,   RK  18/4 – 22%

Hodnotenie trénera:
„Keď si odmyslím dlhodobých maródov, konečne sme boli v takmer kompletnej zostave. To sa odrazilo samozrejme aj na výsledkoch. Aj keď sme obidva zápasy prehrali, zohrali sme v tejto sezóne najvyrovnanejšie zápasy. Súper mal výškovú prevahu a mal aj celkovo vyrovnanejšie hráčky, čo nakoniec aj rozhodlo. V oboch zápasoch mal súper mierne navrch, ale podcenil záver 2.zápasu a len so šťastím ubránil zdanlivo jasné víťazstvo.
V priemere na 1 zápas  sme vystrelili až 80-krát na súperov kôš, čo je veľmi slušné číslo, hovorí o našej výraznej útočnej aktivite. Bohužiaľ streľba z poľa bola len 22% a TH len 18%. Tu nás určite tlačí topánka. Súper síce nestrieľal o nič lepšie (TH 15%), ale rozdiel bol v obrane. To je asi naša najväčšia slabina. Dievčatá sa síce snažia zmeniť doterajšie pasívne bránenie, ale ešte to zatiaľ zďaleka nefunguje u všetkých. Viacerí bránia len tieňovo, bez tlaku na hráča, bez príslušnej agresivity. Ale filozofia hry sa nedá zmeniť zo dňa na deň, chce to čas a trpezlivosť.
Jednotlivci : Tamarka K. – úplne chýba doskakovanie, vidno veľký tréningový výpadok, ale zlepšuje sa a bojuje, Adel – najviac získaných lôpt, výrazne pomohla na rozohrávke, Lucia – už tradične najlepšia strelkyňa, v útoku veľká aktivita a celkovo najviac doskokov, ale v obrane jedna z najslabších hráčok, Iva – veľmi dobrý výkon, niekedy nesprávne postavenie v obrane, ale výrazne sa zlepšuje, Emma – najviac asistencií, chýba väčšia aktivita v útoku (strelecké pokusy, doskoky, prijaté fauly), ale ukázala bojovného ducha, vidno zlepšenie v obrane, Peťa T.– celkovo veľmi dobrý výkon, najviac doskokov v obrane, z postu rozohrávača bola celkovo 2.najlepšie doskakujúcou hráčkou, čo sa len tak nevidí, chýba agresívnejšie bránenie, nechápe novú filozofiu obrany, Denisa –malá agresivita v obrane, len 1 získaná lopta, úplne chýba obranné doskakovanie, ale veľká snaha a úsilie, Nikol – veľmi dobrý výkon, chýba viac útočných doskokov, ale svojou rýchlosťou, dôrazom v obrane a ťahom na kôš robila súperovi neustále problémy, Tamarka B. – veľká aktivita v útoku, schopnosť vyviesť loptu, ale chýba väčší prehľad v hre, musí sa naučiť prihrať aj z behu, úplne chýba útočný doskok, má veľké rezervy, vidno veľké tréningové manko, Baja - najlepšie hodnotená hráčka v MVP, vysoká úspešnosť streľby z poľa, najviac útočných doskokov, 2.najlepšia strelkyňa, ale aj najviac stratených lôpt.
Celkovo sme ukázali progres. S výkonom som spokojný. Odvíja sa to od zlepšenej dochádzky na tréning, ale aj si postupne zvykáme na iné taktické pokyny a systém hry. Škoda len, že nemohla nastúpiť pre zranenie Ema P. a hodne chýbala aj Peťa H.

(PGE)

Späť