Miniturnaj mladších minižiačok v Poprade 04.05.2013

04.05.2013 23:16

V sobotu 04.05.2013 si naše mladšie minižiačky zmerali sily s rovesníčkami z východu Slovenska na priateľskom miniturnaji v Poprade.

Postupne sa stretli s družstvami, ktoré budú o pár dní bojovať o majstra SR vo svojej vekovej katégorii - Dannaxom Košice a ŠKBD Spišská Nová Ves - a s domácou BAM Poprad.

Výsledky zápasov:

Dannax Košice - BKM Žilina-Závodie   50:21  (16:04,08:08,20:02,06:07)

Strelkyne: Gavláková S. -6, Gašpieriková -4, Ďuranová -3, Chovancová, Gavláková N., Rajčanová a Tomiczková -2, Buchelová, Buryová, Derkitsová, Horváthová, Káčerová, Lazarová, Vojtušová

ŠKBD Spišská Nová Ves - BKM Žilina-Závodie  69:02  (16:00,14:00,19:02,20:00)

Strelkyne: Gašpieriková -2, Buchelová, Buryová, Derkitsová, Ďuranová, Gavláková N., Gavláková S., Horváthová, Chovancová, Káčerová, Lazarová, Rajčanová, Tomiczková, Vojtušová

BAM Poprad - BKM Žilina-Závodie  20:34  (05:04,03:06,02:14,10:10)

Strelkyne:  Gašpieriková -10, Gavláková S. -8, Buryová a Rajčanová -4, Ďuranová, Chovancová, Lazarová a Tomiczková -2Buchelová, Derkitsová, Gavláková N., Horváthová, Káčerová, Vojtušová

Hodnotenie trénera P.Geráta :

"Naše dievčatá roč. 2002 sa zúčastnili na veľmi silne obsadenom turnaji v Poprade. Bohužiaľ sme sa museli pre zranenia zaobísť bez našej najlepšej strelkyne Betky Gažiovej a chýbali aj Zuzka Papajčíková a Saška Šobichová, ale na druhej strane dostali viac šancí ďalšie dievčatá. Darilo sa nám striedavo.

V prvom zápase sme nestačili na tradičnú basketbalovú baštu Košice, ktoré sa tohto roku kvalifikovali do finále Majstrovstiev Slovenska. Okrem silného súpera nám robilo problém zvyknúť si na plexisklové priehľadné koše, iný odraz lopty a veľkú halu. Nakoniec sme po sympatickom výkone, za ktorý sa určite nemusíme hanbiť, prehrali 21 : 50. 
 
V druhom zápase nás doslova zmietli z palubovky dievčatá zo Spišskej Novej Vsi v pomere 2 : 69. Svoju rolu tu zahralo aj to, že sme na tento zápas nastúpili len 15 min. po ťažkom zápase s Košicami a súper zatiaľ oddychoval. Naša únava sa premietla predovšetkým v katastrofálnej streľbe, keď sme z 24 pokusov premenili len 1 a deravej obrane, keď sme sa s rýchlym a behavým súperom nestačili vracať dostávali sme veľmi lacné koše. Tohto roku je SNV usporiadateľom Majstrovstiev SR a pravdepodobne najväčším kandidátom na titul. Všetky dievčatá boli veľmi rýchle, výborne viedli loptu, dôrazne a agresívne bránili a boli výrazne vyhratejšie.   
 
Svoju silu sme však ukázali v boji o tretie miesto s domácim Popradom, ktorý sme nakoniec po vyrovnanom 1.polčase jasne zdolali v pomere 34 : 20. Bol to súper zhruba tak na našej úrovni. Tiež nehral tohto roku pravidelnú súťaž. O výsledku rozhodla asi hlavne naša väčšia túžba po víťazstve a aj to, že sme si už zvykli na inú halu a koše. 
 
Celkovo som bol s naším výkonom spokojný. Chýba nám samozrejme väčšia vyhratosť, ale to postupom času príde. Máme silný káder hráčok, ktorý  má predpoklady preniknúť v budúcnosti - verím, že už budúci rok -  do finále majstrovstiev Slovenska, t.j. medzi 6 najlepších družstiev na Slovensku.
Najprv však budeme musieť v regionálnej súťaži predstihnúť buď Ružomberok alebo Banskú Bystricu, čo sú samozrejme veľké bašty dievčenského basketbalu na Slovensku.
 
Z jednotlivcov ukázali na tomto turnaji najväčší progres Táňa Ďuranová a Miška Buryová. Do starej dobrej formy sa vracia po vleklom zranení Vanessa Gašpieriková, naša najlepšia strelkyňa v tomto zápase, ale pochváliť treba všetky za to, že sa silných súperov nezľakli a bojovali v každom zápase zo všetkých síl o víťazstvo."
 

V mene klubu BKM Žilina-Závodie ďakujeme BAM Poprad za pozvanie na tieto priateľské zápasy a o nadviazanie spolupráce medzi našimi klubmi do budúcnosti.

(LKO)

Späť