Domáce vysoké víťazstvá starších mini

01.03.2022 12:25

V nedeľu 27.02.2022 pokračovala súťaž starších minižiačok U12 zápasmi 9.kola, kde domáce družstvo privítalo na svojej palubovke dievčatá z Popradu. V Budatíne sa očával vyrovnaný súboj, žilinské mladé basketbalistky však súpera zaskočili a obe stretnutia nečakane vysoko vyhrali.

BKM Žilina - BAM Poprad 69:14 (20:00,29:06,08:03,12:05) oficiálne 59:09
Koristová 21, Harantová 14, Klimková a Papajová po 6, Koscelníková, Kubelová a Šmihovská po 4, Kubošová, Krššáková, Lipovská, Rumanová a Rybárska po 2, Belčíková, Syneková, Trnovcová
Fauly: 13-7   TH: ZA 38% (3/8) - PP 7% (1/14)

BKM Žilina - BAM Poprad 71:18 (26:03,14:03,09:11,22:01) oficiálne 69:18
Koristová a Šmihovská po 14, Harantová 11, Papajová 6, Klimková a Kubelová po 5, Koscelníková a Rumanová po 4, Belčíková, Krššáková, Kubelová a Trnovcová po 2, Lipovská, Rybárska, Syneková
Fauly: 12-11  TH: ZA 36% (5/14) - PP 50% (3/6)

NEKOMPLETNÝ VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénera:
Družstvo Popradu dobre poznáme, odohrali sme s nimi v rámci prípravy 4 úplne vyrovnané zápasy na jeseň, preto sme súpera, ktorému pribudlo od jesene viacero nových hráčok, nepodceňovali. Sám som ostal prekvapený, keď v druhej štvrtine svietil stav 35:00 a moje dievčatá do bodky plnili to, čo sme si pred zápasom povedali. Hrať rýchlo dopredu, agresívne brániť a nedovoliť súperkám dostať sa ľahko k nášmu košu. Prvý polčas sme zvládli na jedničku, takmer bez výraznejších chýb a s minimom strát. Súperky sme zaskočili. Takto chceme hrať stále. Keď sme sa však vrátili z polčasovej prestávky, dievčatá sa ako keby uspokojili s náskokom, ktorý sme si vybudovali, výrazne poľavili a „šetrili si sily“ na druhý zápas. Pribudlo veľa stratených lôpt, nepresných nahrávok, vytratila sa tímovosť, zavadzali sme si a začali sme zle brániť - rukami.
Do druhého zápasu s trochu premiešanými zostavami sme vstúpili rovnako dobre ako v prvom zápase a vytvorili si vysoký náskok, ktorý sme až do konca navyšovali.
Celkovo výkon družstva hodnotím ako dosť dobrý, prvý polčas prvého zápasu za vynikajúci. Potešila rýchla hra dopredu, presné nahrávky a veci z tréningov, taktiež obrana bola lepšia. Spokojný som bol aj s doskakovaním - v dvojzápase cez 80 doskokov. Opäť sme si udržali vysokú úspešnosť zakončenia 45%. Okrem Sašky sa podarilo každej skórovať.

Hodnotenie asistentky:
Odohrali sme očakávané zápasy s kamoškami z Popradu. Súperky sme nepodceňovali a poctivo sa na ne pripravovali, aj keď kovidové výpadky, či nechcené zranenia hráčok robili svoje. Začali sme z ostra a mladé Popradčanky zaskočili hneď na začiatku prvej štvrtiny. Víťazný náskok sme si udržali až do konca. V druhom zápase sme trochu poľavili z nášho nasadeného tempa a tretiu štvrtinu nás súper porazili. Nemalo to však vplyv na celkový výsledok druhého zápasu, ktorý sme rovnako doviedli do zdarného konca. Dievčatá prekvapili a videli sme veľa pekných akcií, ktoré skúšame a dolaďujeme na tréningoch. Všetky sa snažili dať kôš. Niektoré z nich predviedli svoj priemerný výkon, iné milo prekvapili a "zahviezdili", čo nás, trénerov, samozrejme potešilo. Zopár hráčkam chýba na zápasoch dravosť a rýchlosť, ktorú však vedia predviesť na tréningoch, ale v zápase sa to niekam vytratí. Osobne oceňujem, že sa dievčatá zlepšili v obranných i útočných doskokoch aj napriek tomu, že nie vždy sa odlepili od zeme. A tiež sebčenie šlo do úzadia a hrali na rýchle a dlhé nahrávky dopredu so zdarným zakončením, čím predviedli väčšie množstvo asistencií. Stále je zrejmé, že musíme pracovať na chybách, ktoré v zápasoch tiež bolo vidieť, ale aj napriek tomu som s predvedenými výsledkami všetkých dievčat spokojná. Môžem povedať, že to bolo zatiaľ ich technicky najvydarenejšie zápasy. K víťazstvám GRATULUJEME a tešíme sa spolu s nimi! Ešte stále na nás čakajú ďalšie súťažné zápasy, kde si opäť zmeriame sily so šikovnými súperkami. Najbližšie pocestujeme na východ, kde nás čaká náročný dvojdňový hrácí víkend, na čo sa tešíme.

(LKO, ZKU)
 

 

Späť