Zhrnutie a komentáre na letné sústredenie 2013 v Turzovke

14.09.2013 23:06

Aj tento rok sa dievčatá zúčastnili na letnom sústredení v Turzovke.

Sústredenie trvalo 3 týždne a bolo rozdelené na tri skupiny podľa družstiev.

Postupne sa na ňom zúčastnili dievčatá r.2003 v počte 11, dievčatá r.2002 v počte 10 a dievčatá r.2000 a r.2001 v počte 9.

Okrem bežného tréningového procesu sme sa sústredenie snažili spestriť rôznymi súťažiami družstiev, či jednotlivcov.

Krátke zhodnotenie:

2003/2004: Potešili ukážkovým správaním sa, výborným prístupom na tréningoch, tímovým duchom a vzájomnou súdržnosťou počas celého týždňa nielen na tréningovom procese, ale aj pri spoločenských kolektívnych hrách a súťažiach. Sústredenie bolo zamerané aj na upevnenie vzťahov a priateľstiev v družstve a lepšie spoznanie sa dievčat navzájom. Dievčatá mali počas týždňa veľa zaujímavých aktivít, po ktorých im ostalo kopec zážitkov a veľa radosti. Svedčí o tom ich úsmev na každej z mnoha fotografií.

 
2002: Potešili kultúrnym programom, kolektívnym duchom a výborným prístupom k tréningu. Nezlomila ich ani "šmolkova aféra" a odchod hlavnej choreografky programu - Alex.
 

2000/2001: Potešili, že aj nové hráčky ukázali potenciál zaradiť sa do družstva a vôľu dobehnúť  chýbajúce tréningy. Všetky hráčky statočne bojovali s bosonohou rannou rozcvičkou aj pri 8 stupňoch Celzia..

Zároveň by sme sa chceli poďakovať všetkým tým, ktorí akoukoľvek pomocou prispeli k bezproblémovému chodu počas troch týždňov, ako aj tým, ktorí nám trénerom pomáhali s tréningovým procesom a starostlivosťou o Vaše dievčatá (p. Beňušková, sl. Mozoľová, p. Šimčák, p. Herman a p. Gerát ml.)

Iveta Beňušková:
"... tak a letné basketbalové sústredenie v Turzovke sa skončilo.
Pred dvomi týždňami som vchádzala do dvora starej drevenice s obavami ako to všetko zvládneme - dvaja s desiatkou detí každý týždeň. A v piatok večer po dvoch týždňoch, mi bolo ľúto, že sa to všetko skončilo.
Boli to dva týždne naplnené programom od rána do večera. Jednoducho veľa zážitkov, ktoré priniesli radosť i starosť, ale zanechávajú spomienky, na ktoré budem dlho spomínať.
Veľmi milé boli posedenia s rodičmi, či už počas grilovačiek alebo len tak pri káve, keď prišli navštíviť svoje deti. Pochutili sme si na domácom chlebe, domácich koláčikoch, ktoré priniesli aj rodičia. Popili pivko v príjemnej atmosfére, ktorú spestrili deti vlastným programom.
Chcela by som sa aj touto cestou poďakovať pánovi trénerovi Gerátovi, ktorý toto sústredenie pripravoval. Počas neho okrem povinností trénera zabezpečoval napríklad nákupy potravín, rúbal drevo, aby nám bolo teplo, opravoval tenisky.
Verím, že si dievčatá na sústredení zlepšili svoju kondíciu, zdokonalili basketbalovú techniku, lepšie sa spoznali a odniesli si množstvo zážitkov.
"

Lucia Mozoľová (Zvolen):
"V prvom rade sa chcem poďakovať trénerovi dievčat Ľudovi, za to, že ma zobral na sústredenie do Turzovky. Prvé dni boli naozaj náročné pre všetkých, každý sme si museli zvyknuť na nápor a na sťažené podmienky, ale už na tretí deň sme sa každý bezstarostne smiali. Myslím si, že baby majú zážitok na celý život, vrátane mňa, keďže som prvýkrát bola na sústredení ako dozor a nie ako trénujúci hráč. Baby boli naozaj skvelé, poslušné a na väčšine bolo naozaj vidieť, že chcú. Keď chcem niečo robiť, tak to robím naplno a to platí aj o basketbale. Keďze sme spoločenské tvory, je fajn, že si baby vybrali kolektívny šport, tam sa naučia súdržnosti a ako z angličtiny vieme slovo team znamená "together everyone achieves more", čo v preklade znamená spoločne všetci dosiahneme viac. Dúfam, že baby to neprestane baviť a aspoň do konca stredných škôl sa budú venovať tomuto športu. So skúsenosti viem, že v školskom veku nie je nič lepšie ako zaplniť čas daného žiaka. Touto cestou chcem aj pozdraviť rodičov detí, ktorí ich podporujú v tom, čo robia a chcem sa im poďakovať, že sa svojím deťom takýmto spôsobom venujú. Máte naozaj úžasné dievčatá a budem rada, keď ich počas školského roka budem stretávať aspoň na treningoch, či zápasoch "

Tomáš Šimčák (Poprad):
"Veľmi dobrá práca celého teamu. Dievčatá, držte sa a trénujte minimálne s takým nasadením, ako na tomto sústredení a úspechy sa dostavia. Veľa šťastia a úspechov v sezóne, ktorá je pred Vami a klobúk dole pred Vašim trénerom Ľudom a Luciou"

prezentácia zo  sústredenia 2003ok
videá zo sústredenia 2000/2001iek
fotogaléria 2003/2004
fotogaléria 2000/2001

(LKO a PGE)

Späť