Minižiačky ukončili sezónu víťazstvami

01.07.2021 02:32

Pár hodín po obdržaní školských vysvedčení vycestovali mladšie minižiačky na tréningový dvojzápas do Ružomberka, kde si na záver sezóny zmerali sily s domácimi dievčatami MBK Ružomberok a s dievčatami ORAVA BasCats. Tak, ako sme túto pandemickú sezónu začali víťazným výletom do Popradu, tak sme ju aj víťazným výletom ukončili.

MBK Ružomberok - BKM Žilina 20:46  (02:08,08:06,08:08,00:08,02:16)
Fauly: 10 - 11   TH: RK 67% (4/6) - ZA 46% (6/13)
Rumanová 11b, Koristová 8b, Harantová 6b, Papajová 5b, Klimková a Šmihovská po 4b, Jaroščiaková, Kubelová, Lipovská a Syneková po 2b, Belčíková, Koporcová, Koscelníková, Kubošová, Trnovcová

ORAVA BasCats - BKM Žilina  08:66  (04:14,00:10,02:10,00:19,02:06,00:07)
Fauly: 8 - 6,   TH: DK 0% (0/2) - ZA 18% (2/11)
Koristová 15b, Rumanová 10b, Harantová 8b, Jaroščiaková, Klimková a Papajová po 6b, Koscelníková 5b, Kubošová a Šmihovská po 4b, Kubelová 2b, Belčíková, Koprocová, Lipovská, Syneková, Trnovcová

Hodnotenie trénera:
Sezónu sme ukončili dvomi tréningovými zápasmi proti súperom, ktorých sme ešte nepoznali a s ktorými sa budeme v rámci našej oblasti pravidelne stretávať. Ružomberok aj Dolný Kubín mali v tímoch šikovné dievčatá, ktorým však ešte chýbajú zápasové skúsenosti, preto to mali byť pre nás zápasy, kde si v praxi precvičíme to, čo skúšame na tréningoch.
Bohužiaľ proti domácim dievčatám sme nezachytili prvý polčas, nechcelo sa nám so súperkami behať, ľahostajne sme bránili a robili zbytočné chyby najmä vysokým driblovaním, čím sme stratili aj veľa lôpt. 51 stratených lôpt je síce hrozivé číslo, ale beriem do úvahy fakt, že sme sa prvýkrát v zápasoch pokúšali o dlhú nahrávku dopredu. Aj napriek výškovej prevahe, ktorú sme po košom mali, sme sa len ťažko odliepali od zeme a podceňovali sme herné situácie. Som rád, že sa dievčatá v druhej časti hry prebrali, skoncentrovali a začali si viac veriť. To bola tá Žilina, ktorú poznáme. Zlepšili sme obranu, začali sme doskakovať lopty a nebáli sa ísť do zakončenia. Milo som bol prekvapený aj s úspešnosťou trestných hodov, takmer 50%tná úspešnosť je fajn číslo.
Zápas proti oraváčkam sme začali v takom tempe, akým sme ukončili prvý zápas. Súperkám sme veľa toho nedovolili a rýchlo sme si vytvorili náskok. Zlepšili sme obranu a pravidelne striedali. Dievčatá už boli smelšie, pôsobili tímovejšie a bola radosť sa pozerať aj na pekné akcie. V tomto zápase sme si vypracovali až 91 streleckých pokusov.
Oba zápasy sme odohrali po 5 štvrtín ( s RK 5x po 6min, s DK 4x po 8min, 1x 6 min a 1x 3min)  a všetky hráčky si dostatočne zahrali. Potešiteľným bolo, že sme v zápasoch aplikovali aj prvky z tréningov. Teší tiež, že sa do zakončenia zapojili všetky dievčatá, 12 z 15ich hráčok sa tešilo aj z koša. Milo prekvapili Laura, Saška, Ninka a Mari, ktoré ožili najmä v druhom zápase. Všetky baby sa zaslúžili o výsledok a neni potrebné hľadať najlepšiu hráčku, ale vyzdvihnem dnes Sandriku a Naty, ktoré sa po drobných zraneniach vrátili k ich typickému nasadeniu, na ktoré sme boli zvyknutí a ktoré im posledné zápasy chýbalo.
Ďakujem p.Úkropovej za pomoc s dievčatami.

Dievčatá ukončili túto covid sezónu víťazným výletom. Teší ma, že aj napriek pandemickým prekážkam sa nám podarilo odohrať 16 zápasov a získať tak  zápasové skúsenosti. Osem zápasov sme prehrali (2xPoprad, 1x Pov.Bystrica U12, 3x Trnava, 1x CBK Košice U12, 1x Victoria Žilina) a osemkrát sme sa radovali z víťazstiev my (2x Poprad, 2x Pov.Bystrica U12, 1x Trnava, 1x Young Angels Košice, 1x Ružomberok, 1x Orava). Som spokojný s napredovaním všetkých dievčat, dôležité bude, aby sme stále rástli aj individuálne aj ako TÍM. Zápasové skúsenosti chýbaju Beky, Lucke a Nely, verím, že v nasledujúcej sezóne sa to zlepší a pomôžu tímu aj ony.

Hodnotenie asistentky trénera:
Dva posledné odohraté prípravné zápasy v Ružomberku nám na konto pripísali ďalšie dve výhry. Bolo to pekné ukončenie sezóny a aj taká odmena dievčatám za vysvedčenia.
V prvom zápase sme nastúpili proti MBK Ružomberok. Nakoľko pre dievčatá z Ružomberka to bol len druhý zápas v sezóne, tak sme si mysleli, že budú pre nás ľahkým súperom od začiatku. Avšak počiatočné nasadenie našich dievčat vôbec tomu nenasvedčovalo. S trénerom sme to pripisovali trochu únavnému cestovaniu a presunu z vlakovej stanice do telocvične. Dievčatá neboli v prvom polčase veľmi zohraté, na ihrisku sa hľadali, boli minimálne doskoky po streľbe, strácali sme zbytočne lopty, nahrávky boli nepresné, čím sme uľahčovali hru súperovi. Skôr sme nadobudli dojem, že to pre nás je druhý zápas v sezóne. Po polčase sa naše herné aktivity zlepšili a udržali sme si víťazstvo až do konca. V zápase si zahrali všetky dievčatá.
Druhý zápas sme odohrali taktiež, pre nás s novým súperom ORAVA BasCats. Celkový dojem z tohto zápasu bol oveľa lepší ako z toho predchádzajúceho. Pravdepodobne si dievčatá zobrali k srdcu slová, ktorými sme im prehovorili do duše. Hneď bolo vidieť, že zabrali v obrane, tiež začali viac doskakovať loptu pod košom, videli sme oveľa viac pekných herných akcií s dlhými nahrávkami dopredu, ako aj vyššiu frekvenciu streleckých pokusov na súperov kôš. Dokonca dievčatá, ktoré doteraz sa výrazne herne neprejavili, zrazu začali bojovať o každú loptu, driblovať a tiež ísť do dvojtaktu a strieľať na kôš, z čoho sme mali aj my tréneri veľkú radosť. Značný náskok sme si vytvorili už v prvej štvrtine a udržali sme si ho až do konca zápasu. K obom víťazstvám prispeli všetky dievčatá ako TÍM!
Teraz nás čaká trochu letného oddychu, ale verím, že novú sezónu odštartujeme s rovnakým pozitívnym nasadením, s akým sme ju aj ukončili.

(LKO)
(KUB)

Späť