Minižiačky vo Zvolene nesklamali

29.04.2013 00:18

Naše staršie minižiačky sa v sobotu 27.04.2013 predstavili v predposlednom dvojkole regionálnej súťaže na palubovke Zvolena.

Po dvoch domácich víťazstvách si trúfali aj v odvete, ale prvý zápas po dramatickom boji prehrali až po predĺžení 24:26, napriek tomu, že sme takmer celý zápas viedli a 3s pred koncom riadneho hracieho času sme zahodili jasnú šancu spod koša.
V 2. zápase už ukázali svoje kvality a súpera doslova zmietli z palubovky po výsledku 49:13.
 
1.zápas:
BK ZŠ ZVOLEN  :  BKM ŽILINA-ZÁVODIE  26:24 pp
Strelkyne: Gondová – 6, Muráňová – 4, Dúcka – 4, Fatrsíková -2, Skaličanová – 2, Rajčanová – 2, Kyselová, Tomiczková, Gavláková, Švecová, Belčíková
2.zápas:
BK ZŠ ZVOLEN  :  BKM ŽILINA-ZÁVODIE  13:49
Strelkyne: Gondová – 14, Muráňová – 6, Gavláková – 4, Švecová – 4, Dúcka – 4, Belčíková – 3, Skaličanová – 2, Kyselová -2, Tomiczková, Rajčanová , Fatrsíková
 
Hodnotenie trénera P.Geráta :
„Ťažko vysvetliť ako môžu mať 2 bezprostredne za sebou idúce zápasy, tak rozličný priebeh. Vo svojej 25 ročnej trénerskej kariére som také niečo ešte nezažil. V každom prípade si myslím, že sme mali na to, aby sme vyhrali oba zápasy. Veľmi ma mrzí prehra v prvom zápase, mali sme tu celý káder, nemáme sa na čo vyhovárať.  Viedlo k tomu niekoľko faktorov :
- dievčatá zo Zvolena viac bojovali, ukázali väčšie športové srdiečko, jednoducho viac chceli vyhrať
- skoré vstávanie, únavná cesta
- teplo a nezvyklá šmykľavá podlaha v telocvični
- podvedomé podcenenie súpera po 2 pomerne jasných víťazstvách doma
Všetko to vyústilo do bezduchého a nesústredeného výkonu v 1.zápase. Zlyhali najmä naše najväčšie opory.
V druhom zápase akoby nastúpili 2 iné družstvá, pritom v zostavách ani v taktike sa nič nezmenilo. Od začiatku sme dominovali a predviedli sme aj pár pekných akcií. Súper akoby sa pri nepriaznivom vývoji úplne položil. Pre zaujímavosť po 3 štvrtinách bol stav 42 : 1, súper teda za 3 štvrtiny zápasu nestrelil ani bod z hry. Obával som sa, že budeme mať kondičné problémy v druhom zápase, ale skôr opak bol pravdou.
Dôležité je, že sme opäť ukázali, že naša hra nestojí len na jednej, dvoch hviezdičkách, ale všetky hráčky sú pre súperov kôš nebezpečné“.
 
(PGE)

 

Späť