Dve prehry mladších žiačok v Krnove

09.12.2015 00:27

Na svätého Mikuláša sme s družstvom vycestovali do ďalekého Krnova, kde nás očakával ambiciózny súper, s ktorým sme doteraz mali vyrovnanú bilanciu. Osem domácich dievčat vyškolilo v dvojzápase našich osem odvážných hráčok a zaslúžene sa radovali z víťazstva.

TJ Lokomotíva Krnov - BKM Žilina 96:20 (30:06,21:05,24:00,21:09)
Michnáčová 6b, Strážovcová 5b, Tarabiková 4b, Váňová 3b, Machárová 2b, Čerepová, Pekárová, Šubertová
Fauly: 13 - 13  TH: KR 32% (22/7) - ZA 24% (17/4)

TJ Lokomotíva Krnov - BKM Žilina 73:27 (13:02,23:06,21:10,17:09)
Váňová 9b, Machárová 8b, Pekárová 4b, Michnáčová, Tarabiková a Strážovcová po 2b, Čerepová, Šubertová
Fauly: 7 - 8  TH: KR 29% (17/5) - ZA 17% (6/1)

Hodnotenie hráčok a kapitánky:
"Súper bol silný a nevládali sme. Preto nám hráčky často utekali a dávali koše. Slabo sme sa sústredili, kazili sme prihrávky. Bolo nás len 8, ale aj napriek tomu sme sa snažili. V prvom zápase sme skoro inkasovali stovku, ale sme sa v čas spamätali a nedostali ju. Ako kapitánka chcem pochváliť všetky statočné dievčatá, lebo sa snažili aj napriek nárčnej ceste do Krnova a tak všetkým patrí pochvala, za to, že zvládli odohraž v takomto počte dva ťažzké zápasy."

