Tesné prehry s favoritom z Ostravy

18.10.2014 17:32

V sobotu 18.10.2014 privítali naše staršie minižiačky v Závodí silného súpera a favorita súťaže SBŠ Ostrava, ktorý prišiel do Žiliny len so 7 dievčatami. S Ostravou sa naše baby stretli 3-krát a raz sa tešili z víťazstva. Súper ukázal svoju kvalitu a v Závodí po vyrovnaných zápasoch zvíťazil.

BKM Žilina - SBŠ Ostrava  44:57 (11:13,15:22,09:12,09:10)
Tarabíková 12b, Váňová 10b, Boženíková 5b, Frolová a Strážovcová po 4b, Bergerová, Horváthová, Sedláčková a Tlacháčová po 2b, Pekárová 1b, Halamová, Košťálová, Kubíková L., Kubíková S., Michnáčová  
Fauly: 31-21    TH: ZA 20% (4 z 20) - OST 19% (8 z 42)

BKM Žilina - SBŠ Ostrava  32:37  (08:09,04:16,12:04,08:08)
Tarabíková 14b, Bergerová, Boženíková a Tlacháčová po 4b, Frolová, Košťálová a Strážovcová po 2b, Halamová, Horváthová, Kubíková L., Kubíková S., Michnáčová, Pekárová, Sedláčková, Váňová 
Fauly: 15-09    TH: ZA 50% (2 z 4) - OST 25% (3 z 12)

Hodnotenie trénera:
"Do zápasov s Ostravou sme nastupovali s cieľom vyhrať oba zápasy a ubehať súpera, keďže nastúpil len so 7 hráčkami. Prvý zápas začal veľmi nervózne, keď obe družstvá nebodovali vyše troch minút. V malej telocvični mali problém s pohybom nielen Ostraváčky, ale aj naše dievčatá, ktoré sa často navzájom zrážali a veľakrát si v útoku zavadzali. Zápas bol po celý čas vyrovnaný, ale Ostrava si stále udržiavala mierny náskok, ktorý sa našim dievčatám nepodarilo do konca zápasu obrátiť. Veľa sa faulovalo na oboch stranách, Ostrava hádzala až 42 trestných hodov a naše dievčatá 20, čo vyuistilo do vyfaulovania sa našich dvoch hráčok a jednej hráčky z Ostravy.
Druhý zápas mal podobný priebeh, kde nám ušla druhá štvrtina a náskok z nej si Ostraváčky postrážili až do konca, aj napriek tomu, že druhý polčas sme vyhrali 20:12. Tu nám súper ukázal, že je nielen po technickej stránke, ale aj po fyzickej stránke veľmi dobre pripravený.
V zápasoch robili naše dievčatá školácke technické chyby ako kroky, dvoják, prechod do obrany bol opäť pomalý a bránenie nedôrazné. S ťažkosťami sme koše dávali a ľahko sme ich dostávali. Na väčšine dievčat bolo vidno strach so súpera a malé sebavedomie, čo bolo pre mňa sklamaním. Je pravdou, že za Ostravu nastúpili aj skúsenejšie hráčky r.2003, ktoré vďaka svojim výkonom hrávajú v družstve 2002 a aj to, že zápasy v českej oblastnej súťaži hrávame na nízky kôš. Ale aj napriek tomu som presvedčený, že sme mali na to, aby sme oba zápasy tesne vyhrali my!
Tentokrát nemôže pochváliť družstvo za kolektívny výkon. Väčšina dievčat sa nezmyselne snažila hrať sama proti dvom či trom súperovým hráčkam, čo im samozrejme veľakrát nevyšlo a zbytočne sme prichádzali o lopty, ktorých sme v dvojzápase stratili veľa.
Dievčatám nemožno vytknúť bojovnosť a chcenie zápas vyhrať, ale to ostravské chcenie bolo silnejšie. Za svoje výkony musím pochváliť Peťku T., Sandu B. a Tamarku K., ktoré družstvo v zápasoch podržali. Nedá mi však pochváliť aj súperových 7 hráčok, ktoré odohrali dokopy 64 minút a v niektorých momentoch dokázali uštvať naše dievčatá!
Aj napriek týmto tesným prehrám ideme ďalej! Každá prehra nás posúva dopredu! Už budúcu nedeľu nás čakajú prvé zápasy v slovenskej súťaži proti Ružomberku a Banskej Bystrici, tak pevne verím, že si zo zápasov s Ostravou zoberieme patričné ponaučenie a proti slovenským družstvám zabodujeme naplno."

Fotogaléria zo zápasu

(LKO)

Späť