Minižiačky nestačili na Trnavčanky

20.09.2021 03:42

Nabitý program prípravných zápasov pokračoval v sobotu v Trnave, kde si naše staršie minižiačky v oklieštenej zostave zmerali sily s domácimi dievčatami. Naše dievčatá nekládli domácim žiadny väčší odpor a Trnavčanky zaslúžene oba zápasy s prehľadom vyhrali a vrátili nám prehru z júnového turnaja.

AŠK Slávia Trnava - BKM Žilina 35:13 (12:02,17:05,04:05,01:02)
Lipovská 5b, Koporcová 3b, Kubošová a Tolnayová po 2b, Rumanová 1b, Harantová, Jaroščiaková, Koscelníková, Krššáková, Kubelová, Macúchová, Rybárska, Trnovcová, Šmihovská
Fauly: 12 - 4    TH:  TT 25% (1/4) - ZA 33% (2/6)

VIDEO ZÁZNAM 1.ZÁPAS

AŠK Slávia Trnava - BKM Žilina 33:16 (04:06,12:04,15:02,02:04)
Rumanová a Tolnayová po 4b, Harantová, Krššáková, Kubelová a Trnovcová po 2b, Jaroščiaková. Koporcová, Koscelníková, Kubošová, Lipovská, Macúchová, Rybárska, Šmihovská
Fauly: 14 - 5    TH: TT 25% (1/4) - ZA 33% (2/6)

VIDEO ZÁZNAM 2.ZÁPAS

FOTOGALÉRIA (p.Adamík)

Hodnotenie trénera:
Obidve družstvá nastúpili v oklieštených zostavách a zápas sa hral na veľké koše. Očakával sa preto vyrovnaný zápas a opäť boj o každú loptu. Bohužial realita bola iná z našej strany, najmä v prvom zápase. Za predvedenú hru sme sa mohli len hanbiť. Takmer žiadny pohyb k lopte, ale kráčanie, obrana deravá, ťah na kôš zriedkavý, minimum doskokov a kvantum stratených lôpt, predovšetkým pri rozohrávke z autu, za čo nás súper tvrdo trestal. K tomu sa pridala opatrnosť na šmýklavom povrchu. Pôsobili sme ako vybité baterky. Potešiteľným mohlo byť, že pár dievčat sa snažilo o dlhé nahrávky, aj keď nepresné. Pozitívom bol výkon a nasadenie Laury, ktorá mňa prekvapila.
Do druhého zápasu baby nastúpili nabitejšie, s vyčistenými hlavami a chceli všetkým ukázať, že majú naviac. Tu už bolo vidno, že sa vedia aj pobiť o loptu, obranu sme výrazne zlepšili a nepúšťali lacno domáce hráčky do zakončenia. Vyhadzovačky z autu nám však robili stále problém. Aj keď zápas skončil podobne ako prvý súboj, s výkonom som bol spokojnejší. Do polovice tretej časti sa hralo vo vyrovnanom duchu, potom nám už domáce dievčatá opäť ušli.
Niektoré dievčatá svojim nasadením prekvapili, iné zas sklamali. Vieme, čo nám robí problém. Do turnaja v Košiciach budúci víkend sa to pokúsime vylepšiť.

Hodnotenie asistentky trénera:
Ďalšia zápasová sobota za nami. Tentokrát sme si išli zahrať dva prípravné zápasy do Trnavy. Žiaľ opäť sa nám nepodarilo vyhrať, i keď určite sme mali predpoklad súpera poraziť.
Prvý zápas hodnotím ako veľmi nevydarený. Báli sme sa útočiť na súperov kôš, o čom svedčí aj veľmi málo streleckých pokusov. Opäť veľa veľa stratených lôpt, či už nepresnými nahrávkami, spracovaním lopty v prihrávkach jednou rukou a nie dvomi, katastrofálnym vyhadzovaním z autu priamo súperovi do rúk, alebo takmer žiadnym doskakovanim pod naším a aj súperovým košom, či slabou obranou. Trnavčanky rýchlejšie zareagovali na naše vyhazdovania z autu, čím sa dostali k lopte skôr ako my.
Aj keď sa nám podarilo lopty získať a hodiť pár košov, dokonca Ninka Koporcová dala svoju prvú trojku, tak celkový súčet 13 bodov za zápas, je veľmi málo.
Mám pocit, že si dievčatá neverili a to sa odzrkadlilo na ihrisku. Tiež sa im dosť na palubovke šmýkalo, čo samozrejme nebola ich vina, a aj to mohol byť problém, že sa báli viac do zápasu vložiť a skôr dávali pozor, aby sa nezranili.
Druhý zápas sa niesol v podobnom duchu. Avšak musím povedať, že po našom trénerskom prehovorení im do duše v šatni, dievčatá viac precitli k hre a začali sa viac snažiť, a aj bojovať o loptu. Vôbec sme nevideli sebčenie, ako po minulé zápasy, ale si nahrávali v útoku dopredu, aby sme čo najrýchlejšie dali kôš. Dokonca viac využívali zmeny smeru, i keď súper sa ich snažil opäť vytláčať k postranným čiaram do autu. Rovnako bolo vidieť, ako sme blokovali niekoľko strieľ súpera. Obrana bola lepšia ako v prvom zápase. V druhej štvrtine sme zbierali plusové fauly od súpera, kedy sme dostali možnosť strieľať trestné hody.  Páčilo sa mi, ako si dievčatá začali pomáhať pri bránení. Pokiaľ jedna nestíhala behať za súperkou, druhá neváhala a priskočila, čím jej zabránila pokračovať na náš kôš, alebo vystreliť naň.
Aj napriek tomu, že podaný výkon v druhom zápase bol lepší ako v prvom, nie sme spokojní s odohratými zápasmi. Naďalej si držíme šnúru prehier. Verím však, že sa nám to podarí konečne prelomiť na najbližšom turnaji v Košiciach, ktorý nás čaká o týždeň. Vyhry ani prehry nestoja na jednom hráčovi či hráčke alebo trénerovi, ale na celom TÍME! Preto ideme ďalej a pokúsime sa nové výzvy úspešne zdolať spolu!

(LKO, ZKU)

Späť