Mikulášsky zápas mladších mini s Rožnovom

08.12.2015 23:03

Počas mikulášskeho víkendu pokračovali naše najmladšie dievčatá vo svojom nabitom zápasovom programe. Tentokrát sme na domácej palubovke privítali družstvo z Rožnova pod Radhoštěm. Hoci sme sa súperovi kraľujúcemu tabuľke severomoravskej súťaže snažili znepríjemňovať hru ako sa dalo, body za víťazstvo nakoniec putovali do susedných Čiech.

BKM Žilina – TJ Rožnov pod Radhoštěm 26:58 (08:10,04:16,08:20,06:12)
Dubielová 8, Muhlbergerová 6, Pallová 4, Stroková 3, Chytilová 3, Michaličková 2, Jurgová, Kavacká, Maliarová, Šelingová
Fauly: 11 - 12, TH:  ZA 33% (12/4) - RO 33% (12/4)

BKM Žilina – TJ Rožnov pod Radhoštěm 32:44 (02:16,13:10,04:11,13:07)
Pallová 17, Dubielová 4, Chytilová 4, Muhlbergerová 4, Stroková 3, Jurgová, Kavacká, Maliarová, Michaličková, Šelingová
Fauly: 11 - 10, TH:  ZA 33% (6/2) - RO 50% (8/4)

Hodnotenie trénerky:
"Už pohľad do priebežnej tabuľky veštil, že Rožnov, ktorý v súťaži zatiaľ neokúsil chuť prehry, bude z kategórie náročných súperov. Napriek tomu sme sa s babami pred zápasom snažili vyhecovať, veď čo by bol krajší darček k Mikulášu, ako výhra nad takýmto celkom. V šatni sme si povedali, že vyhrať je možné nad akýmkoľvek súperom, pokúsme sa teda o prekvapenie.
Dievčatá si slová vzali k srdcu a úvod zápasu sa niesol vo veľmi vyrovnanom duchu. Prvá päťka v zložení Sára, Števka, Sarah, Andrejka a Veronika súpera tlačili dobrou obranou  a v útoku sa snažili využívať nacvičené prvky z tréningov. Druhá päťka však nedokázala nadviazať na hru svojich predchodkýň. Poľavili sme v obrane, súperkám sme viac dovoľovali, v útoku sme sa nevedeli zladiť a náskok protihráčok sa zvyšoval. Po polčase sa ani prvá päťka nevedela vrátiť k výkonu, ktorým sa prezentovala na začiatku stretnutia. Až v poslednej časti sme so súperkami opäť odohrali vyrovnanejšiu partiu, keď sa bojovne presadzovala naša druhá pätica – Lucka, Monika, Rebecca, Julka a Agátka, ale to už bolo o víťazovi rozhodnuté.
Do druhého zápasu sme nevstúpili veľmi dobre a súper si rýchlo vytvoril náskok 12:0, ktorý sa na konci ukázal ako rozhodujúci. V druhej časti sme však na súpera zatlačili a bola to prvá štvrtina, ktorú sa nám nad súperkami podarilo vyhrať. Škoda, že náš tlak bol prerušený polčasovou sirénou, pretože protihráčkam prestávka pomohla viac. Do konca zápasu to však už bola vyrovnanejšia partia, šance boli na jednej i druhej strane. Až posledné tri minúty stretnutia sa dostali do veľkého tlaku naše dievčatá a vybojovali si svoju druhú čiastočnú výhru, keď sa im podarilo v poslednej štvrtine opäť zvíťaziť.
Baby v zápasoch opäť pocítili tvrdosť českého basketbalu a utŕžili veľa rán. Zaťali však zuby a napriek tomu, že miestami to bolo naozaj ťažké, nezlomili sa. V oboch zápasoch sme doplácali na obranu súpera, ktorého sme nevedeli prestreliť a mnoho našich pokusov končilo blokom súperiek. Na druhej strane sme však aj my zlepšenou obranou často donútili súpera strieľať z väčších vzdialeností. Určite však ešte veľmi musíme popracovať na doskoku a získavať z neho viac lôpt. Čo sa útoku týka, dievčatá sa snažili používať signály, ktoré trénujeme a pozitívne je, že si začali častejšie a presnejšie prihrávať. Celkovo by som dnes zhodnotila, že dievčatá sa držali hesla, ktoré znie aj pred zápasmi v našom pokriku, a to bojovať a hrať ako tím.
V rámci jednotlivcov by som chcela pochváliť Julku, ktorá dnes odohrala svoje najlepšie zápasy. Aktívna bola v obrane i útoku, čo sa prejavilo i tým, že v oboch zápasoch sa jej podarilo skórovať. Verím, že v ďalších zápasoch na tieto výkony nadviaže. Oporami pri vynášaní lopty na útočnú polovicu boli už tradične Sárka, Števka, Monika a Lucka, navzájom si tiež vedeli v prípade potreby pomôcť. Veľa práce a dobrých zákrokov predviedli aj v obrane. Prihrávky z autu rozdávali najmä Rebecca so Sarah a svoju úlohu dnes väčšinou zvládali spoľahlivo. Rebecca spočiatku zbrklo stratila viacero lôpt, kedy miesto driblingu, ktorý dobre ovláda, prihrávala len tak niekam do priestoru. V prvom polčase mala tiež problém s návratom do obrany. Od druhého polčasu ale akoby na ihrisko prišla nová Rebecca a tá už si pochvalu určite zaslúži. Veľakrát dobiehala súpera aj cez bolesť a v útoku sa prejavovala ako platný hráč. Sarah v obrane opäť ukázala niekoľko dobrých momentov, ale stále nevie na doskoku vyskočiť a využiť výhodu svojej výšky, čo nám veľmi chýba. Agátka sa tiež prejavila až od druhého polčasu, ale ukázala, že keď chce, vie byť veľký bojovník. Som rada, že sa premohla a aj po údere do úst zostala na ihrisku bojovať. Andrejka opäť znepríjemňovala situáciu všetkým, ktorí v jej blízkosti držali loptu a dravo sa im ju snažila brať. Čoraz viac sa dostáva k šanciam aj v útoku a verím, že do Vianoc sa jej podarí dať prvý zápasový kôš. Veronika sa najprv nevedela poriadne zorientovať, ale postupom času už aj ona zistila, kde sa má v danej  situácii postaviť. Oproti poslednému zápasu mala celkovo lepší prehľad, vracala sa do obrany a podarilo sa jej doskočiť niekoľko lôpt a takmer aj skórovať.
Na záver by som chcela v mene všetkých dievčat venovať špeciálne poďakovanie Mikulášovi, ktorý potešil všetky baby sladkými balíčkami, ktoré si našli po zápase v šatni. "

(ICO)

Späť