Dve prehry žiačok s favorizovanou Bystricou

03.02.2016 14:29

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali v slovenskej regionálnej súťaži dievčatá z Banskej Bystrice, úradujúce majsterky Slovenska. V oslabenej zostave na favorizovaného súpera nestačili  a oba zápasy jasne prehrali.

BKM Žilina – ŠKP 08 Banská Bystrica  16:61 (03:06,04:16,07:21,02:18)
Káčerová-6, Ďuranová-5, Rajčanová-3, Tadesse-2, Gažiová, Gašpieriková, Hepnerová, Chovancová, Strážovcová, Buryová, Derkitsová
Fauly: 10/18    TH: ZA 12/6 – 50%,   BB  8/1 – 13%

BKM Žilina – ŠKP 08 Banská Bystrica  25:58 (07:13,02:11,12:17,04:17)
Ďuranová-9, Káčerová-7, Gažiová-5, Gašpieriková-2, Buryová-2, Rajčanová, Tadesse, Hepnerová, Chovancová, Strážovcová, Derkitsová
Fauly: 10/16    TH: ZA 18/7 – 39%,   BB  6/2 – 33%

Hodnotenie trénera:
„BB má najvyššie hráčky v celej súťaži, my keď sme v plnej zostave máme problém sa proti ním presadiť na doskoku. Teraz nám práve vysoké hráčky chýbali a tie, čo hrali sú po chorobe. Z toho plynie naše trápenie pod obomi košmi a malá početnosť striel ako aj malý počet nastrieľaných bodov. Na druhej strane treba povedať, že doteraz sme ani v lepšej zostave neprehrali s BB menej ako o 30 bodov, takže výsledok nie je žiadna tragédia.
Nemáme taký široký káder vyrovnaných hráčok ako súper, takže zápasy mávajú veľmi podobný charakter. Kým nám sily stačia hráme vyrovnanú partiu, ale po prestriedaní kvôli vyčerpanosti už nemôžeme postaviť rovnakú kvalitu, čo súper využíva, takže postupom času rozdiel narastá v jeho prospech a záverečná štvrtina je už pre nás nočnou morou.
Súper prišiel v najsilnejšej zostave a bol lepší takmer vo všetkých parametroch, ale napodiv sme tentoraz  súpera prevýšili v menšom počte faulov a lepšej streľbe TH (43% : 21%).
Z jednotlivcov zahrala vynikajúci zápas Evka, asi najlepší v kariére. Okrem MVP bola najlepšia aj v streľbe TH, získaných loptách, prijatých fauloch. Zároveň bola po Táni druhým najlepším strelcom a podaril sa jej aj asi prvý kariérny blok. Veľmi dobrý zápas zohrala aj napriek tomu, že bola veľmi dôsledne a zodpovedne bránená aj Natal. Nielenže mala najviac asistencií, ale paradoxne bola ako rozohrávačka naším najlepšie doskakujúcim hráčom. Strelecky sa dokázala najviac presadiť Táňa a pridala aj výborné doskoky Vanes G. výrazne pomohla v obrannom doskoku, ale v útoku jej toho súperky moc nedovolili. Betka ukázala veľkú snahu, ale súperky ju poznajú, bola dobre bránená, chýbali hlavne jej útočné doskoky. Potešila pár dobrými prihrávkami do čistých šancí. Baja ako jediná 2003-ka sa svojej príležitosti nezľakla, dobre zapadla, postupne môže byť platná hráčka aj medzi 2002-kami. Patrí jej vďaka prišla pomôcť. Sime zdá sa, že zápasové minúty odohraté s 2003-kami prospievajú, rastie jej sebavedomie a vidno pokrok aj v basketbalovom myslení. RomčaAlex sa nedokázali proti silnému súperovi presadiť, ale v obrane bojovali tiež zo všetkých síl, ťažko im niečo vyčítať. Vanes T. s Miškou nastúpili len na pár minút aj napriek tomu, že neboli ešte po chorobe celkom fit, ale vážim si ich tímový prístup, nenechali spoluhráčky v štichu.
Myslím si, že vzhľadom na zostavu v akej sme nastúpili a zdravotný stav niektorých hráčok sa nemáme za čo hanbiť. Odviedli sme to na, čo sme mali. Súper bol bohužiaľ jasne lepší, treba to športovo priznať. Potešiteľné je, že sa naše kľúčové hráčky dokázali ovládať, nedali sa vyprovokovať, čistejšie bránili, a že sa ako bolo doteraz zvykom tentoraz nevyfaulovali. “

(PGE)

Späť