Náročné víťazstvá starších minižiačok v Ružomberku

17.11.2014 09:18

V nedeľu 16.11., deň po náročných zápasoch v Rožnove, sme cestovali na zápasy 3.kola do Ružomberka, kde sme odohrali náročné a dôležité zápasy postupne s Banskou Bystricou a s domácim Ružomberkom. Naše dievčatá zahrali optimálne v oboch zápasoch sa tešili z víťazstiev, čím sa vrátili do čela tabuľky oblastnej súťaže. 

ŠKP 08 Banská Bystrica - BKM Žilina 39:61 (08:10,08:18,08:26,15:07)
Boženíková 16b, Váňová 12b, Tlacháčová 11b, Tarabíková 9b, Košťálová 4b, Kubíková L. 3b, Bergerová, Frolová a Horváthová po 2b, Kubíková S., Machárová, Michnáčová, Pekárová, Sedláčková, Strážovcová 
Fauly: 7/18   TH: BB 30% (6 z 20) - ZA 38% (3 z 8)
 
MBK Ružomberok - BKM Žilina 47:54 (17:14,12:15,10:11,08:14)
Boženíková 13b, Tarabíková 7b, Košťálová, Strážovcová a Tlacháčová po 6b, Horváthová a Váňová po 4b, Bergerová, Frolová, Kubíková S. a Pekárová po 2b, Kubíková L., Machárová, Michnáčová, Sedláčková
Fauly: 19/29   TH: RK 44% (16 z 36) - ZA 23% (5 z 22)
 
Hodnotenie trénera:
LDo zápasu s Banskou Bystricou sme nastupovali dobre naladení po včerajších ťažko vydretých víťazstvách v Rožnove, ale aj s veľkým rešpektom pred súperom, ktorý sa posilnil o skúsené dievčatá a v predchádzajúcom kole nás doma prvýkrát porazil o jeden kôš.

Zápas začal z našej strany nervózne a zle sme bránili unikajúce súperove hráčky zaspávaním v obrane, z čoho ústilo veľa faulov na nasej strane. Podobný scenár pokračoval aj v druhej časti hry, kde sme nepresnými zbrklými nahrávkami strácali zbytočné lopty, nesledovali sme loptu a skóre bolo pre nás priaznivé len vďaka súperovi, ktorý mal v nohách vyrovnaný zápas s Ružomberkom .

Do druhého polčasu sme nastupovali s tým, že dnes sa proti Bystrici hrať dá, že máme na to, aby sme ich porazili a že vyhráme. Povedali sme si, že len dôsledná obrana môže skomplikovať súperovu rozohrávku a že nemôžme nechať súperove skúsené hračky driblovať na kôš. To sa nám vcelku darilo, s hráčkami sme neustále behali, z čoho vyplývali súperove chyby, za ktoré sme ich trestali rýchlymi protiútokmi. Začali sme zdvíhať hlavu, vidieť sa na ihrisku a pokúšali sme sa aj kombinačnú hru. Mňa teší, že sa baby pokúšali strieľať zo vzdialenejších miest a vcelku úspešné sa nám darilo. V tretej časti sme súperovi udelili debakel a zápas rozhodli vo svoj prospech.
Pred zápasom s domácimi som babám v šatni dohováral, že Ružomberčanky sú dnes nabudené po výbornom zápase s bystričankami a silno motivované poraziť Žilinu. Ružomberok to dokázal aj na ihrisku, keď bol rýchly a pohyblivý a opäť trestal našu ospalú a nedôraznú obranu. Zápas bol vyrovnaný až do poslednej časti hry, dokedy si domáce udržovali mierny náskok. Bojovnosťou až do konca zápasu, zlepšenou osobnou obranou sme súperovi v poslednej časti ušli a mierny náskok udržali, a tak sa dievčatá mohli tešiť z dôležitého víťazstva, ktoré si museli tvrdo vybojovať.

Práve takéto zápasy, aké odohrali naše baby počas víkendu sú vhodne na ich progres.

Pochvalu si zaslúži za nasadenie celé družstvo 15 hráčok. Vyzdvihnúť si zaslúži za svoj výkon Lucka, ktorá sa prekonávala a odohrala svoj najlepší zápas. Opäť bojovne zahrala Tamarka B. a Emmka, ktoré sa snažili tvoriť hru. Majka odviedla opäť kus čiernej roboty a bola všade tam, kde to bolo treba. Sandra opäť skvelo bránila súperovu najlepšiu hráčku. V útoku používala hlavu a svojimi únikmi či nahrávkami na naše voľne hráčky vyvolávali divácky obdiv.

Zápasy boli z časti ovplyvnené slabším rozhodcovským výkonom na stranách všetkých súperov. Na výsledku by sa to však nijak výrazne neukázalo. Mrzí ma, že v zápasoch s RK a BB sme vždy dominovali pod košmi, ale počas celého víkendu sa dievčatá pod košom báli doskakovať a doskakovanie bolo našou veľkou slabinou. Na tomto budeme musieť čoskoro popracovať“ 

 
Video záznam v príprave
 
(LKO)
Späť