Mladšie minižiačky blízko prvého víťazstva v mikrolige

01.03.2015 08:57

Mladšie minižiačky sa v posledný februárový deň predstavili v zápasoch 3. kola Fatranskej mikroligy proti už dobre známym chlapčenským súperom. Po nevydarenom úvodnom stretnutí, v tom druhom takmer vybojovali prvé víťazstvo, ku koncu však našim bojovníčkam došli sily a na prvé víťazné oslavy si musia, žiaľ, ešte počkať.

BKM - Rozkvet PB 10:30 (0:12,02:06,00:06,08:06)
Frolová 8, Baran - Tomíková 2, Dubielová S., Dubielová V.,  Chytilová, Jurgová, Kavacká, Konaříková, Koniarová, Maliarová, Pallová, Stroková, Valachová, Vrždáková
Fauly: 0 - 2, TH: 0/2

BKM - ZŠ Javorku 16:24 (02:04,08:06,04:04,02:10)
Frolová 10, Koniarová 4, Baran - Tomíková 2, Dubielová S., Dubielová V.,  Chytilová, Jurgová, Kavacká, Konaříková, Maliarová, Pallová, Stroková, Valachová, Vrždáková
Fauly: 2 - 3

Hodnotenie trénerky:
"Do zápasov sme vstupovali v takmer plnej sile, chýbali nám iba Eliška a dlhodobo chorá Didi. Spolu s výhodou domácej telocvične sme tieto faktory chceli využiť  a vybojovať naše prvé víťazné body v súťaži. Úvodný duel odohrali naše dievčatá s chlapcami z Považskej Bystrice a musím zhodnotiť, že tento súper nám herne akosi nesedí, vždy sa s ním viac trápime. Pod nie zrovna oslnivý výkon našich hráčok sa však pravdepodobne odzrkadlili aj skutočnosti, ktoré ovplyvňovali tréningový proces počas celého februára, a to najmä choroby, prázdniny a tiež moja neprítomnosť celý týždeň pred zápasom. Dievčatá počas takmer celého zápasu pôsobili unavene a často boli až príliš statické. Horší rozbeh mali aj hráčky, ktoré by mali byť oporou a ťahať zvyšok družstva, tu ma trochu sklamala najmä Ivka, ktorá často hrá zbrklo a z toho pramenia aj straty. Verím však, že s narastajúcimi zápasovými skúsenosťami bude čoraz viac preukazovať svoje kvality. Až v poslednej štvrtine prišlo konečne od báb to, čo som od nich chcela celý zápas. Začali behať, bojovať o lopty, lepšie doskakovať a zaslúžene premenili aspoň pár košov.
Počas prestávky medzi zápasmi sme si s babami vysvetlili, že v druhom zápase treba nadviazať na poslednú časť prvého zápasu a na chalanov zatlačiť hneď od začiatku. A tak sa aj stalo. Dievčatá hrali s odhodlaním a v takom nasadení, aké som u nich zatiaľ nevidela a konečne ukázali svoje kvality. Škoda nepremenených viacerých čistých šancí spod koša, na druhej strane, ani súperom, našťastie, nepadli viaceré tutovky. Problémy nám ešte robilo postavenie v obrane, hlavne pri rozohrávkach súpera, z čoho tiež vznikali protiútoky chlapcov. Často však zbytočné, po opakovaní stále tých istých chýb. Bol to ale veľmi vyrovnaný, napínavý zápas, ktorý by si naše dievčatá zaslúžili vyhrať za svoj prístup. Ku koncu im však došli sily a v poslednej štvrtine už nevládali udržať výkonnosť na potrebnej úrovni. Napriek tomu som s týmto zápasom spokojná, ukázali sme, že v súťaži nie sme len do počtu a verím, že nás posunie vpred. 
Z jednotlivcov v oboch zápasoch chcem vyzdvihnúť najmä výkon Simonky, ktorá po dlhom zranení začala trénovať až začiatkom februára, ale svojou bojovnosťou a výkonom patrila k najlepším na ihrisku. Poctivým tréningom rýchlo dobieha zameškané a je veľkým prínosom pre družstvo mať ju späť. Tradične nás už ťahala Terka, ale aj ju musíme naučiť najmä to, že nesmie brať všetko iba na seba, ale zapájať aj ostatné hráčky. Súperi vedia, že je to naša najväčšia zbraň a venujú jej v obrane najviac pozornosti, keď na ňu vybiehajú dvaja či traja obrancovia. Práve vtedy je potrebné naučiť sa nájsť voľnú spoluhráčku a prihrať jej. Ťahúnkou druhej päťky bola Soňa, ktorá už tiež vie chlapcom utiecť a vytvoriť si dobré šance. Musím pochváliť aj Viki, ktorá konečne začala na ihrisku behať a tiež začína využívať svoju výšku, čo bude ešte jej veľká zbraň pri doskakovaní a z toho vyplývajúcich streleckých pokusoch. Veľkú pochvalu si však zaslúžia všetky dievčatá, za to, že v najmä v druhom zápase bojovali ako levice a naozaj bolo vidno, že v stretnutí nechali všetko."

Fotogaléria

Videozáznam

(IČO)

Späť