Medzinárodné zápasy prípravky s Mosir Bochnia (PL) - 13.04.2013

16.04.2013 02:36

V sobotu - trinásteho - to v Závodí žilo basketbalom. Doobedu vrátili naše staršie minižiačky prehry Bystričankám a oba zápasy s prehľadom vyhrali. Poobede pricestoval do Žiliny atraktívny súper z Poľska - Mosir Bochnia, s ktorým náš klub nadviazal spoluprácu. Priateľské medzinárodné zápasy si proti poľským dievčatám zahrali naše 2002ky ako aj 2003ky. Pomedzi zápasy dievčatá súťažili v pohybových súťažiach a súťažiach zručnosti, v ktorých sme dominovali.

Pre naše najmladšie dievčatá to bolo tri razy po prvýkrát:

  • prvá konfrontácia proti zahraničnému súperovi
  • prvýkrát sme si zmerali sily proti dievčatám (zatiaľ sme hrali len proti chlapcom)
  • prvýkrát sme hrali s loptou veľkosti 5

Práve tohto som sa najviac obával, ako si dievčatá poradia s vačšou a ťažšou loptou. Nakoniec sa ukázalo, že to nebolo až také strašné, ale boli to iné činnosti, v ktorých sme zlyhali. 

Zápas sme začali smelo a veľmi živo. Súpera sme sa vôbec nebáli. Baby sa pohybovali, dali sme koše, vyhrávali sme. Postupne však súper ukázal svoje kvality a lepšiu vyhranosť, začal viac bojovať. Priostrilo sa v osobných súbojoch, z čoho vyplynuli 2 menšie zranenia a jedno vážnejšie zranenie našich klúčových hráčok, čo ma veľmi mrzí. Konečne sme mali na zápase 13 dievčat, ktoré sa na zápasy veľmi tešili... Súper nám tak bodovo ušiel a niekedy to na ihrisku vyzeralo, ako keby sme sa zrazu začali súpera báť a radšej sa vyhýbali osobným stretnutiam s hráčkami súpera. Poľky boli fyzicky silnejšie a zdravo agresívnejšie, s čim sa naše dievčatá ťažko vyrovnávali aj v druhom zápase. Cez prestávku po prvom zápase sme si v šatni povedali, v čom sú poľky lepšie a čo sme robili počas zápasu zle. V skrátenom zápase (2x10min hrubý čas) sme nezachytili prvý polčas. Nepresné nahrávky, báli sme sa vyviesť loptu driblingom na súperovú polovičku, nekoncentrovanosť a ľahostojný prístup niektorých hráčok v obrane rozhodli o priebehu zápasu. V druhom polčase sme sa síce chytili a mali aj pár šancí, ale na lepší výsledok to už nestačilo. Súper bol určite kvalitnejší a najmä herne vyspelejší. Nebyť zranení našich troch šikovných hráčok, zápas by vyzeral určite inak. 

Pre naše dievčatá boli tieto zápasy určite prínosom. Momentálne nepotrebujeme zápasy vyhrávať, ale získavať v nich čoraz viac skúseností a hráčskeho sebavedomia. Toto bude pre nás víťazstvom! 

Veľký krok dopredu urobila Sabínka, ktorá spoločne s Ninkou družstvo ťahali. Mrzí nás zranenie našej kapitánky Emmky. Pred blížiacimi sa ďalšími zápasmi bude družstvu určite veľmi chýbať. Všetci jej prajeme rýchle vyliečenie zápästia a skorý návrat medzi nás. 

V mene organizátorov by som rád poďakoval družstvu Mosir Bochnia za ich snahu pricestovať na Slovensko a za vyrovnané zápasy najmä medzi družstvami 2002ok. Ďalej moja vďaka patrí všetkým, ktorí akoukoľvek pomocou prispeli k úspešnému zvládnutiu náročnej soboty. Špeciálne poďakovanie patrí maminám, ktoré samé od seba pripravili pre deti a hostí bufet s chutným a bohatým občerstvením a aj touto aktivitou prispeli k dobrej prezentácii nášho klubu. Ďakujem aj divákom z radu rodičov a príbuzných, ktorých bolo v Závodí početne a podporili svojou prítomnosťou naše dievčatá.

ĎAKUJEM !   (LKO)

Výsledky zápasov družstiev U9 (r.2003):

BKM Žilina Závodie : Mosir Bochnia   15 : 32 (07:10,00:08,06:06,02:08)

Strelkyne:  Gavláková -8, Gábrišová -4, Buchelová -2, Košťálová -1, Bergerová, Čerepová, Derkitsová, Horváthová, Káčerová, Kubíková, Sedláčková, Strážovcová, Vrždáková

BKM Žilina Závodie : Mosir Bochnia   06 :22 (02:16,04:06, x:x, x:x) skrátený 2x 10min hrubý čas

Strelkyne:  Bergerová, Gavláková a Káčerová -2, Buchelová, Čerepová, Derkitsová, Gábrišová, Horváthová, Košťálová, Kubíková, Sedláčková, Strážovcová, Vrždáková

Najužitočnejší hráč: Ninka, Sabínka
Najlepšie doskakovali: Ninka, Sabínka
Najviac získaných lôpt: Ninka
Najviac zblokovaných lôpt: Tami K.

Úspešnosť streľby: 24% (09/37)
Úspešnosť trestné hody: 75% (3/4)
Získané / stratené lopty: 13/58
Doskoky obrana / útok: 21/10

 

Ešte jedna pozornosť:

O 13tej hodine hralo 13 dievčat v družstve v sobotu 13teho priateľské zápasy proti poľkám a získali 13 lôpt. Bohužiaľ sa v nich zranila kapitánka Emmka s číslom 13 ... smolná 13tka už aj v sobotu? :(

fotogaléria TU:

videá zo zápasu TU:

 

(LKO)

Späť