Prvé domáce zápasy mladších minižiačok

08.11.2015 05:35

V sobotu 7.11.2015 sa družstvo našich mladších minižiačiek predstavilo prvýkrát pred domácim publikom. V telocvični ZŠ v Tepličke nad Váhom privítali súpera z českého Příboru. Hoci sa pred rodičmi snažili, čo to šlo, nakoniec ťahali za kratší koniec.

BKM Žilina – TOROLA Basket Team Příbor 17:33 (04:10,05:10,02:05,06:08)
Dubielová 7, Mühlbergerová 4, Michaličková 4, Jurgová 2, Hulmanová, Chytilová, Krajmer, Maliarová, Maníková, Stroková, Šelingová
Fauly: 10 - 9   TH: 17% (6/1) -  38% (8/3)

BKM Žilina – TOROLA Basket Team Příbor 15:38 (03:12,02:08,04:08,06:10)
Mühlbergerová 8, Dubielová 4, Chytilová 2, Stroková 1, Hulmanová, Jurgová, Krajmer, Maliarová, Maníková, Michaličková, Šelingová
Fauly: 5 - 10  TH: 17% (6/1) - 0% (0/0)

Hodnotenie trénerky:
"Do zápasov sme nastupovali v oslabenej zostave, keďže sme sa tentokrát nemohli oprieť ani o jednu hráčku ročníka 2005 a dva zápasy mala v nohách aj Lucka. Do základnej zostavy sa tak dostala aj Emka, ktorá odohrala svoje prvé zápasy a Nikolka, ktorá odohrala svoj druhý, resp. tretí zápas. Pre ostatné dievčatá to bola dobrá skúsenosť, pretože na seba museli vziať viac zodpovednosti. Všetky sa snažili bojovať, ale myslím si, že miestami nám chýbalo nasadenie, aké sme predviedli naposledy v Krnove. Súper tentokrát viac trestal aj naše nedostatky v obrane, kedy sme sa často sústredili na loptu a nie na hráča, ktorého sme mali brániť. Protihráčky sa potom ocitali nebránené a ľahko sa dostávali do rýchlych protiútokov. V útoku sme sa niekedy ešte motali pod nohy driblujúcej spoluhráčke. Potešilo ma však, že sa objavovali momenty, kedy si dievčatá pekne prihrali a snažili sa spolupracovať.
Dobrý výkon znovu predviedla Sára, ktorá ťahala našu prvú päťku a opäť odviedla veľa práce pri vynášaní lopty na súperovu polovicu. Škoda len veľkého množstva nepremenených streleckých šancí. Veľmi dobrý výkon podala aj Sarah, nebála sa, vedela vyniesť loptu na súperovu polovicu a darilo sa jej aj strelecky. Väčší dôraz však od nej očakávam na doskoku. V dobrom svetle sa opäť ukazovala Števka, ale treba ešte doladiť dribling v jej veľkej rýchlosti, pretože tam prichádzalo k najväčšiemu počtu strát. Ukázala však dobrý prehľad v hre a podarilo sa jej doskočiť najviac lôpt po súperových strelách. Problémy dnes mala opäť v obrane, ale postupom času si na svoju hráčku dávala väčší pozor. Musím pochváliť aj Agátku, že konečne nabrala odvahu a ukázala nám, že vie dobre driblovať. V druhom zápase sa už nebála použiť i zmenu smeru, aby sa zbavila obrancu. Tiež mala stále nedostatky v obrannej fáze hry, ale aj tu už vidím pokroky. Väčšiu odvahu ukázala aj Andrejka, ktorá sa tiež konečne dostala k šanciam na skórovanie, v obrane ukázala niekoľko pekných momentov a blysla sa aj asistenciou. V obrannej fáze ale treba sledovať okrem lopty aj svojho hráča, ktorý jej dnes niekoľkokrát utiekol a dostal sa do brejkových situácií. Tradične aktívny a bojovný výkon podala Karolínka, ale treba si dávať pozor na spôsob získavania lopty od súpera, lebo niektoré zákroky môžu byť pre súpera až nebezpečné. Som však rada, že po upozornení na tento fakt, si dávala pozor aj priamo v zápase. Dokázala si tiež vytvoriť niekoľko streleckých pozícií, škoda, že sa jej nepodarilo žiadnu úspešne zakončiť. Julka sa snažila a bojovala, ale mám pocit, že dnes nemala úplne svoj deň. Bojovnosť jej určite nemožno uprieť, podarilo sa jej aj skórovať, čo ma teší, ale po výkone v Krnove už aj od nej čakám trošku viac. Každý však občas máme horší deň a v konečnom dôsledku nesklamala, len ju nebolo toľko vidieť. Veronika sa chytala v prvom zápase a najmä na jeho začiatku, kedy behala, bojovala o lopty, podarilo sa jej aj skórovať, z čoho mám radosť, ale postupom času sa jej aktivita vytrácala. Či bola dôvodom únava, zlý deň alebo niečo iné, dúfam, že v najbližšom zápase už to bude výkon naplno až do posledných sekúnd. Ďalšie zápasové skúsenosti si pripísala aj Nikolka, ktorá bola na ihrisku vidieť opäť o niečo viac, podarilo sa jej získať či doskočiť nejaké lopty, snažila sa driblovať. Svoju premiéru si odbila aj Emka a jej výkon sa s postupom času stupňoval. Na to, že to boli jej prvé zápasy ju bolo na ihrisku vidno, nebála sa, získala či doskočila niekoľko lôpt, podarilo sa jej vystreliť na kôš. Pre tím bude tiež určite veľkým prínosom aj v ďalších zápasoch. Nakoniec chcem poďakovať Lucke, ktorá pred našimi zápasmi odohrala dve stretnutia za staršie minižiačky a aj tak ostala pomôcť svojmu tímu. Bola u nej badať únava, napriek tomu v momentoch, kedy bola na ihrisku, neúnavne pomáhala pri rozohrávke a znepríjemňovala svojou aktivitou hru protihráčok."

(ICO)

Späť