Domáce víťazstvá žiačok s Rožnovom

06.04.2014 22:34

Naše žiačky privítali na svojom ihrisku v regionálnej severomoravskej súťaži suseda z tabuľky, tím z Rožnova, s ktorým bojujú o konečné 3.miesto. Vonku oba zápasy po vyrovnanom priebehu prehrali, takže mali súperovi, čo odplácať. Po jasnom víťazstve v prvom zápase sa v druhom zápase strhla obrovská dráma so šťastným koncom pre domácich. Dievčatá zo Závodia po tomto víťazstve predstihli v tabuľke práve Rožnov a posunuli sa na 3. miesto.

BKM Žilina - BK Rožnov 58:39 (12:10,14:04,10:13,22:12)
Gondová – 18, Belčíková – 16, Skaličanová – 6, Škorvánková – 6, Dúcka – 4, Fatrsíková – 4,Jamborová – 2,  Muráňová – 2
F: 14/3           TH: 3/0 – 12/3

BKM Žilina - BK Rožnov 52:50 (12:07,10:23,16:10,14:10)
Gondová – 16, Belčíková – 8, Skaličanová – 8, Škorvánková – 6, Jamborová - 6,  Dúcka – 4, Fatrsíková – 2, Muráňová 
F: 22/7           TH: 4/0 – 20/8

Hodnotenie trénera:
„V prvom zápase mal súper veľké problémy s aklimatizáciou v našej malej telocvični a zápas sme bez problémov vyhrali. Druhý zápas bol ako na hojdačke. Po vyhratej prvej štvrtine sme  na polčase prehrávali o 8 bodov a vyrovnať sa nám podarilo až v polovici poslednej štvrtiny. Postupne sme získali 6-bodový náskok a zdalo sa byť rozhodnuté, ale súper sa ešte vzchopil a nakoniec sme boli radi, že sme ubránili aspoň 2-bodové víťazstvo.

Súper hral len so 6 hráčkami, ale ukázal vynikajúcu kondíciu. Napriek tomu, že my sme hrali s 9 hráčkami v závere to nevyzeralo, že máme fyzicky navrch. Ukazuje sa, že v budúcej sezóne budeme musieť pridať vo fyzickej kondícii.

Celkovo sme nepodali žiadny oslnivý výkon, ale treba povedať, že súper nebránil po celom ihrisku ako sme zvyknutí, ale stiahol sa až za trojkový oblúk, čo nám robilo veľký problém. Navyše súper disponoval najvyššou  hráčkou na ihrisku, ktorá dominovala pod obidvomi košmi. Väčšinou mávame výškovú prevahu a veľa košov strieľame po útočnom doskoku. To sa nám práve teraz nedarilo, takže sme sa na koše podstatne viac nadreli.

Dievčatá ukázali bojovné srdce, pretože v priebehu tretej štvrtiny sme prehrávali už o 12 bodov, ale veľkým nasadením dokázali nepriaznivý stav zvrátiť.  Bol to kolektívny výkon, kde rovnako bojovali dievčatá sediace na lavičke ako aj  tie na ihrisku. Bolo cítiť, že je to jeden tím, ktorý kráča za spoločným cieľom.

Súper hral veľmi dobrý kolektívny basketbal a nekompromisne trestal všetky naše nepozornosti, nedôslednosti a chyby. Ukázal, že nie náhodou bojuje o tretie miesto v konečnej tabuľke severomoravskej regionálnej súťaže. Bol to pre nás veľmi poučný zápas. Som veľmi rád, že môžeme hrať túto súťaž, pretože nás veľmi obohacuje a prináša veľa vyrovnaných a dramatických zápasov.“ 

(PGE)

Späť