Hodnotenie trénera:
"Vedel som, že zápasy v Krnove budú pre naše oslabené družstvo veľmi náročné vzhľadom na počet hráčok, ktoré na zápasy cestovali, ale prekladať ich nemalo zmysel. S ôsmimi hráčkami nie sme schopní poriadne odohrať jeden kvalitný zápas a nie dva, čo sa ukázalo aj v Krnove. Chýbali nám hlavne nižšie hráčky, rýchle hráčky, ktoré vedia vyviesť loptu na súperovú polovicu. Tejto úlohy sa musela zmocniť Ivka s Peťkou T. a taktiež každá ďalšia hráčka na ihrisku musela pomôcť. Ivka sa veľmi snažila, ale vzhľadom na jej krátke hráčske pôsobenie v družstve nemá ešte dostatok skúseností na tak zodpovednú pozíciu a nevie ešte predvídať hru. Pokiaľ sa nezranila Peťka T., pomáhala s vynášaním lopty Ivke ona. Oproti fyzicky výborne pripravenému súperovi sme zaostávali vo všetkých herných činnostiach, najmä po fyzickej stránke a nemali sme žiadnu šancu na lepší výsledok. Aj keď sa naše dievčatá snažili hrať, to, čo vedia, súper nás agresivnou obranou do ničoho vážnejšieho nepúšťal a strielať sme museli zo vzdialenejších pozícií. Každou minútou sme aj napriek pravideľnému striedaniu hráčok strácali dych a s narastajúcim skóre v náš neprospech aj zabojovať o lepší výsledok. Ako tak vyrovnanú partiu s domácimi sme dokázali hrať prvé 3 minúty, potom sme fyzicky odpadávali. V prvom zápase sme sa len so šťastím vyhli prvej stovke v tejto sezóne, keď súper v záverečných minútach nepremenil 6 trestných hodov. Cez krátku prestávku si dievčatá v šatni uvedomovali, že v takomto zložení sa ťažko hrá, uvedomovali si svoje chyby, ktoré v zápase spravili a vedeli, že ich čaká ešte jeden náročný boj, v ktorom sa nechceli len tak ľahko zložiť. Som rád, že baby aj napriek podobne sa vyvýjacemu druhému zápasu nezložili zbrane, zvášť keď sme od prvej štvrtiny hrali len v siedmich kvôli zraneniu Peťky T. Zapli sme v druhom polčase, kedy už síl na rozdávanie nebolo a podarilo sa nám viackrát skórovať. 
Pre tieto dievčatá to boli poučné zápasy. Videli, že aj Krnov hral s 8 dievčatami, na ktorých nebolo badať žiadnu fyzickú únavu. Svojim aktívnym pohybom boli rýchlejšie aj v útoku aj v obrane, čím veľmi ľahko skórovali. 90% košov nám dali z rýchlych protiútokov, kedy sme sa nestíhali alebo sa nechceli vrátiť do obrany.
Najviac som bol spokojný s výkonom Denisky, ktorá dnes družstvo potiahla, nabiehala si často na prihrávku a ako jedna z mála sa snažila byť prvá v obrane. Cenním si, že sa nebála skúsiť vniknúť na kôš alebo súpera strelecky ohroziť. Pokiaľ sa nezranila Peťka T., zahrala to, na čo má. Mala to ťažké v tom, že nemala poriadne komu nahrať a tak to skúšala často sama. Škoda, že nepremenila ani jeden z mnohých trestných hodov, ktoré získala po fauloch pri steľbe a že sa na začiatku druhého zápasu zranila. Taktiež musí viac zabojovať, aj keď sa nedarí. Ivka mala najťažšiu úlohu v družstve a hlavne od nej sa veľa v zápase odvíjalo. Bola bránená najlepšou hráčkou domácich, ktorá jej veľmi často loptu zobrala, čo takmer vždy skončilo inkasovaným košom z protiútoku. Táto hráčka jej aj často unikala po nacvičenom signále hoď a bež. Ivka však najmä v druhom zápase počúvla, prestala sa tlačiť s loptou na kraj ku čiaram a snažila sa svoj výkon zlepšiť. Aj napriek chýbajúcicm zápasovým skúsenostiam nabrala najviac odvahy a druhý polčas druhého zápasu jej vyšiel na výbornú. Lucia sa musí naučiť sústrediť sa na hru na ihrisku a sústrediť sa sama na seba. Taktiež od nej sa očakávalo, že v útoku naše družstvo potiahne. Bohužiaľ sa tak stalo až v poslednej štvrtine druhého zápasu. Lucia sa nesmie báť súpera, kontaktu s ním a nezmyselne strieľať z veľkej vzdialenosti bez prípravy. Vie byť rýchla, je vysoká a keď spojí svoje fyzické prednosti s fyzickými schopnosťami, je určite pre každého súpera nebezpečnou hráčkou. Lucka, súper sa musí báť Teba! Baja sa snažila pod košom o nemožné. Proti lepšie stavaným domácim dievčatám sa len ťažko dostala k doskoku alebo k odrazenej lopte a badateľne pohybom zaostávala najmä prechodom do obrany. Snažila sa často uvoľňovať pod košom, ale nahrávku len veľmi málokrát dostala. Aj napriek tomu sa jej podarilo skórovať a odceňujem jej 100%-nú úspešnosť streľby trestných hodov (3/3) aj napriek jej vyčerpanosti. Emka P., Peťka Č. a Nikolka sa tiež snažili a tiež mali toho plné zuby. U nich mi prekážalo najmä to, že po získaní lopty sa ju snažili nemožne hneď niekomu prihrať, bez premyslenia, pozretia sa na spoluhráča, prípadne sa pokúsiť viac driblovať. Často sme takto strácali zbytočne ťažko vybojovanú loptu. Emka sa musí viac sústrediť a odnaučiť sa robiť pri zastavení kroky a musí svoje telo udržať takej v rovnováhe, aby sa ďalej nehýbala. Toľko krokov nemajú ani dievčatá v kategórii mladšie mini. Aj napriek pomalšiemu prechodu do obrany si cenním ich snahu nevzdať sa, čo sa prejavilo aj tým, že sa v útoku pokúsili aspoň raz vystreliť. Emke sa podarilo dať dva koše.
Aj napriek vysokým prehrám si baby určite zaslúžia obdiv a pochvalu, že dokázali vydržať a odohrať dve rýchle a náročné zápasy bez skutočnej rozohrávačky. Ja by somv ich koži byť nechcel. Taktiež cesta do Krnova nebola jednoduchá, 5 dievčat cestovalo vlakom skoro 4 hodiny s viacerými prestupmi. Nakoniec tá doprava vlakom nebola tak zlá, ako to vyzeralo. Ubehlo to rýchlo a dievčatá majú na dopravu určite dobré spomienky a zažili kopec smiechu aj napriek prehrám. Za pomoc s doprovodom a s dopravou ďakujem rodičom p.Šubertovi a p.Váňovi."

(LKO)

Späť