Finálový turnaj mikroligy a 5.miesto našich najmladších 01.06.2013

06.06.2013 23:13

Na Solinkách sa v sobotu 01.06.2013 konal finálový turnaj fatranskej basketbalovej mikroligy pre ročníky 2003 spojený so slávnostným vyhodnotením celej súťaže. Náš klub bol jediným čisto dievčenským zástupcom v tejto súťaži spomedzi 6 družstiev.

Dievčatá z najmladšieho družstva v BKM Žilina odohrali na turnaji jeden zápas, v ktorom bojovali o konečné 5.-6.miesto. Zápas dievčatám vôbec nevyšiel a bol veľkou mierou ovplyvnený náhlou neúčasťou dvoch šikovných dievčat patriacich do základnej zostavy. Bolo veľmi cítiť neúčasť Ninky (2004) a Tamarky B. (2003) v zápase.  Z neočakávanej neúčasti týchto dievčat sa celé družstvo dlho spamätávalo a začali sme bojovať až v polčase druhom. Aj napriek prehre skončili naše najmladšie dievčatá na 5.mieste a za toto umiestnenie obdržali diplom, pohár a sladkú odmenu.

ZŠ Zaymusa Žilina : BKM Žilina Závodie  48 : 15 (12:02,12:04,10:00,14:09)

Strelkyne:  Ďuranová -6, Derkitsová -3, Čerepová a Horváthová -2, Gabrišová a Vojtušová -1, Chovancová, Košťálová, Kubíková, Sedláčková, Strážovcová, Váňová

Úspešnosť streľby:  17% (06/36)

Úspešnosť trestné hody: 30% (03/10)

Počas slávnostného vyhodnotenia boli vyhlásené aj individuálne ocenenia hráčov/hráčiek.

Do All stars "B" sa dostala Ninka Gavláková a za najužitočnejšiu hráčku družstva BKM Žilina bola vyhlásená kapitánka Emmka Horváthová.

"Baby, Vaša prvá sezóna je za nami. Nebudem ju určite hodnotiť negatívne! Výsledky nie sú pre nás momentálne podstatné. Aj napriek tomu, že sme mali v mikrolige súperov veľmi kvalitných, v každom zápase ste sa snažili a bojovali, ako ste len mohli a vedeli. Niektoré zápasy nám možno nevyšli aj vzhľadom na neúčasť niektorých z Vás v zostave, ale toto nie je vôbec dôležité...naučili sme sa zabojovať v prehratých zápasoch. Naše družstvo je stále len v začiatkoch a je na dobrej ceste! Prichádzajú k nám nové dievčatá, opakujeme to, čo už vieme, zároveň sa učíme aj novým veciam a každým tréningom a zápasom sa posúvame o krôčik ďalej po dlhej basketbalovej ceste. Musíte len chcieť a vydržať! Z odohraných zápasov sme získali väčšie hráčske sebavedomie a cenné skúsenosti do ďalšej basketbalovej sezóny, v ktorej už budeme súťažiť v lige. Tam by sa mala prejaviť Vaša väčšia vyhratosť a skúsenosti, ktoré sme počas tohto roka oproti našim budúcim súperom získali. Potom prídu aj úspechy!

Teší ma, že Vás basketbal začína baviť stále viac a viac, že na tréningy chodíte s úsmevom a že sa na každý zápas tešíte! Super, tak to má byť !!! Za Váš necelý basketbalový rok máme v zbierke pár víťazstiev, dokonca aj sošku, máme pekný diplom a určite ich bude časom viac! Aj vďaka Vám som opäť získal stratenú motiváciu k basketbalu, za čo Vám veľmi ĎAKUJEM! Mám Vás všetky rád! Dúfam, že aj Vám sa Vaša prvá basketbalová sezóna páčila a že spolu ešte zažijeme kopec nezabudnuteľných zážitkov. Váš tréner"

(LKO)

Konečné poradie:

1. ZŠ TERCHOVÁ  (mix)                                  

2. ZŠ V.JAVORKU ŽILINA    (ch)                      

3. ZŠ MARTINSKÁ ŽILINA   (ch)                    

4. CZŠ R.ZAYMUSA ŽILINA (ch)                 

5. BKM ŽILINA ZÁVODIE               

6. ZŠ ROZKVET POV.BYSTRICA (ch)

Späť