Dramatický zápas starších žiačok v Ivanke

02.10.2016 23:39

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí v druhom zápase novej sezóny tesne  prehrali so 4. družstvom vlaňajších majstrovstiev Slovenska na jeho palubovke po veľkom boji. Po prvom polčase ešte viedli, aj v poslednej štvrtine sme sa na chvíľu dostali do vedenia, ale v dramatickom závere využil súper výhodu domáceho prostredia a strhol víťazstvo na svoju stranu.

BK Klokani Ivanka p/D – BKM Žilina 42:37 (13:10,08:12,11:06,10:09)
Rajčanová-10, Vavrová-7, Gažiová-5, Gašpieriková-4, Káčerová-4, Tadesse-3,  Ďuranová-2, Tomiczková-1, Chovancová-1, Tarabiková
Fauly: 15/25  TH: Iv 32/7 (22%)  –  ZA 23/5 (22%)

Hodnotenie trénera:
„S týmto súperom sme sa stretli naposledy na turnaji v Prahe a prehrali sme o 20bodov. Súper sa navyše posilnil o viaceré hráčky zo Starej Turej. Veril som však, že napriek tomu môžeme uspieť. Nestalo sa, utrpeli sme 3 prehru zo 4 vzájomných zápasov. Tentoraz sme doskočili len chudobných 10 lôpt v útoku. Výrazne nám chýbali na doskoku SoňaLuciou. Hlavným problémom však bol obrovský počet stratených lôpt. S 50 stratenými loptami sa dá len ťažko vyhrať. Súper výborne bránil, hral s obrovským nasadením, rýchlo pristupoval, zdvojoval a my sme sa v útoku len veľmi ťažko presadzovali.
Veľmi ma táto prehra mrzí, lebo v obrane sme podali dobrý výkon, získali sme až 41 lôpt. Dievčatám nemôžem uprieť snahu ani nasadenie. Narazili sme však na dobrého vyrovnaného súpera, ktorý sa navyše na nás výborne takticky pripravil, výborne bránil naše nacvičené kombinácie. Ťažko sme sa dostávali do šancí. Budeme musieť popracovať na precíznejšom prevedení štandardných situácií. Už dávno sa nám nestalo, že sme strelili len 37 bodov. Zaujímavosťou bolo, že obe družstva strieľali mizerne TH, len 22%. Bežne mávame úspešnosť 35-40%. Za výkon sa však nemusíme hanbiť. Samozrejme každý hrá to, čo mu súper dovolí a treba uznať, že súper bránil vynikajúco. Zohrali sme pekný divácky atraktívny zápas, dali sme do hry srdce a aj rozhodcovia ocenili jeho úroveň. Mimochodom pískali veľmi dobre. Bodaj by nám tak pískali aj domáce zápasy.“

Jednotlivci:

Natal – veľmi dobrý komplexný výkon, Ema V – výborný výkon, 1.miesto v MVP, pomohla na doskoku a premyslenou hrou v poli, Betka – solídny výkon, najviac obranných doskokov, nedarila sa streľba, Vaness G – solídny výkon, chýbalo viac doskokov a streľby, spolu s Táňou najviac blokov, Evka – solídny výkon, veľa získaných, ale aj veľa stratených lôpt, naša najfaulovanejší hráčka, Vanes T – nevydarený zápas, nedarila sa streľba a veľa stratených lôpt, chýbajú herné skúsenosti, Táňa – trápila sa s boľavým kolenom, ale bojovala zo všetkých síl, spolu s Vaness G najviac blokov, Adel - v poli solídne, ale málo streľby, Alex – zodpovedný výkon, veľké nasadenie, Peťa T – aj keď nepadalo, veľmi dobrý výkon v poli, odvážna hra.

(PGE) 

 

Späť