Kadetkám sa na východe nedarilo

22.11.2017 13:32

Young Angels Košice - BKM Žilina 85:18 (23:01,28:05,25:03,09:09)
Boženíková 5, Gašpieriková a Vavrová po 4, Chovancová a Káčerová po 2, Tomiczková 1, Tarabíková, Frolová, Pekárová, Váňová, Sedláčková
Fauly: 17 – 25, TH: 30/19 – 10/6

Cez víkend sme cestovali na východ, opäť v oslabenej zostave, keďže naše staršie hráčky trápia zranenia.Napriek tomu sme sachceli čo najlepšie popasovať so súperkami a ukázať, čo sme natrénovali. Prvý zápas proti Košiciam, ktoré majú patriť k ašpirantom na titul, sme začali katastrofálne. Takýto výkon, žiaľ, pokračoval počas celého zápasu. Nepomáhali striedania ani dohovory. Dievčatá nedodržiavali žiadne pokyny, nehrali to, čo trénujeme. Nezmyselne prihrávali ťažké lopty, z čoho pramenilo veľa strát. Dokonca sme mali priame asistencie pri košoch Košíc. Skoro celý zápas dievčatá odklusali v tréningovom tempe.

ŠBK Spišská Nová Ves  - BKM Žilina 91:30 (24:02,30:11,12:08,23:09)
Váňová, Boženíková a Gašpieriková po 6, Káčerová 4, Chovancová a Tomiczková po 3, Tarabíková 2, Vavrová, Frolová, Sedláčková, Pekárová
Fauly: 20 – 19, TH: 20/11 – 26/11

V nedeľu sme cestovali do Spišskej Novej Vsi. Dievčatá sa chystali napraviť pokazený dojem z predchádzajúcehodňa. Bohužiaľ, zostalo len pri rečiach. Úvod bol podobný tomu v Košiciach, navyšesa hneď počas prvej štvrtiny pridalo zranenie Terky. Dievčatá robili stále rovnaké chyby ako v predchádzajúcich zápasoch, zbavovalisa lopty a báli sa prevziaťzodpovednosť. Po polčase a opätovnom dohovore sa prístup našich hráčok zmenil. Začali bojovať, dodržiavať pokyny ako v obrane, tak v útoku. Hra sa aspoň čiastočne vyrovnala. Konečne sa dalo na predvádzanú hru pozerať. Bohužiaľ nám absolútne nešla streľba a z poľa sme nedali jediný kôš.
Bolo dobré vidieť, že dievčatá nezabudli hrať basketbal, len museli všetky ťahať za jeden povraz a dať do hry srdiečko. V druhom polčase na Spiši bolo vidieť veľké srdce všetkých našich hráčok a chuť pobiť sa o výsledok. Prezentovali sa viacerými peknými basketbalovými myšlienkami, bohužiaľ, nie všetky skončili košom. Dievčatá samé videli, že treba zlepšiť prístup na tréningu a viac sa sústrediť, potom ide všetko ľahšie.

(TZA)

Späť