Dramatické zápasy U11 v Trnave

23.11.2013 17:42

V sobotu 23.11.2013 cestovali naše najmladšie dievčatá na priateľské zápasy za súperom do Trnavy, ktorému chceli oplatiť jednu prehru z domácich zápasov. Oba zápasy boli opäť vyrovnané a dramatické až do poslednej sekundy a spravodlivo sa opäť z víťazstiev tešili obe družstvá.

BK AŠK Slávia Trnava - BKM Žilina 28:23 (00:05,04:13,19:00,05:05)
Gavláková 9b, Horváthová a Váňová po 7b, Bergerová, Gabrišová, Frolová, Košťálová, Kubíková, Sedláčková, Strážovcová, Tarabíková, Vrždáková

BK AŠK Slávia Trnava - BKM Žilina 32:34pp (04:13,08:04,08:14,12:01,00:02)
Bergerová 14b, Strážovcová 7b, Gavláková 5b, Košťálová 4b, Horváthová 2b, Kubíková a Tarabíková po 1b, Gabrišová, Frolová, Sedláčková, Váňová, Vrždáková

Hodnotenie trénera:
"Do Trnavy sme cestovali s cieľom "vrátiť požičané" a pokúsiť sa vyhrať oba zápasy. Do prvého zápasu sme nastúpili smelo a súpera sme dobre bránili. Po polčase sme vyhrávali o 14 bodov a zdalo sa, že zápas dotiahneme do víťazného konca. Stalo sa však to, čo s čím naše dievčatá nepočítali, že aj vyhraný zápas sa dá prehrať! Trnavčanky začali bojovať a 19bodovou šnúrou otočili priebeh zápasu na svoju stranu. Naše dievčatá pod tlakom súpera kazili rozohrávku, strácali lopty a aj napriek snahe brániť súpera, inkasovali debakel v tretej štvrtine. Mali sme aj šance na vyrovnanie zápasu, avšak nedarilo sa nám skórovať. Pol minúty pred koncom zápasu sme sa dotiahli na rozdiel 3 bodov a mali tri strelecké pokusy, ktoré bohužiaľ nepadli.
V šatni si dievčatá vyčistili hlavy z prvého zápasu a do druhého nastúpili s obrovskou vôľou vyhrať. Zápas sa opäť vyvíjal v náš prospech a na dievčatách nebolo cítiť následky z prvého zápasu. Bohužiaľ, zas prišiel druhý polčas a zakliata druhá strana telocvične... 8bodovou šnúrou najlepšej súperovej hráčky sa Trnavčanky tešili z tesného obratu skóre a zas boli "na koni". Z tlaku ich zastavilo vylúčenie tejto najnebezpečnejšej hráčky za 5 faulov a presná muška našich dievčat. Stalo sa však opäť to, že v poslednej štvrťke sme dovolili domácim náš náskok znížiť a nedôsledným bránením súperových hráčok sme si sami zápas zdramatizovali. Domácim dievčatám sa v samom závere za obrovského povzbudzovania zaplnenej telocvične podarilo vyrovnať a tak nasledovalo dvojminútové predlženie, v ktorom o našom víťazstve rozhodla jediným košom Tamča Bergerová za pomoci celej päťky. Niektoré z dievčat počas celého predĺženia plakali a tak mohli slzy vystriedať za úsmev a radosť. Treba však povedať, že si to za oba zápasy zaslúžili.
Som veľmi rád, že sme našli súpera, ktorý je nášmu družstvu vyrovnaným a že všetky naše vzájomné zápasy sú do poslednej sekundy dramatické. Práve v takýchto zápasoch sa naučíme najviac a zároveň sme trestaní za naše chyby. Opäť sa tu ukázalo, akú dôležitú úlohu v zápasoch hrá psychika. U nás sa to prejavilo v tretej štvrtine prvého zápasu (19:0) a v poslednej štvrtine druhého zápasu (12:1), kde sme sa pod tlakom súpera úplne zložili a aj napriek snahe útočiť sme kazili jednú vec za druhou. Práve takéto priateľské zápasy nás naučia zvládať ťažké minúty a bojovať s nimi.
Za výkony môžem pochváliť celé družstvo ako tím. V zápasoch nastúpili aj dievčatá z prípravky Terka a Peťka, ktorej sa podarilo opäť skórovať. Naše dievčatá si musia z týchto zápasov zobrať veľké ponaučenie do budúcnosti! Bojovať musia až do poslednej sekundy a až potom môžu oslavovať.
V mene celého družstva ďakujeme domácim za pozvanie na priateľské zápasy a dúfam, že naša spolupráca bude do budúcnosti pokračovať. Ďalej ďakujem za milú pozornosť pre naše dievčatá! Ďakujeme rodičom Trnavčaniek aj za obetavú pomoc pri odvoze našich dievčat do telocvične a na železničnú stanicu. Taktiež ďakujem pánovi Frolovi za pomoc pri cestovaní vlakom."

(LKO)
Fotogaléria zo zápasu (autor Jozef Pjontek,Trnava)

Späť