Jedno víťazstvo v dohrávke mladších žiačok s Javorníkom

30.11.2014 16:58
Naše mladšie žiačky privítali na svojej palubovke favorizovaný Javorník, s ktorým v doteraz jedinom spoločnom zápase vysoko prehrali. V prvom zápase dievčatá súpera zaskočili výbornou útočnou hrou a zaslúžene zvíťazili, keď počas celého zápasu ani raz neprehrávali. V druhom zápase favorizovaný súper výrazne pridal v obrane, naše dievčatá sa zrazu len veľmi ťažko presadzovali proti pohyblivej obrane súpera, ktorý nakoniec po boji vyhral. 
 
BKM Žilina – BK Panter Javorník 59:47 (17:8, 15:12, 13:22, 14:5)
Gažiová-20, Rajčanová-14, Gašpieriková-10, Tomiczková-7, Ďuranová-4, Tadesseová-4, Káčerová, Chovancová, Buryová, Horváthová
Fauly: 24/7       TH: ZA – 6/3, Jav - 24/7
 
BKM Žilina – BK Panter Javorník 25:38 (11:14, 2:4, 2:11, 10:9)
Tadesseová-7, Buryová-6, Ďuranová-6, Rajčanová-2, Tomiczková-2, Chovancová-2, Gažiová, Gašpieriková, Káčerová, Horváthová
Fauly: 11/6      TH: ZA – 3/3, Jav- 8/2
 
Hodnotenie trénera: 
„V prvom zápase sme súpera určite veľmi zaskočili, pretože prišiel ako jasný favorit a takýto vývoj iste nečakal. Zahrali sme veľmi dobre v útoku, v obrane máme stále veľké rezervy. Súper síce v 3.štvrtine nebezpečne doťahoval, ale posledná štvrtina opäť patrila nám.
V druhom zápase súper výrazne pridal v obrane, vyvinul obrovské úsilie po fyzickej stránke, len veľmi ťažko sme sa presadzovali. Nakoniec sme zápas prehrali, lebo sme sa proti zlepšenej obrane súpera nedokázali presadiť v útoku.
Neboli sme celkovo možno herne lepší, ale ukázali sme veľkú túžbu po víťazstve, obetavosť a bojovnosť. Súper ukázal väčšiu vyhratosť a zápasovú skúsenosť, možno nás aj trochu podcenil a neprišiel v najsilnejšej zostave.
Z jednotlivcov nás v 1.zápase ťahali hlavne Betka, Natália a Vanessa G., ale výborný výkon podala aj Adel. V 2.zápase sa už nikto v útoku nedokázal výraznejšie presadiť. Výborne zahrala Miška a stále viac sa presadzuje Vanesa T. Bohužiaľ nám chýbali Saška, Zuzka a Sima. Pochvalu si zaslúži aj Emka z 2003, ktorá nám prišla pomôcť a ukázala klubového ducha, pretože máme veľa hráčok chorých, resp. zranených.
Celkovo si však zaslúžia pochvalu všetky, ktoré nastúpili. Javorník určite nie je súper, ktorého budeme bežne porážať.
Prekvapujúco sme tentoraz výborne strieľali trestné hody, keď sme celkovo v oboch zápasoch dosiahli až 67%-nú úspešnosť, to sa nám v zápase ešte nikdy nepodarilo.
Najbližší víkend hráme 6,.12. v Handlovej, 7.12. v Havířove. Všetkých srdečne pozývame. Očakávame opäť veľmi ťažké zápasy. Handlová má staršie dievčatá, hrajúce mimo súťaž, a Havířov je v tabuľke zatiaľ prvý. 
Medzi sviatkami 26.-28.12. sa zúčastníme turnaja v Plzni. Nominované sú všetky hráčky s výnimkou dlhodobo zranenej Verči.“
 
(PGE)
Späť