Domáce víťazstvá žiačok nad Valašským Meziříčím

27.09.2015 20:07

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali  na svojej palubovke v rámci českej nadregionálnej súťaže U15 dievčatá z Valaského Meziřičí. Naše dievčatá síce celý zápas viedli, ale fyzicky vyspelejší súper v závere mohutne finišoval. Nakoniec však záverečnému náporu súperiek odolali a zaknihovali cenné víťazstvo - v súťaži už druhé.

BKM Žilina - Valašské Meziříčí  64:59 (20:08,22:18,11:14,11:19)
Soliarová 23b, Gažiová 11b, Ďuranová 10b, Tomiczková 5b, Tadesse 4b, Derkitsová, Gašpieriková, Chovancová a Vavrová po 2b, Káčerová 1b
Fauly: 18 - 18   TH: ZA 29% (28/8) - VM 48%(21/10)

Hodnotenie trénera:
„Staršie súperky sme zaskočili predovšetkým výbornou agresívnou obranou. Získali sme v zápase až 38 lôpt poli. Darilo sa nám aj na doskoku, v útoku sme doskočili 30 lôpt. Do polčasu sme si vytvorili 16-bodový náskok. V druhom polčase sme si už mysleli, že sa nám nemôže nič stať. Dievčatá poľavili a súper sa chytil. Prispela k tomu aj rastúca únava. V závere sme síce tlačili očami hodiny dopredu, ale nakoniec sme predsa víťazstvo udržali.
Celkovo sa zdá, že formát 4x 10 min., ktorý je už predpísaný v súťaži U15 je pre nás kondične veľmi náročný. V závere nám vždy dochádzajú sily. Napríklad z posledných 12 TH sme premenili len jeden. Oproti zápasu s Ostravou sme mierne zlepšili úspešnosť streľby     (z hry – 26%, TH – 29%), ale stále to nie je to, na čo sme boli zvyknutí v starej telocvični.
Z jednotlivcov podala veľmi dobrý komplexný výkon Soňa, hrou v poli príjemne prekvapila Adel (najviac získaných lôpt), výborným výkonom sa opäť prezentovala Evka (prekvapila 8 doskokmi), vynikajúci ťah na kôš ukázala Vanes T. Kým vládala, našu hru dobre dirigovala Betka. Výrazne nám chýbali na rozohrávke Natal so Saškou. Pod obomi košmi kráľovali Táňa so Soňou. V obrane odviedli kus dobrej roboty Vanes G., Sima, Alex a Ema.
Celkovo som veľmi spokojný, bola to opäť výborná príprava na budúcu sezónu. Len škoda, že sme nemohli nastúpiť v kompletnej zostave. Pred súťažou som mal obavy, či so staršími súperkami vyhráme aspoň raz. Na moje prekvapenie máme teraz po štyroch zápasoch 2 víťazstvá a 2 prehry. “

(PGE)

Späť