Bojovné výkony našich minižiačok v 2.kole Fatranskej mikroligy

31.01.2015 14:54

Naše najmladšie dievčatá odohrali v sobotu 31.1.2015 v telocvični ZŠ Limbová svoje ďalšie zápasy v rámci  2. kola Fatranskej mikroligy. Sily si opäť zmerali s chlapcami (roč. 2005 a mladší) zo žilinskej ZŠ V. Javorku a z považskobystrickej ZŠ Rozkvet, prehru z minulého kola sa im však po bojovnom výkone vrátiť nepodarilo.

BKM Žilina - ZŠ Javorková 13:21 (02:00,02:12,06:05,03:04)
Frolová 8b, Polkorábová 2b, Baran-Tomíková 2b, Valachová 1b, Dubielová S., Chytilová, Jurgová, Kavacká, Pallová, Stroková
TH: 6/3

BKM Žilina - ZŠ Rozkvet P.Bystrica 14:34 (03:08,00:12,06:05,05:09)
Frolová 14b, Baran-Tomíková, Dubielová S., Chytilová, Jurgová, Kavacká, Pallová, Polkorábová, Stroková, Valachová
TH 6/2

Hodnotenie trénerky:
"Na zápasy sme nastúpili iba s desiatimi dievčatami, pričom nám chýbali najmä Soňa s Ivkou, ktoré trénujú dlhšie ako väčšina hráčok a sú teda spolu s Terkou a Eliškou naše najväčšie posily. Na druhej strane však aspoň všetky prítomné dievčatá dostali rovnakú šancu ukázať sa.
V oboch zápasoch nám nevyšla druhá štvrtina, v ktorej sa nám chlapci bodovo trochu odpútali. Problémy nám robila najmä rozohrávka a vynášanie lopty. Doplácame na to, že chlapci sú rýchlejší a tvrdší v osobných súbojoch, z čoho plynú časté straty lopty a mnohokrát aj lacné koše. S obranou tiež nemôže byť spokojnosť, nakoľko hráčky často ešte zaujímajú nesprávne postavenie a chlapci sa potom dostávajú vo vyššom počte za našu obranu a môžu ísť sami na kôš. Všetko však súvisí s nevyhratosťou našich dievčat. Pozitívom však je, že oproti zápasom v Považskej Bystrici bolo vidieť zlepšenie našich hráčok vo viacerých činnostiach.
V oboch stretnutiach nás podľa očakávaní najviac ťahala Terka, ktorá od minulej sezóny hráva aj s o rok staršími dievčatami a disponuje cennými skúsenosťami. Je pre nás prínosom mať takúto hráčku, pretože ostatné baby sa môžu od nej priučiť nové veci. Musím povedať, že zápasy aj jej vyšli lepšie ako tie predošlé dva v Považskej Bystrici. Chcem však pochváliť aj ostatné dievčatá. Katka opäť skórovala, čo súvisí s tým, že má dobrý pohyb, snaží sa sledovať dianie na ihrisku a aj získavať lopty. Lucka je tiež veľmi pohyblivá, je malá a rýchla, bojovná a na svoj vek (roč. 2006) veľmi dobre rozmýšľa. Častokrát vybiehala dopredu, bohužiaľ však dievčatá ešte driblujú s hlavou dole a tak ju spoluhráčky nevidia a neprihrávajú. Táto zohratosť však tiež postupne príde a verím, že ešte úspešne zakončí veľa rýchlych protiútokov. Našu druhú päťku ťahala Eliška, ktorej však tiež chýba viac odohratých zápasov. Ukázala ale bojovné srdiečko, keď sa púšťala aj do tvrdých a boľavých súbojov s chlapcami. Tu ju dobre podporovala aj Danka. Svoj prvý zápas si odkrútili konečne aj Rebecca s Monikou, ktoré síce mali na začiatku problém sa trošku zorientovať najmä v obrane, ale postupom času sa to zlepšovalo. Škoda, že Rebecca po peknom doskoku v samom závere druhého zápasu neosladila svoju premiéru aj prvým zápasovým košom. Veronika so Sárou tiež ukazujú potenciál do budúcnosti, hoci patria k najmladším v našom družstve. Veroniku neodradia ani starší chalani a hoci na tréningu občas nevládze behať, na zápase ju niekedy nespoznávam. Sára je tiež pohybovo veľmi nadaná, ale mám pocit, že predchádzajúce zápasy jej vyšli lepšie. Bojovnosť však nemôžem uprieť ani jej a ani Julke
Pred ďalšími zápasmi nás čaká opäť tvrdá práca na tréningoch, ale dievčatá majú veľkú radosť a chuť aj do trénovania, tak dúfam, že sa opäť o kúsok posunieme vpred. Verím tomu, že v nasledujúcom kole budeme môcť nastúpiť už v plnej sile a v domácej telocvični by sa nám zápasy mohlo podariť ešte viac zdramatizovať."

(IČO)

Späť