Bojovné zápasy minižiačok v mikrolige

25.01.2014 17:51

Naše mladšie minižiačky cestovali v sobotu 25.01.2014 za súpermi do Považskej Bystrice, kde si zmerali sily v 2.kole Fatranskej basketbalovej mikroligy s domácimi chlapcami a s chlapcami zo Žiliny.

ZŠ Martinská, ZA - BKM Žilina 15:28 (04:16)
Horváthová 8b, Gavláková 6b, Frolová, Kubíková a Tarabíková po 4b, Sedláčková 2b

ZŠ Javorku, ZA - BKM Žilina 30:22 (12:12)
Frolová a Tarabíková 6b, Gavláková 4b, Gabrišová, Halamová a Horváthová po 2b

ZŠ Rozkvet, PB - BKM Žilina 19:18 (04:04,03:03,10:05,02:06)
Gavláková 8b, Gabrišová 3b, Horváthová, Košťálová a Kubíková po 2b, Frolová 1b

Body celkom:
Gavláková 18b, Horváthová 12b, Frolová 11b, Tarabíková 10b, Kubíková 6b, Gabrišová 5b, Halamová, Košťálová a Sedláčková po 2b, Hrbáňová, Koňaříková, Koniarová a Mažgutová
Doskakovanie: Frolová 8, Kubíková 6
Získané lopty: Gavláková a Horváthová po 11

Hodnotenie trénera:
"Do Považskej Bystrice sme pricestovali s cieľom prvýkrát poraziť chlapčenské družstvo v súťažnom zápase, čo sa nám hneď v prvom zápase podarilo. Dievčatá sa veľmi tešili a radosť z víťazstva nad chlapcami dali jasne najavo. Odohrali sme celkovo tri zápasy, náročné najmä na kondíciu, pretože sme hrali proti veľmi behavým chlapcom vo veľkej telocvični a nemali si čas ani poriadne vydýchnuť, keďže rozhodcovia často "púšťali" hru, aj keď sa súperi dopustili technických priestupkov. Vzhľadom na úzky káder dievčat nám každým ďalším zápasom sily ubúdali, čo bolo vidieť najmä v poslednom zápase. Bohužiaľ, kvôli drobným zraneniam a chorobe 5 hráčok z družstva r.2003 sme v Považskej Bystrici nastúpili len so šiestimi hráčkami, ktoré boli doplnené o dievčatá z prípravky. Prvé basketbalové minúty si odohrali Simonka Koňaříková (2004), Sonička Koniarová (2004) a Laurika Mažgutová (2005), ktoré boli na zápasy nominované odmenou za ich prístup na tréningoch. Treba povedať, že vekovo o rok mladší chlapci boli oveľa rýchlejší, agresívnejší a samozrejme sa nechceli zahanbiť prehrou s dievčatami. V zápasoch došlo ku viacerým agresívnejším osobným stretom, čoho sa niektoré dievčatá zľakli a k osobným súbojom pristupovali radšej opatrnejšie kvôli možnému zraneniu. Všetky dievčatá si však za svoju bojovnosť a snahu, uhrať čo najlepší výsledok, zaslúžia pochvalu.
Všetky zápasy boli viac než vyrovnané a dievčatá si vypracovali kvantum streleckých pokusov. Bohužiaľ nám to dnes nepadalo. Zápasy v mikrolige sa hrajú s loptou veľkosti 3, čo nám robilo najväčší probém, keďže väčšina dievčat z družstva už trénuje a hráva zápasy s väčšou loptou.
V najbližšom kole v Závodí určite nastúpime v plnom zložení a v domácom prostredí chlapcov poriadne potrápime."

Fotogaléria zo zápasov

(LKO)

Späť