Fatranská liga prípravok 2.kolo

12.03.2018 19:18

Výsledky:

BKM Žilina  - Gymnázium sv. Františka   02:30 (00:15)
BKM Žilina  - Limbova  17:16 (06:08)
BKM Žilina  - Pov. Bystrica  16:20 (03:10)

Strelci:
Lenka Š. – 18, Sofia V. – 8, Vanesa Š. – 7, Ninka J. - 2

Komentár trénera:

„Na úvod by som chcel povedať, že hráme s družstvami, ktoré sú zložené výlučne z chlapcov. Hlavný dôvod je ten, že široko-ďaleko žiadne dievčenské prípravky k dispozícii nie sú. Zohráme s nimi ešte 3 turnaje v dlhodobej časti a na záver v polovici júna sa uskutoční finálový turnaj.

V prvom zápase sme sa streli hneď s najsilnejším súperom, družstvom z Gymnázia sv.Františka. Jasne sme zaostávali, ale dievčatá sa chlapcov nezľakli, obetavo bojovali a nakoniec sa nám podarilo streliť aspoň čestný kôš. Myslím, že výkonnostný rozdiel nebol až taký ako ukazuje výsledok. Mali sme problémy zvyknúť si na veľkú halu, priesvitné pružné dosky, divákov, ale hlavne mnohé naše hráčky hrali 1-krát v živote ozajstný zápas.

V druhom zápase so ZŠ Limbová z nás už nervozita spadla a po vyrovnanom a dramatickom priebehu sme nakoniec zápas doviedli do víťazného konca.

V treťom zápase sme nezachytili 1.polčas, ale v druhom sme sa vzchopili a 20 sekúnd pred koncom bol stav 16 : 16 a mali sme loptu v držaní. Bohužiaľ sme túto situáciu nezvládli s nervami, strelili sme si vlastný kôš a súper už potom doviedol zápas do víťazného konca. Je to škoda, lebo v druhom polčase sme boli lepším družstvom, nepremenili sme veľa „tutovfiek“. Víťazstvo by si dievčatá boli zaslúžili.

Výsledky zatiaľ nie sú pre nás také dôležité. Dôležité je, že sme s výnimkou 1.zápasu dokázali držať s chlapcami krok. Niektoré dievčatá (Sofia, Ninka) strelili svoj prvý ozajstný kôš za naše družstvo. Ja im k tomu gratulujem.

Každé dievča dostalo možnosť odohrať svoje prvé súťažné minúty a ukázať, čo v nej je. Samozrejme, že viac možností dostali skúsenejšie dievčatá, ktoré už trénujú 1-2 roky. Ale aj dievčatá, ktoré začali trénovať  len túto sezónu, ukázali odvážne srdce a veľkú chuť presadiť sa. Pri zodpovednom prístupe k tréningu náskok skúsenejších dievčat zmažú a postupne si vydobyjú stále viac minút na ihrisku.

Celkovo som s turnajom veľmi spokojný, ďakujem tiež rodičom za zabezpečenie dopravy a vytvorenie žičlivej atmosféry pre naše dievčatá. Najbližší turnaj bude 7.4. a pravdepodobne u nás v Závodí. Verím, že chlapcov potrápime ešte viac."

(PGE)

 

 

Späť