Dramatický zápas starších žiačok so Slovanom

12.12.2016 15:57

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali v ďalšom zápase slovenskej ligy starších žiačok (U15) na svojej palubovke dievčatá zo Slovana Bratislava. Domáce dievčatá po bojovnom výkone a dramatickom závere súpera nakoniec tesne zdolali.

BKM Žilina – Slovan Bratislava  60:57 (15:12,05:13,20:16,20:16)
Soliarová-17, Rajčanová-11, Káčerová-10, Ďuranová-7, Gažiová-5, Vavrová-4, Gašpieriková-4, Tadesse-2, Pekárová, Váňová
Fauly: 23/17   TH: ZA 25/9 (36%),  BA 22/7 (32%)

Hodnotenie trénera:
„Vonku sme súpera hladko zdolali o 20 bodov, nezasvätenému by sa teda mohlo zdať, že to bude len taká povinná jazda. Za normálnych okolností by to tak zrejme aj bolo, ale naše posledné výsledky a súčasný zdravotný stav nášho kádra napovedali, že to také jednoduché nebude a aj tak bolo. Väčšinu zápasu sme prehrávali, rozhodli sme až v dramatickom závere. 4 minúty pred koncom sme si vytvorili náskok 11-bodový náskok a zdalo sa, že je rozhodnuté, ale súper sa 8-bodovou šnúrou dotiahol na 3 body, a keď sme v závere nepremenili 2 TH, báli sme sa o výsledok do poslednej sekundy. Po zápase mi padol veľký kameň zo srdca. Ak by sme prehrali aj tento zápas, veľmi by sme si skomplikovali cestu do nadstavbovej časti súťaže, teda do prvej šestky na Slovensku. Máme teraz takmer mesiac pauzu a verím, že sa konečne dáme zdravotne dokopy, začneme poriadne trénovať tak, aby sme sa mohli vrátiť k výkonom z úvodu sezóny. V samotnom zápase sme si opäť podobne ako deň predtým proti Ivánke vytvorili dostatok streleckých príležitostí (95 pokusov), ale streľba bola len 25%. Ovšem, keď poriadne netrénujeme, nemôže ani padať. Horeli sme však opäť v obrane 1 na 1. Súper až príliš ľahko skóroval. Mali sme síce až 9 blokov, ale malo ich byť ešte podstatne viac. Potešilo ma, že sme mali až 14 asistencií a 24 útočných doskokov.“

Jednotlivci:

Evka – výborný výkon v útoku aj v obrane, aj keď na pohybe bolo ešte vidieť nedoliečené koleno, Vanes T – zlepšený výkon v poli aj na doskoku, len z hry nepadalo, Soňa – postupne sa dostávala do tempa, záver už bol dobrý, najlepšia strelkyňa, najviac útočných doskokov, má však na viac, Ema V – priemer, stále málo doskokov a získaných lôpt, chýba ťah na kôš, má veľké rezervy, Betka – nebola v pohode, ale bojovala, v útoku nepadalo, Táňa – ďalšia trojka, výkonnosť postupne rastie, streľba ešte nie je na bývalej úrovni, blysla sa až 5 asistenciami, Vanes G – priemer, chýba viac streleckých pokusov, odvaha vnikať a doskoky, Nata – zlepšený výkon oproti sobote, postupne sa vracia do bývalej formy, najviac získaných lôpt, obranných doskokov a asistencií, najfaulovanejšia hráčka, Lucia – strelecky sa nedarilo, ale bojovala, Ema – nebola celkom fit, ale pomohla, bojovala, ukázala charakter.

(PGE)

 

Späť