Prípravné zápasy mladších mini v PB

13.10.2020 19:37

V nedeľu 11.10. odohrali naše mladšie minižiačky ďaľšie prípravné zápasy, tentokrát v Považskej Bystrici proti družstvu starších minižiačok a bola to pre nás výborná príprava. Prvý zápas sa odohral štandardne, druhý zápas sme odohrali skrátený na tri štvrtiny so vzájomnou dohodou trénerov ohľadom zostáv.

BK Považská Bystrica U12 - BKM Žilina-Závodie  38:26 (12:10,06:06,12:08,08:02)
Koristová 10b, Jaroščiaková a Žilinčíková po 4b, Kubelová, Macúchová, Papajová a Šmihovská po 2b, Adamíková, Klimková, Koscelníková, Krššáková, Rumanová, Tolnayová, Syneková, Štekláčová, Trnovcová 

BK Považská Bystrica U12 - BKM Žilina-Závodie  14:21 (00:08,12:06,02:07) (skrátený zápas 3 štvrtiny)
Macúchová, Šmihovská a Štekláčová po 4b, Koristová 3b, Jaroščiaková, Syneková a Žilinčíková po 2b, Adamíková, Klimková, Koscelníková, Krššáková, Kubelová, Papajová, Rumanová, Tolnayová, Trnovcová  

Hodnotenie trénera:
Prípravné zápasy v PB hodnotím veľmi pozitívne, aj keď som sa pred zápasom obával, ako si baby poradia s vyššími hráčkami súpera a najmä po fyzickej stránke, či dokážeme so súperom behať. Dievčatá nesklamali a aj prekvapili svojou aktivitou, bojovali o každú loptu. V priemere vekovo staršieho súpera sa vôbec nezľakli a ukážkovo bojovali do posledných sekúnd každej štvrtiny, aj za stavu, keď sme vyhrávali. Vidno, že ich basketbal veľmi baví. V porovnaní so zápasmi s Popradom spred minulého týždňa sme sa výrazne zlepšili a zrýchlili sme hlavne presun do útoku, viac sme driblovali, snažíme sa zakončovať útok dvojtaktom. Viditeľným rozdielom bolo tiež odstúpenie hráčok ďalej od seba pri rozohrávke z outu a uvoľňovanie sa pre nahrávku. S tým som bol spokojný, strácali sme menej lôpt. Spokojný som bol aj s tým, že dievčatá si už vedia nájsť hráčku pri bránení a že už väčšina nebehá za loptou. Ešte ale musíme zlepšiť postavenie brániaceho hráča. Stále robíme technické chyby, najmä kroky a prerušovaný dribling. V prvom polčase sa nám moc nechcelo odlepiť pri doskakovaní od zeme, avšak neskôr sme asi pochopili, že bez výskoku len s vystretými rukami nám lopta do rúk len tak ľahko nepadne, hlavne keď hráme proti omnoho vyšším dievčatám.

Opäť som rád, že sa podarilo skórovať ďalším dievčatám a že každá chce dať kôš. Gratulujem k prvému košu Julke a Saške. Pridali sa k dievčatám, ktoré už skórovali v predchádzajúcich zápasoch - Vivi, Emka, Tamarka, Maťka, Kaja, Naty, Dominika, Adel, Grétka, Nika, Mari, Kika, Sandra a Nelka. Čiže už 16 hráčok skórovalo.
Príprava v PB bola vhodná aj pre domáce dievčatá, ktoré taktiež získavajú zápasové skúsenosti a verím, že s nimi zahráme ešte dostatok priateľských zápasov. Hraním takýchto zápasov dievčatám rastie sebavedomie a basketbalo napredujú.

Ďakujem rodičom za pomoc s dopravou a za povzbudzovanie nášho družstva, taktiež za video záznam zo stretnutia, ktorý si môžete pozrieť TU.

 

(LKO)

Späť