Minižiačky strieborné na domácom turnaji

07.06.2021 19:38

V sobotu 05.06.2021 sme v Budatíne organizovali miniturnaj v kategórii mladšie minižiačky r.2010. Na turnaji sa okrem domácich dievčat zúčastnili aj dievčatá z Popradu, Trnavy a dievčatá z Považskej Bystrice, ktoré hrávajú staršiu kategóriu.
Naše dievčatá obsadili nakoniec pekné 2.miesto, gratulujeme!

Výsledky semifinále:
1. zápas
BKM Žilina U11 – IMC Slovakia Považská Bystrica U12  48:19 (18:05,06:07,13:02,11:05)
Fauly: 12 – 7 , TH: ZA 33% (2/6) – PB 19% (3/16)
Koristová 21b, Harantová 11b, Rumanová 10b, Jaroščiaková, Papajová a Šmihovská po 2b, Belčíková, Klimková, Koporcová, Krššáková, Kubelová, Kubošová, Rybárska, Syneková, Trnovcová

2. zápas
AŠK Slávia Trnava U11 - BAM Poprad U11  50:17 (10:00,10:05,15:07,25:05)
Fauly: 16 – 15, TH: TT 10% (2/20) – PP 17% (3/18)

Zápas o 3.miesto
BAM Poprad U11 - IMC Slovakia Považská Bystrica U12  19:22 (02:12,06:04,04:04,07:02)
Fauly: 7 -6 , TH: PP 0% (0/8) – PB 0% (0/6)

Finále:
BKM Žilina U11 - AŠK Slávia Trnava U11  42:46 (10:04,09:20,13:11,10:11)
Fauly: 13 – 17, TH: ZA 25% (4/12) – TT 21% (4/19)
Koristová 21b, Harantová 8b, Papajová 7b, Jaroščiaková 4b, Šmihovská 2b, Belčíková, Klimková, Krššáková, Kubelová, Kubošová, Rumanová, Trnovcová

ZOSTRIH Z NAŠICH ZÁPASOV

Hodnotenie trénera:
Tešili sme sa na konfrontáciu s družstvami na domácej pôde, nakoľko sme obom súperom mali čo vracať z prípravných zápasov hraných u nich. Prvýkrát sme ako družstvo nastúpili len s dievčatami nar.2010, tak ma zaujímalo, ako to zahráme.

Proti PB sme si verili, nakoľko súper od októbra nehral žiadny zápas a vieme, ako sme zahrali zápasy my v Trnave po tak dlhej pauze. Zároveň im na poslednú chvíľu vypadli dve hráčky a súper nemal výškovú prevahu ako v októbrových zápasoch. Cieľom bolo hrať rýchlo, spraviť náskok a dať šancu zahrať si všetkým dievčatám, čo sa nám po ospalejšom začiatku aj podarilo. Zápas rozhodla predovšetkým Emuša, ostatné časti hry boli viac-menej vyrovnané. Som rád, že sa chytili a osmelili aj ostatné dievčatá, bodovo sa výraznejšie presadili Kika a Lea. Aj napriek priaznivému výsledku sme však strácali veľa lôpt najmä po driblingu a málo sme doskakovali pod súperovým košom, na čo som baby upozorňoval pred zápasom.

Do druhého zápasu baby nastúpili namotivované a chceli Trnave oplatiť prehry spred necelého mesiaca, kde nás Trnavčanky vyškolili z basketbalu. Finále malo skvelú atmosféru, ten pravý finálový náboj, bol to rýchly basketbal a aj nervák. V prvej časti sme Trnavu zaskočili pohybom a spravili si náskok, v druhej časti hry sme to zas spackali najmä po stratených loptách pri vyhadzovaní z autu a neskorom zaujatí obranného postavenia. Druhý polčas bol bojom z oboch strán. Skóre sme si prehadzovali až do poslednej minúty, kde sme ľahko stratili lopty a súperky nás patrične potrestali. V druhom polčase všetky dievčatá bojovali. Každá dala do zápasu maximum svojich síl, ktoré nám v závere dochádzali, z čoho samozrejme pramenili aj zbytočné chyby. Práve takéto vyrovnané zápasy potrebujeme, aby sa dievčatá naučili hrať pod psychickým tlakom. Prehra po takom výkone zamrzí, ale nás to posunie opäť smerom nahor. Sme na dievčatá hrdí, aký pokrok za pár týždňov spravili. Som rád, že sa pod košom presadila konečne aj Dominika, ktorá doskočila 11 lôpt a trikrát sa tešila z premeneného koša. Okrem Emuši potiahla aj Lea, škoda, že 90s pred koncom zápasu musela dohrať kvoli zbytočným faulom.Doležité lopty v tomto zápase vybojovala Dada a Naty.
Niektorým dievčatám zápasy nevyšli podľa našich predstáv, ale sme TÍM a potiahli iné dievčatá! Všetky baby si zaslúžia POCHVALU!

Teší výrazne zvýšená úspešnosť streľby, za dva zápasy 35%, taktiež sme mali so všetkých družstiev najlepšiu úspešnosť trestných hodov 27%. Je vidieť, že už trénujeme na malý kôš.

O dva týždne nás čaká domáci dvojdňový turnaj, na ktorý sa budeme zodpovedne pripravovať, vieme, čo robíme dobre – to vylepšíme a vieme, kde robíme veľa chýb – napravíme.

Veľmi pekne ďakujem aj rodičom, ktorí pomohli s bezchybnou organizáciou turnaja: p.Kyselovej, p. Krššákovej, p.Ukropovej, p.Belčíkovi a p.Krššákovi.

(LKO)

Hodnotenie asistentky trénera:
Dievčatá sa do prvého zápasu vrhli v plnom nasadení. Súpera sme si už oťukli dávnejšie v priateľskom zápase a to, že sme o rok mladšie, nebolo vôbec poznať. Považská Bystrica dokázala s nami chvíľu držať tempo, ale nakoniec sme boli rýchlejšie a súperky nám nestačili. Dievčatá sa nebáli útočiť na súperov kôš, o čom svedčia aj vysoké počty nami vystrelených striel a aj premenených košov. Šikovnosť dievčat sa odzrkadlila aj v počte získaných lôpt, či útočných doskokov. Urobili sme aj viacero chýb v herných akciách a tiež pri bránení súpera, ale celkovo hodnotím náš prvý zápas ako úspešný štart tohto mini turnaja. 

Aj keď eufória z výhry v prvom zápase s Považskou Bystricou z nás nevyprchala, predsa len tam boli obavy zo zápasu, ktorý nás čakal so súperkami z Trnavy. Vedeli sme, že sú silným súperom, pretože sme s nimi inkasovali dvakrát prehru v prípravných zápasoch. Teším sa, že sme sa ich nezľakli a dievčatá dokázali vyhrať hneď prvú štvrtinu, čo im dodalo odvahu a celý zápas sa zrazu premenil na zdravý súboj o výhru. Dievčatá bojovali a môžem povedať, že väčšina si siahla sa svoje dno a vydala zo seba maximum. Žiaľ niekedy nám naša zanietenosť pre hru nepriniesla očakávaný výsledok, začali sme robiť zbytočné chyby v obrane aj útoku a nakoniec sme zápas o štyri body prehrali. Aj napriek prehre môžem povedať, že celý zápas sa odohrával s vyrovnanými silami oboch družstiev. Dočasný smútok z prehry vystriedalo neskôr nabudenie a motivácia pokúsiť sa súperky z Trnavy poraziť v ďalšom možnom zápase. 

(KUB)

 



 

 

Späť