Dohrávka zápasov U12 s Havířovom

19.01.2015 11:39

V sobotu sa v Závodí dohrávalo 6.kolo severo-moravskej oblastnej súťaže, kde naše staršie minižiačky privítali na svojej palubovke dievčatá zo Startu Havířov. Prvý zápas bol veľmi vyrovnaný a v samom závere o tesnom víťazstve rozhodli hostia, v druhom už naše dievčatá zabojovali a nedali súperovi šancu na úspech.

BKM Žilina - TJ Start Havířov  53:54 (10:09,11:19,14:12,18:14)
Boženíková 21b, Tarabíková 12b, Tlacháčová 6b, Kubíková L., Michnáčová a Váňová po 4b, Horváthová 2b, Hrbáňová, Košťálová, Machárová, Pekárová, Sedláčková, Strážovcová
Fauly: 27/20   TH: ZA 25% (20/5) - HA 60% (30/18) 

BKM Žilina - TJ Start Havířov  69:46 (08:13,23:12,18:09,20:12)
Boženíková 20b, Tlacháčová 17b, Váňová 10b, Košťálová a Tarabíková po 6b, Kubíková L. a Pekárová po 3b, Kubíková S. a Sedláčková po 2b, Horváthová, Hrbáňová, Machárová, Michnáčová, Strážovcová
Fauly: 30/18   TH: ZA 33% (15/5) - HA 51% (37/19)

Hodnotenie trénera:
"Zápasy s Havířovom v domácom prostredí neboli také jednoduché a jednoznačné ako na palubovke súpera, kde sme jasne dominovali. Súper prišiel do Žiliny s kvalitným kádrom, v ktorom sa nachádzali tri šikovné a vyhratejšie hráčky, ktoré nám počas oboch zápasov robili veľké problémy a najmä v prvom zápase sme mali problémy s ich bránením. Trénerka hostí odobrila nášmu družstvu môj návrh, aby družstvo Žiliny hralo na vysoké koše, čo sme samozrejme uvítali vzhľadom na to, že slovenskú súťaž, ktorá je pre nás dôležitá z hľadiska postupu na MSR, hráme na vysoký kôš.
Súper bol v prvom zápase behavejší, čo nám opäť robilo problémy s vracaním sa včas do obrany a boli sme nútení súpera zastavovať nedovoleným spôsobom a rukami. Pod košom sa nedarilo Peťke T. a najmä Majke, ktorá v prvom zápase zahodila kvantum vyložených šancí predovšetkým z dvojtaktov. Po zbabranej druhej štvrtine začali naše baby bojovať a viac sa tlačiť do kôša, čím sa nám v samom závere podarilo zápas vyrovnať a zdramatizovať a až do samého záveru držať početných divákov z oboch táborov v napätí do poslednej sekundy. Súper sa dostal do vedenia o bod 7 sekúnd pred koncom a aj napriek našim dvom streleckým pokusom spod koša víťazstvo udržal. 
Pozitívum na našich babách bolo, že sa konečne nezlomili a až do konca bojovali a pokúsili sa zápas vyhrať. Výborne zahrala Sandra, ktorá umne dirigovala svojou hrou celé družstvo, spokojný som s výkonom Emmky H., ktorá svojou snahou ťahať útoky lákala na seba viacero súperových hráčok a vytvárala tak možnosti na skórovanie pre ostatné dievčatá. Pod súperovým košom sa začína najmä v doskokoch stále viac presadzovať nová posila pre družstvo Lenka.
Nakoľko trénerka súpera stavala svoje najlepšie hráčky v každej štvrtine, čo je v českej oblastnej súťaži povolené, podobnú taktiku sme zvolili aj my v druhom zápase a súperovi sme po druhej a tretej časti hry výrazne ušli, čím vznikol priestor dať šancu aj menej vyhratejším dievčatám. V druhom zápase potešila výrazne zlepšená úspešnosť streľby viacero hráčok a doskok pod súperovým košom a to, že sme začali v útoku používať hlavu a nie bezhlavo obstrelovať súperov kôš. 
Za druhý zápas si pochvalu zaslúži celé družstvo!"
Zápasy s Havířovom boli kopirákom zápasov spred týždňa v Ostrave, kde sme v prvom meraní síl prehratý zápas takmer otočili a prehrali o bod a v druhom sme sa tešili zo zaslúženého víťazstva. Som veľmi rád že, tak ako v slovenskej tak aj v českej oblastnej súťaži, máme súperov, s ktorými hráme vyrovnané zápasy a kde aj posledné družstvo v tabuľke môže potrápiť a vyhrať s favoritom. 

Fotogaléria zo zápasov

(LKO)

Späť