Mladšie žiačky dominovali v súbojoch s Basketom Ostrava

01.03.2015 09:02
Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali na svojej palubovke družstvo Basket Ostrava. Dievčatá z BKM jasne v oboch zápasoch dominovali a zvíťazili.
 
BKM Žilina – Basket Ostrava 99:21 (21:04,28:02,28:07,22:08)
Gažiová-30, Gavláková-16, Rajčanová-14, Buryová-11, Gašpieriková-10, Ďuranová-8, Chovancová-4, Derkitsová-2, Tadesse-2, Káčerová-2 
Fauly: 17/2   TH:  ZA – 2/1, Os – 28/7 

BKM Žilina – Basket Ostrava 88:12 (24:00,33:04,16:03,15:5)
Ďuranová-28, Rajčanová-14, Gavláková-10, Gašpieriková-10, Gažiová-8, Chovancová-8, Buryová-6, Tadesse-4, Derkitsová
Fauly: 22/7   TH: ZA – 5/2, Os – 31/3
 
Hodnotenie trénera:
„Jasne sme síce zvíťazili a ďalšia stovka nám ušla len o chlp, ale netreba to preceňovať. Zvíťazili sme aj na palubovke súpera, takže domáce víťazstvá neboli žiadnym prekvapením, skôr povinnosťou. Teší ma však, že sme tentoraz podali dobrý výkon, na našu útočnú hru sa dalo aj pozerať, čo potvrdili viacerí rodičia, ktorí nás už dlhšie nevideli.
Nemali sme síce výškovú prevahu, ale súpera sme prevyšovali vyšším individuálnym majstrovstvom našich hráčok. Výborne sme strieľali, 44%-ná streľba z poľa je dobrá aj u dospelých. Trestné hody boli dokonca na úrovni 43%, čo je v tejto kategórii výborný výsledok. V útoku sme napriek fyzicky zdatnému súperovi, ktorí sa snažil zodpovedne odstavovať, doskočili až 30 lôpt na zápas.
Stále si myslím, že máme ešte rezervy v obrane. Necháme sa prehodiť pri rozohrávke, hráčky nesledujú stále loptu a súpera zároveň, nízka agresivita pri bránení hráča s loptou, podcenenie postavenia obrancu pri rozohrávke súpera.  Paradoxne to pritom nerobia len menej skúsení hráči, skôr práve ostrieľaní, pohybovo nadaní hráči, ktorí si myslia, že tréner to s tými taktickými pokynmi preháňa, že to ešte zvládnu aj „po svojom“. Takto inkasujeme mnoho zbytočných košov. Pri lepšom súperovi by sa nám to vypomstilo.
Z jednotlivcov podala suverénne najlepší výkon Táňa. V druhom zápase si vytvorila s 28 bodmi aj osobný strelecký rekord. V útoku jej dobre sekundovala Betka. Pokiaľ fyzicky vládala, výborný útočný výkon predvádzala aj Saška. V obrane bola naším najlepším hráčom Vanessa G., ktorá úplne eliminovala najlepšiu strelkyňu súpera. Najviac získaných lôpt a najviac prihrávok predviedla už tradične Natal, na bloku dominovala Betka. Podali sme však kolektívny výkon bez výraznejších slabín. Káder sa nám vyrovnáva a každá naša hráčka dokáže byť pre súpera nebezpečná.
V podstate jediným negatívom vydarených zápasov bolo nezavinené zranenie Evky, ktoré vyzeralo najprv hrôzostrašne, ale nakoniec sa zdá, že sa nič strašné nestalo. Prajem jej skoré uzdravenie a verím, že čoskoro bude späť, aby sa mohla s nami pripraviť na majstrovstvá a zabojovať o prvú vážnu medailu.“

(PGE)
Späť