Dramatický zápas žiačok v Hraniciach

24.01.2016 20:38

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili v moravskej súťaži kategórie U15 (roč.2002)  na palubovke dievčat z Hraníc na Morave. Zápas bol mimoriadne dramatický, skóre sa prelievalo zo strany na stranu až zápas došiel do predĺženia, v ktorom naše dievčatá bohužiaľ o 1 bod podľahli šťastnejšiemu súperovi. 

TJ Sigma Hranice - BKM Žilina  67:66 pp (11:19,19:05,10:16,19:19,08:07)
Gašpieriková-16, Rajčanová-13, Ďuranová-12, Tadesse-9, Káčerová- 9, Chovancová-4, Buryová-2, Tomiczková
Fauly: 16 - 19    TH: Hr 25/8 (32%)  – ZA 16/3 (19%)

Hodnotenie trénera:
„Zohrali sme veľmi dobrý zápas, len škoda, že sme mali len 8 hráčok a navyše Miška nebola zdravotne celkom fit. V závere nám potom dochádzali sily. Súper bol síce o rok starší, ale výkonnostne na rovnakej úrovni ako my. Mal však výborne prepracované clony, mnohokrát nás tým zaskočil. Väčšinu bodov sme dostali práve z akcií založených na clonení. Rozhodovali maličkosti, v predĺžení sme viedli už o 4 body, ale dvomi drobnými nepozornosťami sme si nechali vyrvať víťazstvo z rúk. Škoda, že nám tentoraz vôbec nepadali TH. Pravidelne mávame úspešnosť cez 30%, tentoraz len 19%. Stačilo premeniť o 1 TH viac a víťazstvo by bolo naše. Slabšia streľba TH súvisela určite aj s ubúdajúcimi fyzickými silami.
Z jednotlivcov podala pod košom vynikajúci výkon Vanes G. Veľmi ma teší, že už po vleklých zdravotných problémoch opäť mohla naplno hrať a bola nesporne jedna z našich najlepších hráčok. Mala to veľmi ťažké, lebo súper mal výraznú výškovú prevahu. Súperky boli vyššie a robustnejšie, ale nezľakla sa ich. V poli podala vynikajúci výkon Natal, najviac získaných lôpt, najviac asistencií a navyše výborne doskakovala pod obomi košmi, zaslúžene získala najviac bodov v hodnotení MVP. Veľmi dobre jej v poli sekundovala Evka. Obávaný strelec trojok sa stáva z Vanes T. Kým sa súper rozkukal, stihla dať hneď z prvej priamej strely na kôš svoju štvrtú kariérnu trojku. Táni sa darilo strelecky, ale stále sa ešte po zranení nevrátila do úplnej pohody. Snaživé výkony podali aj Alex, Miška a Adel. Všetky dievčatá nadšene bojovali, cítili, že na súpera máme, bohužiaľ to tesne nevyšlo, šťastena nám tentoraz nepriala, ale dokázali sme sami sebe, že môžeme hrať rovnocennú partiu aj so staršími súperkami. 

(PGE)

Späť