Ďalšie prípravné zápasy mladších mini v Trnave

08.11.2021 01:59


Naše mladšie minižiačky odhrali v Trnave v rámci prípravy na sezónu svoj 3. a 4. zápas v živote. Bohužiaľ súperky boli lepšie a obidva zápasy sme prehrali.

AŠK Slávia Trnava – BKM Žilina 55:22 (06:08,21:04,02:09,26:01)
Fauly: 14 - 11    TH: TT 12% (1/8) - ZA 15% (1/6)
Tolnayová Vivien 17, Koscelníkova 5, Adamíková, Dubeňová, Jankechová, Macúchová, Matejčíková, Štekláčová, Andelová, Tolnayová Viki
VIDEOZÁZNAM

AŠK Slávia Trnava – BKM Žilina 43:33 (06:13,17:06,08:10,12:04)
Fauly: 9 – 11    TH:  TT 0% (0/4) - ZA 29% (2/5)
Tolnayová Vivien 12, Jankechová 8, Koscelníkova a Adamíková po 4, Štekláčová 3, Andelová 2, Dubeňová, Jakubičková, Macúchová, Matejčíková, Tolnayová Viki, Lehotská, Bajtošová, Kubelová, Rovderová
VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénera:
Som veľmi rád, že sme takéto zápasy mohli zohrať, pretože po zápasoch v PP si už dievčatá mysleli, že sú majsterky sveta. Tu sme však videli, koľko všelijakých nedostatkov ešte máme.
Nemáme ale prečo byť smutní, boli to veľmi dobré zápasy, dievčatá sa za svoje výkony určite nemusia hanbiť. Myslím si, že na túto kategóriu to aj boli relatívne kvalitné zápasy. Veď súťažná sezóna sa ešte ani nezačala.
V prvom zápase sme sa len rozkukávali a naša 2.päťka sa nevedela vôbec chytiť. Obranu sme mali deravú ako ementál.
V druhom zápase sme sa výrazne zlepšili a súper rozhodol o víťazstve až v poslednej štvrtine a to napriek tomu, sme dali príležitosť všetkým 15 našim hráčkam, ktoré sme mali k dispozícii. Myslím, že v poli bol už druhý zápas vyrovnaný, súperky však boli efektívnejšie pri premieňaní šancí. Veľká škoda množstva našich nepremenených čistých streleckých príležitostí. Zohrala tu rolu veľká nervozita a neskúsenosť s hrou pod tlakom, jednoducho máme len málo nahrané.
Výborné bolo, že sme mohli dať príležitosť aj naším mladším dievčatám roč. 2012-13 ako aj niektorým začiatočníčkam roč. 2011, ktoré majú len minimum natrénované. Určite žiadna nesklamala a teší ma, že sa už neboja hrať aj proti starším resp. skúsenejším dievčatám.
Na záver by som chcel poďakovať organizátorom z TT, ktorí pripravil pekné športové prostredie a kvalitné boli aj výkony rozhodcov, čo v TT nie je vždy zvykom.

Hodnotenie asistentky trénera:
Do prvého zápasu naše dievčatá nastupovali s očakávaním výhry, nakoľko sa im podarilo na posledných zápasoch vysoko zdolať súperky z Popradu. Prvú a tretiu štvrtinu sme vyhrali, ale zvyšné dve si Trnavčanky urobil značný náskok a zápas aj vyhrali. Strácali sme príliš veľa lôpt nepresnými nahrávkami, nevydareným vyhadzovaním z autu, alebo počas driblingu. Dievčatá pôsobili nesústredene a roztržito. Stále nám chýbali ruky hore pod našim či súperovým košom. Stáli sme tam ako spiace princezné a čakali, že lopty nám budú samé padať priamo do rúk. Nakoniec sme pochopili, že je potrebné za loptou aj vyskočiť a odlepiť sa od zeme. Samozrejme, že aj my tréneri sme mali určité očakávania, ale dobre vieme, že nie vždy sa to podarí a nie každý má svoj hrací deň. Na druhej strane oceňujem bojovnosť dievčat o loptu, ktorá viedla k početným rozskokom. Videli sme aj zopár dlhých nahrávok dopredu, ale žiaľ nebola tam hráčka s takými skúsenosťami, ktorá by tieto nahrávky vedela spracovať. V zápase si aspoň na chvíľu zahrali aj naše najmenej skúsené hráčky r. 2013, ktoré sa nezľakli a nabrali odvahu zabojovať.
Druhý zápas, výsledkami v jednotlivých štvrtinách a samotnou hrou kopíroval prvý zápas. Aj napriek množstvu opakovaných chýb ako v prvom zápase dievčatá ukázali ešte väčšiu bojovnosť. Milo ma prekvapili menej skúsené hráčky, Sára J. a Natália D., boli akčné a bojovali o loptu ako levice. Julke Š. sa podarila hodiť aj trojka. Gratulujem! V obranných doskokoch sme sa trochu zlepšili. Mladé Trnavčanky nám boli veľmi dobrým súperom a vyhrali zaslúžene oba zápasy. V tomto zápase dostali príležitosť si zahrať aj naše najmladšie hráčky.
Tak ako výhraté zápasy, tak aj tieto prehraté nás posúvajú vpred a ukazujú nám, kde máme pridať a na čom máme popracovať. Dievčatá majú pred sebou ešte dlhú cestu a verím, že sú dostatočne motivované sa posúvať vpred, pracovať na sebe a dosahovať lepšie a lepšie výsledky. Celkovo môžem povedať, že som spokojná s dnešným predvedeným výkonom aj napriek tomu, že sme nevyhrali.

(PGE, ZKU)

 

 

Späť